WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  2 seconden sneller is inderdaad wel heel veel. Benieuwd...of ze het kan waarmaken. Hihi, Wust-fans en Nadal-fans...grappig dat Sablikova de faam heeft dat ze altijd wel iets te klagen heeft, maar in de loop der jaren heeft Wust laten zien dat ze er ook wat van kan, nog meer dan Sablikova zelfs..
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb dit weekend nauwelijks kunnen posten (slechte timing een paar jaar geleden om een kind te krijgen begin februari, waardoor je steeds met een verjaardagsweekend tijdens de Olympische Spelen en het WK afstanden zit :)). Maar ik heb echt genoten van dit WK, met een heel hoog niveau en veel verrassingen. Persoonlijk is het goud van Krol mijn favoriet. Maar Pedersen, Verbij, Herzog en uiteraard vooral ook Wüst komen daar dicht bij in de buurt. Met Sablikova heb ik weinig, maar haar niveau was extreem hoog. Respect. Geldt ook voor de 500m van Murashov en de 1000m van Bowe. Dan blijft Bergsma van de individuele winnaars over en dat goud is niet qua niveau of verrassing speciaal, maar wel vanwege de veerkracht en de spanning in de wedstrijd. Dus tien mooie winnaars op verschillende manieren.

  Verder: Schouten imponerend in de MS, gewoon met voorsprong de sterkste. Ook een prachtige ontknoping bij de mannen met (zoals verwacht) een te zwak Nederlands koppel. Ik blijf het een toponderdeel vinden.

  Goede Nederlandse ploeg bij de TP mannen, verder qua niveau een matige wedstrijd. En bij de TP vrouwen heb ik de geboorte van een toptrio gezien. Heb Nederland nooit eerder zo mooi samen zien rijden. Zonde dat er niet eerder vol op dit trio is ingezet en ze samen hebben getraind. De TS heeft mijn hart nog niet gewonnen, maar daar heb ik al genoeg over gezegd. Wel goed gedaan door de twee Nederlandse trio's.
  Duif, alexander79 en strawbale vinden dit leuk.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klagen in de zin van pijntjes? Daar staat Sablikova om bekent, maar dat is toch niet zo gek? Ze rijdt 5km als je dan last van je rug hebt als is het maar een klein beetje dan kun je het schudden. Zeker op latere leeftijd speelt dat nou eenmaal, dat zou ik niet eens klagen noemen, is gewoon een constatering van hoe het gaat.
  mi vindt dit leuk.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan. Stel DDV had hier in een solo gewonnen en Huizinga had ook goud gekregen dan was ik het daar echt niet mee eens geweest. Op dat vlak is het een lastig onderdeel, ik vind het nu heel jammer voor een Wijfje die haar eigen kans op een medaille opoffert voor Schouten, maar aan de andere kant is het echt niet altijd zo dat de tweede rijder een medaille verdient.
  Camila vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Waarom heeft Wijfje geen medaille gekregen? Nou, an sich is de massastart een individueel onderdeel en je hoeft dus niet met een land-/ploeggenoot te starten (kijk naar Swings/Michael). Bovendien kunnen BEIDE rijders een medaille halen - kijk naar de Koreanen. Door de MS te zien als landenwedstrijd moet ieder land met 2 deelnemers op de proppen komen en ontneem je een land de kans om twee medailles te halen.
  Camila en G1ant vinden dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het is trouwens komisch dat team EasyJet hier als enige Nederlandse ploeg twee individuele gouden medailles mee naar huis neemt, terwijl wij maar hier zaten te ouwehoeren over het bestaansrecht van die ploeg. Bergsma en Schouten pieken dan toch op het juiste moment.
  De Keizer, mi en SprintMaster vinden dit leuk.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja, de massastart is net als met wielrennen, een individueel onderdeel waarbij je ploeggenoten kunnen helpen. Maar dat hoeft niet en de mate waarin ze helpen is altijd onduidelijk. Er zijn bovendien ook zat die schaatsen zonder ploeggenoot, moeten die dan 2 medailles krijgen als ze winnen?
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Deze hadden we wel ingecalculeerd toch? Mijn kritiek op de ploeg is eerder dat dit de enige piek is, terwijl de andere ploegen allemaal nog een WK allround of sprint (of allebei) voor de boeg hebben en een WB finale met kans op wereldrecords. Als sponsor komt Easyjet (op IKO na) er het magerst van af op dit toernooi, niet qua gouden medailles, maar wel qua media aandacht en exposure. Ze hebben twee keer goud, maar wat heeft een sponsor daaraan wanneer er een ander team op de voorkant van de krant staat? Alle andere ploegen staan ook de komende maand weer in de schijnwerpers, voor Easyjet is het seizoen nu eigenlijk voorbij.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nee, maar dat maakt het dus lastig. Als Wijfje hier niet zo gereden had, had ik het ook niet gezegd, maar het voelt gewoon lullig voor haar (dat had ik bij de spelen trouwens ook met van der Weijden), maar ja uiteindelijk is de huidige vorm denk ik de goede, hopelijk krijgt Wijfje nog een keer de kans om voor eigen succes te gaan.
 11. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Misschien dat ze het prijzengeld delen?
  Nickel vindt dit leuk.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zou sjiek zijn
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  In de krant en in de journaals was men vandaag weer behoorliijk eenkennig. In de krant een groot verhaal over het grootste deel van 2 pagina's over Wüst en dan onderin nog 2 kleine stukjes kolom voor de overige prestaties. In de journaals werd alleen Wüst genoemd en de andere wereldkampioenen niet.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja dat bedoel ik, je hebt in Nederland nu eenmaal tegen veel mensen op te boksen qua media aandacht, zeker in het schaatsen. De kranten kiezen voor het verhaal waarvan zij denken dat het de meeste kranten verkoopt of online aandacht genereert. Bergsma hoefde niet tegen Wust op te boksen, hij moest opboksen tegen Verbij, ook geen makkelijke opgave, maar ze hadden dit wel kunnen forceren. Als ploeg een goed social media beleid uitzetten en als sporter aandacht besteden aan social media is daarin al een vrij eenvoudig begin. Bergsma heeft 8000 volgers op Instagram Kramer, Nuis, Wust en Leerdam hebben allemaal meer dan 90.000 volgers op Instagram, ik zou het als sponsor wel weten. ADJ en Visser zitten onderhand ruim boven de 20.000 volgers ook zij zijn duidelijk bezig met sponsoring. Bij Easyjet is alleen Irene Schouten bezig met Social media, maar haar volgers aantal valt dan weer in het niet tegenover die van Wust (maar Schouten is wel op de goede weg), geen wonder dat kranten dan voor Wust kiezen en niet voor Schouten.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Tsjaa... we leven in een wereld waar het presteren niet meer telt. nee je moet popie jopie doen, scheidsrechters uitschelden, etc.. dan pas ben je interessant voor de pers/ sponsors. Zie Verbij vs Nuis... dus media aandacht heb je niet altijd zelf in de hand.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Voor een groot deel wel en trouwens de 4 schaatsers die het meest gevolgd worden kun je nou niet bepaald omschrijven als schaatsers met een gebrek aan prestaties. Het is een combinatie van prestaties en slimme marketing, als je daar niks mee hebt is dat prima, maar dan moet je ook niet verbaast zijn dat een sponsor geen zin heeft om een miljoen euro per jaar te betalen om jou te laten schaatsen. Ze moeten er wel iets voor terug krijgen en een gouden medaille zonder media aandacht is helaas niet genoeg, zeker niet wanneer er sporters zijn in dezelfde sport met dezelfde of betere prestaties en meer media aandacht.

