Het Massastart Topic

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danielle, 2 nov 2014.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar dat is toch ontzettend moeilijk, zo niet onmogelijk te bewijzen? Als er in de Tour de France een sprintetappe is dan rijden bijvoorbeeld Giant (voor Kittel), Lotto (voor Greipel) en Omega (voor Cavendish) er achter aan. Als Giant en Omega andere ploegen omkopen om mee te rijden kunnen die toch altijd zeggen dat ze voor hun sprinter rijden? Zo ook voor de B-teams van Anema.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Simon Schouten en Mariska Huisman winnen de 2e competitiewedstrijd in Hoorn.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    waarbij langebaners schitteren door afwezigheid. Een deel zit natuurlijk bij de World Cup, maar in het voorseizoen en bij de NK Afstanden deden er nog wel wat meer mee toch? Of verkijk ik me daar op?
  4. skate performance

    skate performance New Member

    Aan afgelopen weekend blijkt dat dit onderdeel van toegevoegde waarde is. Er zijn meerdere rijders in de baan en
    bij een valpartij kan er van alles veranderen, het draait om tactiek, ploegspel, inzicht en je ziet naar aanleiding van
    eerdere wb's meerdere/verschillende winnaars, dit maakt het interessant.
    Overigens ben ik benieuwd hoe Sven Kramer en Ireen Wust op de massastart zullen presteren, gewoon eens proef draaien.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Mariska Huisman won de finale en ook het klassement van de mass start competitie. Bij de heren won Stroetinga de wedstrijd en het klassement. Beide daarmee door naar het WK afstanden denk ik.
  6. Elina

    Elina Well-Known Member

    Nee, door naar het NK.

    De bondscoach stelt de selectie (voor WK) samen op grond van een voorselectie.
    Rijders selecteren zich voor de voorselectie volgens onderstaande criteria.

    • De winnaar van het NK
    • Een of meerdere winnaars van de Worldcup
    • Een teamgenoot van de beoogde kopman
    • Aanwijsplaats

    Op basis van deze criteria bestaat de voorselectie nu uit Irene Schouten en Jorrit Bergsma.
    Sidekick vindt dit leuk.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    leenstrafan vindt dit leuk.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Goede dag voor t schaatsen. Er is ook snowboardonderdeel afgevoerd van t programma, lees ik. Betekent dat dat de 10km niet meer hoeft te vrezen?

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Er wordt gelukkig nergens gesproken over het mogelijk schrappen van de 10km. Op zich is het voor het schaatsen goed nieuws dat de massastart wordt toegevoegd. Mogelijk speelt het een rol dat het organiserende land van de volgende spelen (Zuid-Korea) sterk is in deze discipline. Zelf ben ik nog niet overtuigd van de meerwaarde van deze in de praktijk vaak vrij saaie discipline.

    Ik ben ook benieuwd of het maximale aantal deelnemende schaatsers per land wordt gewijzigd (nu 10 mannen en 10 vrouwen). Aangezien Nederland ook specialisten heeft voor de massastart, zou zonder uitbreiding van het aantal deelnemers per land, de Nederlandse prestatiematrix nog complexer worden.

    Ik ben ook benieuwd of we volgend seizoen meer toppers op de massastart gaan zien. Bijvoorbeeld Sven Kramer, Denis Yuskov en Ireen Wüst zullen misschien dit nummer nu wel willen proberen.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wel zie ik vooralsnog meer dan twee nieuwe onderdelen, zelfs als je het afgevoerde onderdeel ervan aftrekt. Dat zou betekenen dat het aantal evenementen boven de 100 uit zou komen dat als maximum bedacht was.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Voorlopig ben ik licht optimistisch dat de 10 km nog niet geschrapt is. Zou die het dan toch nog een OS overleven? Nu wel hopen dat het aantal deelnemers per land van 10 naar 12 mag gaan.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het aantal deelnemers per land blijft gewoon 10. Het maximum op 500, 1000 en 1500m is al van 4 naar 3 gegaan, en op de 10 kilometer mannen/5 kilometer vrouwen van 3 naar 2, dus 10 schaatsers zou dan ook geen probleem hoeven te zijn. Er mogen er ook maar 2 op de massastart starten per land.
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het aantal individuele startplekken daalt in principe van 18 naar 16.
  15. Duif

