Welke schaatsveranderingen zijn wenselijk

Discussie in 'Lange baan' gestart door skate performance, 10 dec 2014.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Helaas zijn het ISU kanaal en de NOS stream in de VS niet vrij toegankelijk (ja of je moet met tunnelbear enzo gaan klooien [wat ik dus ook deed afgelopen jaren]).
  Aangezien tunnelbear me een goede 10 dollar per maand kost, is $20 voor een heel seizoen erg fijn.

  En ja jaarpassen zijn vrij normaal hier voor specifieke sporten (of wat dan ook). Dat komt in NL ook steeds meer hoor, en logisch ook, je kan nou eenmaal niet alles per TV aanbieden, en gratis streams gaat natuurlijk bijna niet met de enorme bedragen die betaald worden voor rechten.
  Qua schaatsen zijn we in NL nou eenmaal bijzonder verwend omdat de publieke omroepen de rechten altijd houden en veel op TV uitzenden, en als het niet op TV is je gratis streams krijgt (publieke omroep weetjewel).
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, zo gek is het niet. Ik betaal ook voor de eurosport player, 30 euro per jaar (dus 2,5 euro per maand). En kijken met een VPN is voor veel mensen gewoon niet echt een optie. Gratis VPN zou ik sowieso nooit doen ('s nachts je deur altijd open laten staan lijkt me nog veiliger) en betalen voor een VPN is ook niet alles. Dan liever betalen voor een goede service, toch?
  chicagodude vindt dit leuk.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Zeker als dat goedkoper is.....
  Tuurlijk, ik kijk liever naar schaatsen via de NOS als ik die optie heb, maar ik betaal toch liever $20/jaar voor een legitieme optie, goede kwaliteit, en redelijk commentaar, dan dat ik $10/maand betaal voor een niet-geheel-legitieme optie (zeg maar $60 vs. $20 voor het seizoen), gehannes met extra software/apps, onduidelijke veiligheid, maar wel NOS commentaar erbij. ;)

  Dan maar geen Dijkstra-die-nog-steeds-nauwelijks-inzage-in-wedstrijdverloop-toont, over-the-top Erben, en tenenkrommende interviews van Bertje :D
 4. Eelco

  Eelco Active Member

  Inmiddels is de geo-blocking bij KPN en Ziggo er vanaf. Voor de meesten zal dus gelden dat je in het buitenland dus gewoon via de comp alles kan bekijken.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dan zou je in het buitenland wonend een abonnement op Ziggo of KPN moeten hebben, ik denk zelfs dat dat niet mogelijk is. En het ging hier natuurlijk eigenlijk om de Amerikanen zelf.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dit dus. Wonend in de VS ben ik uiteraard geen klant van KPN of Ziggo. Het eraf halen van de geoblocking zal neem ik aan zijn voor klanten van KPN en Ziggo zodat ze op vakantie e.d. gewoon kunnen kijken (?)
 7. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Dat is toch alleen binnen de EU?
 8. Eelco

  Eelco Active Member

  Ik zit het net voor KPN na te kijken (ben bij hen abonnee). Dat is inderdaad EU.
 9. Camila

  Camila Member

  Laatst bewerkt door een moderator: 10 okt 2018 om 11:51
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De KNSB heeft de Rabobank bereid gevonden de Holland Cup te sponsoren. Het wordt nu de Rabo Holland Cup!
  proeme, Duif en Eelco vinden dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Goed nieuws voor de Holland Cup. Maar ondertussen heeft de Wereldbeker nog geen sponsor. Dat is wel een beetje vreemd. Al is de Holland Cup natuurlijk een veel kleinere investering.

  De Marathon Cup-wedstrijden staat nu op de ISU-kalender. En de Trachitol Trofee ook. Heeft de ISU marathonplannen?
 12. Sasha_Krotov

  Sasha_Krotov Member

  I don't know about ISU plans, but fact - ISU introduce marathons in ISU rules for the first time, and called it 'one day competetion'

  Rule 253c "For one day competitions see the special rules in the respective ISU Communication"
 13. Kristian

  Kristian Active Member

  https://nos.nl/artikel/2254598-spon...n-stress-schaatsen-is-nu-een-soort-hobby.html
  What I was thinking about when I read this? More commercialized formats in the sport of speedskating...
  And, yes : I was thinking about a supersprint event in the World Cup from time to time and in championships, but also combinations 500+ 1000 on a quite regularly basis since these distances occur on almost each WC Week End. Never mind that this would not be 100% fair with its inner- and outer lanes: Its an additional spice counting in a Grand World Cup,,,
  Laatst bewerkt: 13 okt 2018 om 23:49
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  nobody cares about a Grand World Cup.

  dan heeft het ook niet zo veel zin daar extra spices aan te te voegen. Wij als schaatsgekken zouden dat mooi vinden. Maar het trekt geen groot publiek en het trekt ook geen sponsors.
 15. Kristian

  Kristian Active Member

  Should have developed the idea of a Grand World Cup instead of skipping it...
  A samalog cup. Each World Cup sees a 1500 and 5000 (and 500 and 1000). Two-dimensional excitement you formerly saw in allround tournaments. Not so much anymore, because single distance wins doesnt mean so much as before. Why not in the World Cup? Two-dimensional excitement wanted.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Die Grand World Cup is geprobeerd en mislukt. Net als de 100m. Niet teveel moeite meer in steken. De World Cup gewoon netjes per afstand houden. Een Grand World Cup werkt alleen als specialisten daardoor ook andere afstanden gaan rijden om punten te sprokkelen en dat gaat niet gebeuren.

  Maar volgens mij hoort dit in een ander topic, schaatsveranderingen (@SprintMaster?).
 17. Kristian

  Kristian Active Member

  The 100m-idea should also have been developed instead of skipped...
  To reward those who perform on an A-level both on 500/1000 or 1500/5000 doesnt seem so odd to me. Neither for the skaters I assume. The question is if the organizers can cope with it. (Maybe you dutch could help them out?)
  The sponsor problem in the sport of speedskating is closely linked to the product.
  Laatst bewerkt: 13 okt 2018 om 23:40

Deel Deze Pagina