  Edit: Het uitschelden van die scheidsrechter is echt niet leuk gevonden door Jumbo hoor, hij zal ook echt wel op zijn vingers getikt zijn, aangezien onder het brede publiek hij er niet goed vanaf kwam. Gelukkig voor Nuis heeft hij een jaar achter de rug met heel veel hoogtepunten en positieve aandacht, dan kan een sponsor zo'n akkefietje wel weg wuiven, zo lang het tenminste niet veel vaker gebeurd.
  Laatst bewerkt: 11 feb 2019 om 14:23
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De sponsor weet met wat voor persoon hij het contract aangaat. Ik denk dat Bergsma al die hoepla niet zo hoeft... laat die titels maar voor zichzelf spreken... en hij vraagt ook geen miljoen.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Sociale media moet idd bij je passen. Iets geforceerd doen werkt ook niet. Schouten besteed er best wat aandacht aan, Bergsma had een aantal berichten over de kleine.
  In de traditionele media is het voor een groot deel wat de media wil zien. En die grijpen heel vaak terug op stereotypen. Bergsma en Schouten winnen nadat ze ook best een lastige periode hebben gehad. Maar dat is allemaal niet interessant: wanneer Anema weer iets over de ISU roept is dat het eerste wat in de krant staat (Televaag). Om maar weer het beeld te bevestigen dat hij een hork is.
  chicagodude vindt dit leuk.
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Bergsma heeft gewoon een uitstralingsprobleem. Denk niet dat hij dat oplost met alleen een goede sociale media campagne. Ik zou ook investeren in goede mediatraining. Dat interview over het niet rijden op de massastart was gisteren ook weer slecht. Zo duidelijk niet het echte verhaal vertellen. Slappe quotes. En gewoon ook slecht voorbereid. Je wist dat deze vragen gingen komen.

  Zonde, want het is een sublieme schaatser. En volgens mij ook een sympathieke man.
  mi en strawbale vinden dit leuk.
 20. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Het is ook nooit goed... sommige schaatsers kunnen van alles doen en zeggen: het zal altijd vergeven en vergeten woorden = Kramer. Dan heb je personen die een stempel worden gegeven door de media (die allemaal sowieso al pro dezelfde Kramer zijn) en daar moet je maar van zien af te komen.

  Bergsma had geen zin in het interview. Alles wat hij zou zeggen zou verkeerd vallen. Als hij zegt: de BC heeft er een potje van gemaakt... wat iedereen al van te voren wist en ook is uitgekomen tijdens de wedstrijd, dan valt men over hem een. Nu ontwijkt hij de vraag.. is ook niet goed.

Deel Deze Pagina