WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Laten we het Jorrit niet aandoen om zo'n eind te rijden. ;)
    EenBrabander en chicagodude vinden dit leuk.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    geniaal, dat wordt de nieuwe marketingcampagne van EasyJet hahaha
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Haha, op de mobiele telefoon een fatsoenlijk berichtje tikken blijft lastig ;)
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Nu weet Kramer straks niet wat voor tijden mogelijk zijn - of Bloemen's 6.13 te langzaam is of niet
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    6:13 is mogelijk en als Bloemen dat kan, kan Kramer dat ook. Hij moet op 6:11 inzetten en hopen dat hij aan het eind nog wat kan versnellen.
    chicagodude vindt dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik vind nog steeds dat Bokko echt een mooie techniek heeft, beetje jammer dat hij nauwelijks meer vooruit komt o_O
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  7. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Als het ijs nu zo snel slechter wordt na dweilen, dan zal Kramer het niet vervelend vinden dat hij in de 2de rit na de dweil start....
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    In dat geval geef ik SLP en Bloemen meer kansen op een medaille.
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Kramer zal ze eerst vertellen béter te dweilen ;)
    EenBrabander vindt dit leuk.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Belchos rijdt een prima rit voor zijn doen, ik denk niet dat dit aan het ijs ligt. Bloemen reed ook best wel snel voor zijn doen op laagland, zeker gezien zijn voorseizoen.
  11. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Canada is toch eigenlijk gek als ze TJ niet naar de 10 km sturen. Laat Fish lekker plaats maken. Die jongen z'n tijd komt nog wel, is nog maar 21. Een kwalificatiewedstrijd in november voor half februari slaat ook nergens op natuurlijk.
  12. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Vorige week werd ik nogal bekritiseerd dat er zoveel afzeggingen waren omdat dat beter zou zijn.
    Nu blijkt (voorlopig) dat dit geen invloed heeft op betere prestaties. Sterker nog. De rijders van vorige week maken de dienst uit.
    Sablikova vorige week gereden, Voronina, vorige week gereden, zijn gewoon beter dan de Nederlanders. Antoinette de Jong is dan wel tweede, maar haar race viel gewoon tegen.
    Nu op dit moment Bloemen nr. 1. Vorige week gereden. Bergsma gewoon slecht terwijl hij bijna niets heeft gereden. En natuurlijk Roest en Kramer komen nog en zullen wellicht sneller zijn dan Bloemen maar Bloemen heeft niets geleden van vorige week. Sterker nog, hij wordt alleen maar beter. Dus ik zie dat voordeel niet zo van het niet rijden.
    EenBrabander, RodyTur10, vergeer en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Als je kijkt naar Belchos, Bokko en Fish lijkt het erop dat het iets langzamer is dan in Heerenveen in december. Fish is iets sneller zelfs. Thialf is gewoon supersnel dit jaar, Inzell is echt niet traag vandaag. Op basis daarvan zou je 6:10 à 6:11 verwachten als winnende tijd.
    EenBrabander en mi vinden dit leuk.
  14. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    De kwalificatiewedstrijd was begin januari en Bloemen deed niet eens mee. Verder was Fish ook degene die deze startplaats binnen heeft gesleept, dus hij heeft alle recht om hier te starten.
  15. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Daarnaast is inmiddels het woord loting al een stuk of 100x gevallen en is het blijkbaar heel belangrijk om niet aan het begin te starten. De Jong had later kunnen starten als ze vorige week in Hamar wel had gereden en daar punten had gepakt om in de hoogste lotinggroep te komen.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Volgens mij werd je meer bekritiseerd vanwege je vergelijkingen met wielrenners die meerdere mensen hier (waaronder ikzelf) niet logisch vonden, maar dat terzijde.

    Meer to the point: hoezo was dit een slechte rit van ADJ? Ze wordt nipt geklopt door erkend subliem stayer Sablikova, waarvan intussen al duidelijk was geworden dat ze weer in topvorm was. Ze had misschien wel nog iets harder gekund, maar een tegenvallende race zie ik er persoonlijk in ieder geval zeker niet in.

    Maar goed, laten we eerst maar eens afwachten wat de einduitslagen gaan zijn deze week.
    Of een wedstrijd overslaan positief uitpakt zal voor iedere schaatser verschillend zijn trouwens.
    sysya vindt dit leuk.
  17. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Oh dan hadden ze het op tv verkeerd. Zeiden dacht ik november. Apart dat Bloemen dan niet mee deed. Dat Fish het recht heeft, prima. Maar als je kijkt naar medaillekansen en misschien wel een gouden kans, moet Bloemen altijd starten. Uiteindelijk blijft het toch een keuze van 't land wie ze opstellen. Voor Nederland starten ook vaak andere namen dan die de plek verdiend hebben. Omdat daar weer andere kwalificatiewedstrijden voor zijn.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat Sablikova daar en hier goed is zegt niet zoveel, zij heeft namelijk niet de druk van selecties in Tsjechië waarvoor ze goed moet zijn (lees moet pieken in december). Sowieso is het met onderzoek al aangetoond dat een duursporter als Sablikova (vaak) sneller herstelt van een 3km dan een rijdster als ADJ die meer vanuit kracht rijdt, sowieso rijdt ADJ hier helemaal niet slecht en de andere NL dames ook niet.

    Volgens mij was het Valkenburg die het op schaatsen.nl kort uitlegde, je rijdt een week voor zo'n toernooi geen uitputtende afstanden meer, dat betekent voor een stayer als Sablikova dus geen 5km, maar een 3km kan, voor een rijder als Nuis geen 1500, maar een 500 of 1000 kan. Voor ADJ had een 1000 gekund, maar dat heeft geen toegevoegde waarde.
  19. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Hij heeft toch gewoon die plek eerlijk verdiend, volgens mij ook gewoon in januari. Bloemen deed daar niet mee, reed verder dit seizoen ook niet bijzonder en werd op de enige internationale 10km in Tomaszow gewoon geklopt door Fish. Dus, natuurlijk moet Fish de 10km rijden.
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Toch durf ik wel te beweren dat hij nog altijd vele malen sneller vooruit komt dan ons.:D

Deel Deze Pagina