Sigtunarannet 17 februari 2019

Discussie in 'IJs' gestart door Bor, 2 sep 2018.

 1. Bor

  Bor Member

  Ze zijn er vroeg bij, de organisatoren van de Sigtunarannet in Zweden. Na een hals over kop georganiseerde eerste editie in 2018 starten ze nu al de voorbereidingen voor editie 2. Vorig jaar ontstond spontaan het idee voor deze toertocht toen bleek dat de Vikingarannet, vanwege financiƫle problemen, vooralsnog niet meer wordt georganiseerd. Ik acht deze toch ook voor Nederlandse schaatsliefhebbers zeer aantrekkelijk. Je schaatst in een mooi gebied, met vaak een goede constante ijskwaliteit en het grootste voordeel is dat je niet al te ver van Stockholm en vliegveld Arlanda zit. Dit maakt een combinatie van een City-trip met een schaatstoertocht mogelijk. Bij mij staat deze tocht in ieder geval al in de agenda. Eens kijken hoe het zich de komende maanden ontwikkeld. Zie:
  http://sigtunarannet.se/en/
  Maar ook hun facebookpagina met mooie beelden van vorig jaar.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  ow, eerste weekend van de voorjaarsvakantie. Dat geeft opties.

  Ik zit er wel wat gek tegen aan te kijken dat de langste afstand maar 50km is en dan wel omschreven wordt als "the toughest race. To be able to make it you should be a good iceskater and well trained."
 3. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Kan je dit even vertalen?
 4. Eelco

  Eelco Active Member

  Dat is vanuit Zweeds perspectief. In Zweden is het niet meer zo normaal om veel te schaatsen. Als NL-er zou ik me er niet zo druk over maken.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  jawel, maar ik hou er wel van om dingen op volgorde te doen. Ik zit nog te worstelen op een onbegrijpelijk stukje Frans. Als je daar nou even mee helpt, kan ik daarna deze Engelse zin vertalen.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik bedoel eigenlijk vooral dat 50km me wat te kort is ;)

Deel Deze Pagina