    Duif Well-Known Member

    En zo dwalen we steeds verder van de basis van het schaatsen af. Mass start, Team pursuit, over een paar jaar misschien ook nog de team sprint, voor mij hoeft het allemaal niet.
    De Keizer vindt dit leuk.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als het alternatief is dat er alleen nog maar ge-allround kan worden voor het Fries Open dan zie ik liever nieuwe ontwikkelingen. En wie weet komen die inline-skaters er wel achter dat als ze zich juist specialiseren op een tijdrit-afstand ze nog makkelijker een medaille kunnen halen en meer zekerheid hebben in tegenstelling tot in de altijd chaotische massastart.
    G1ant, Danielle, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  17. Taiphon

    Taiphon Member

    Maar wat voegen die nieuwe ontwikkelingen toe in internationaal opzicht?

    - De TP is vanaf het begin gedomineerd door Nederland. Andere landen maken alleen kans, als Nederland met een B-team of zonder team rijdt.
    - De Massastart is nog jong, maar het eerste WK werd ook al gewonnen door Nederland. Als drie of vier teamgenoten uit een marathonploeg samenwerken in een massastart, dan heeft de rest geen kans meer. Neem een paar buitenlanders op in Anema's marathonploeg, en Nederland zit gebakken.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zes olympische toernooien. 2x goud, 2x brons, 2x niks. Dominantie valt best mee. Wel op WK's, maar uiteindelijk gaat t om de Spelen. Daarvoor is de TP ingevoerd.

    Wat de TP het schaatsen heeft gebracht:
    - Uitzinning thuispubliek in Turijn en Vancouver. Honderd procent zeker dat hierdoor Italiaanse en Canadese jongetjes en meisjes zijn gaan schaatsen. Die vruchten moeten dus nog geplukt worden.
    - Spectaculaire momenten als de valfinish van Friesinger en tientallen anderen.
    - Het succes van Polen de laatste jaren. Is absoluut niet los te zien van het brons van de dames in Vancouver.
    - Schaatsers als Sanfratello die speciaal voor de TP zijn gaan schaatsen. Hadden we anders nooit gezien.
    - Landen als België waar na de overstap van Swings gelijk twee anderen ook overstappen. Daar helaas geen succes. Maar door de TP wel meer Belgen in de WB gezien dan anders geval zou zijn. Wellicht in Nieuw Zeeland wel een succes?

    En de MS gaat ons nog veel meer opleveren. Let maar op. Massa's inliners gaan overstappen nu.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
    Laatst bewerkt: 10 jun 2015
    Tuttifrutti en leenstrafan vinden dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het levert inderdaad schaatsers op, maar dat is nog niet eens het belangrijkste. Op termijn moet het ook publiek opleveren. En dat is precies wat het schaatsen nodig heeft. Over de hele wereld schaatsen in half lege hallen met alleen een groepje oranje malloten op de tribune heeft als bussinessmodel geen bestaansrecht. Er moet weer geld verdient gaan worden. Dat 's werelds beste schaatster volgend jaar misschien wel sponsorloos is of in elk geval veel moeite heeft een sponsor te vinden zegt toch genoeg. Er moet wat gedaan worden om het schaatsen te redden.
    G1ant vindt dit leuk.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    WK-medaille voor Zweden? Olympische titel voor Italië? WK-titel voor Japan dit jaar nog?

    WK-medaille voor inliner Francolini. WB-medailles voor België, Frankrijk, Letland, Oostenrijk. Een wereldtopper uit Canada (Ivanie Blondin) en een uit Korea (Lee Seung-hoon). Dat de Schout en de Stroet werldkampioen werden betekent niet dat ze dat altijd zullen blijven doen.

Deel Deze Pagina