Worldcups/Wedstrijdschema 2018/2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door VorstM, 2 mrt 2018.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Dat is niet het probleem. De hal open houden voor publiek kost meer geld omdat je dan extra maatregelen moet nemen. Ik bedoelde de vrijdag trouwens waar de b groep Mass start is gepland en niet de andere dagen.
 2. Kristian

  Kristian Active Member

  Seems like fridays and thursdays are not optimal to attract spectators in Heerenveen?
  Maybe a 10k on the sunday before also has something to do with the modest programme scheduled for friday? Its not b-groups in mass start, but semifinals if more than 24 skaters have been entered.
 3. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  De verkoop in Polen is gestart. Een kaartje kost 25 zloty per dag en dat is omgerekend 6 euro per dag. Voor Poolse begrippen nog wel duur. Er is op dit moment een vak in de bocht in de verkoop aan de lange zijde bij de finish ("Oost" in Thialf) en verder ongenummerde zitplaatsen aan de andere zijde. De rest is namelijk gereserveerd. Onder meer voor House Of Sports. Maar ook voor deelnemers en vips.
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Let je even niet op, publiceert de KNSB de selectienormen voor de internationale toernooien...
  https://knsb.nl/wp-content/uploads/...nationaal-Langebaan-DEF-versie-18-10-2018.pdf

  Samenvattend:
  - Naar de eerste 3 wereldbekers gaan de besten van de selectiewedstrijd begin november.
  - Bij de 4e wereldbeker in Heerenveen wordt voorrang gegeven aan schaatsers die nodig zijn om zoveel mogelijk startplaatsen voor Nederland te verzamelen (WK afstanden, EK en WK allround/sprint).
  - Naar het WK afstanden gaan de besten van de NK afstanden rond kerst
  - Naar de EKs sprint en allround gaan de besten van het combi-klassement opgemaakt bij de NK afstanden rond kerst
  - Naar de WB in Hamar gaan de beste 2 van de wereldbekerstand, aangevuld met de besten van de NK afstanden
  - Naar de WKs sprint en allround gaan:
  1. de beste van het EK
  2. de nummer 2 van het EK, mits bij de eerste 3
  aangevuld met de besten van de NKs sprint en allround.
  - Naar de WB-finale gaan de besten uit de WB-stand.

  Allemaal niet zo spannend, lijkt me. Alleen de regels voor de WKs sprint en allround zouden nog wel eens gedoe kunnen opleveren, als schaatsers zich optimaal willen voorbereiden op het WK afstanden en daarom de NKs sprint en allround 2 weken daarvoor, overslaan.

  De rijders voor de Massastarts en ploegenraces worden aangewezen door de bondscoach, die daarvoor volledig de vrije hand heeft. Wie de bondscoach is, blijft nog even in nevelen gehuld...
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Blijft jammer dat het NK allround/sprint al jarenlang een gedevalueerd toernooi is. De winnaar van dat toernooi is zelden echt de beste van Nederland, maar gewoon de beste van de aanwezigen. Aan de andere kant, vind maar eens een manier om het goed in te passen in de kalender...
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  NK Afstanden gewoon in het begin van het seizoen houden en NK Sprint/Allround in de Kerstperiode. Zo gebeurde het vroeger toch ook? Totdat ze die KNSB Cup/World Cup Kwalificatietoernooi in het leven geroepen hebben... wat totaal nietszeggend is buiten de kwalificatieplekjes. Of je daar eerste of tweede wordt boeit eigenlijk totaal niet. Alleen in olympische seizoenen zit je dan met het OKT in de Kerstperiode, maar volgens mij kun je het in de andere drie jaren gewoon zo doen. En krijg je met NK Sprint/Allround in principe ook gewoon een goed startveld. Beter dan nu in elk geval.
  Duif vindt dit leuk.
 7. Joris180

  Joris180 Active Member

  De aanpassing in de nationale kalender komt door de verandering in de internationale kalender. Het WK afstanden is naar februari verplaatst. Dus in de zelfse periode als de OS.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Maar dan heb je een NK afstanden waar niemand interesse heeft in de titels op een moment dat niemand in vorm wil zijn.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dat valt wel mee. Het grootste bezwaar tegen het voorstel van @ChefSpijker is dat er geen goede selectiewedsteijd is voor het WK Afstanden. Dat kan niet via een NK Sprint/NK Allround.
 10. Joris180

  Joris180 Active Member

  De WK selectie via NK allround was er in het eerste jaar dat het WK verplaatst was, seizoen 2014/2015. Dat werkte toen niet.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, dat werkt natuurlijk niet. Bijvoorbeeld Kramer kan zich niet plaatsen voor de 1500 als hij de dag er voor een 500 en een 5000 heeft gereden. En de types Verweij zullen dan dus niet mee doen aan een allroundtoernooi.

  Ik vind het huidige systeem eigenlijk wel prima. De Nederlands kampioen allround/sprint mag altijd naar het WK. En het begin is prima met die world cup qualifier. Dat de eerste wedstrijd van het jaar een NK was, was ook een beetje vreemd.
  Veel beter systeem kan ik zo niet verzinnen.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

Deel Deze Pagina