Wereldbeker 6, Tomaszow, 17-19 februari 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 13 feb 2023.

?

Wie gaan er alsnog op het podium van het eindklassement komen?

Peiling gesloten op 17 feb 2023.
  1. Jutta Leerdam 500m

    4 stem(men)
    33,3%
  2. Nadezhda Morozova 1500m

    2 stem(men)
    16,7%
  3. Ivanie Blondin 3000m

    2 stem(men)
    16,7%
  4. Laura Peveri Mass start

    5 stem(men)
    41,7%
  5. Jun-Ho Kim 500m

    1 stem(men)
    8,3%
  6. Antoine Gélinas-Beaulieu 1000m

    2 stem(men)
    16,7%
  7. Peder Kongshaug 1500m

    3 stem(men)
    25,0%
  8. Bart Hoolwerf Mass start

    3 stem(men)
    25,0%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik wil de 20 jarige Koshkin hier ook even noemen. Hij heeft dit seizoen nu al een paar keer 9.5 geopend en rijdt een prima 35.16 op dit langzame ijs.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Dit is echt onzin.
    G1ant, Yuskov en Marcel Vos vinden dit leuk.
  3. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Tja veel duidelijker dan dit gaan dq's niet worden.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gaan ze de beker voor Roest via de post versturen? :D
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat was een enerverend dagje schaatsen.

    Het begon met de 1500m vrouwen. Die was niet heel spectaculair, al was Sato-Goetz een mooi ritje en was Wiklund echt kneitersterk. Ondanks dat grote verval rijdt ze het veld op bijna een seconde. Rijpma-de Jong wordt in een direct duel er fors afgereden en haalt toch zilver. Takagi zal ook niet helemaal blij zijn met de vorm. Wel prettig dat de tijden een stuk beter waren dan vorige week.

    Nee, het echte spektakel was er op de 500 meter. Dai Dai start niet vals! Dai Dai opent goed! Dai Dai rijdt 34.79! Voor het eerst in een lange tijd weer een goede rit. En zowaar podium! Murakami doet een goede imitatie van Gao met zijn 9,45 en wint in exact dezelfde tijd als Shinhama in de tweede omloop vorig jaar. Het Fenomeen werd tweede. Jordan Stolz, of George, zoals hij blijkbaar wordt genoemd. George Phenomenon. Goede naam voor een stripheld.
    Maar N'tab op het podium.
    Vlak voor een WK.
    De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

    De 5000 meter was er een met veel verhalen.
    Het verhaal van Pedersen, die zich met een 6.29 probeert de plaatsen voor het WK.
    Het verhaal van Henriksen, die bijna valt en net als eerder dit seizoen op een trage baan 6.25 rijdt.
    Het verhaal van Engebråten, die echt van vermoeidheid omvalt, wat toch niet vaak gebeurt bij schaatsers.
    Het verhaal van Eitrem, wéér een Noor, die met een prachtige rit met heel veel 29'ers het baanrecord van Nils van der Poel afpakt.
    Het verhaal van Snellink, die zonder dat hij er erg in heeft, het Wereldbekerklassement wint.
    En vooral het verhaal van de onfortuinlijke Davide Ghiotto. Hij viel aan, hij viel heel erg aan met die 28'er, probeert Eitrem er vanaf het begin af aan af te rijden zoals hij dat met Roest deed, en merkt dat dat bij die Noor minder goed lukt dan bij die Nederlander. En dan kruist hij voorlangs waar dat niet kon. Eitrem houdt even in. Ghiotto merkt het niet. Hij denkt het klassement als eerste Italiaan te winnen. Zelfs Fabris had dat dus nooit geflikt. Dat zou wat zijn!

    Maar zo ging het niet.

    Er was een NOS-cameraman die over de schouder meekeek bij Davide. Je zag het lange bebaarde hoofd van Ghiotto, die het niet kon geloven, en op de achtergrond Sander Eitrem, Beau Snellink en Bart Swings die op het podium staan.
    Even daarna griste Ghiotto zijn koffer vast en stampvoette hij de trap af van het stadion van Tomaszów.

    Geloof mij maar, die man is tot op het bot gemotiveerd om minimaal één en misschien wel twee wereldtitels te winnen in een kolkend Thialf. Die gaat retehard beginnen op de 5km over anderhalve week, let maar op.

    En dan was er nog een teamsprint. Een onvoldoende voor de Nederlandse vrouwen, want er was een valpartij. Maar vooral een onvoldoende voor de Poolse regisseur. De val van Fledderus zagen we niet en van de winnende rit van de Amerikaanse vrouwen zagen we ook niet veel.

    Erik van Dijk vatte het mooi samen: Als er een schaatser valt op een ijsbaan, en niemand heeft het gezien, is die schaatser dan wel gevallen?

    Bosa is wel gevallen, Engebråten is wel gevallen, van Fledderus weten we het dus blijkbaar niet, en Ghiotto viel van zijn voetstuk door die onhandige actie die hem €11.500 kost.
    Wat heb ik het met hem te doen...
    G1ant, RodyTur10, VictorP en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Daar hebben ze wel iets voor gevonden:
    Schermafbeelding 2023-02-18 om 17.17.59.png
    SprintMaster, Yuskov en Duif vinden dit leuk.
  7. Trymare

    Trymare Active Member

    Entebråten has Astma, if you did not know. He has big problems with his health.
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat weten we, de commentatoren noemen het bij elke rit die hij rijdt.
  9. Trymare

    Trymare Active Member

    Ok! Today i watched NOS, because norwegian tv sent speed skating on a channel that i dont have. But i dont understand oral dutch xD Too bad, because I think they commemt very good. But they time after time pronounce some of the norwegian names wrong. Engebråten is pronounced with an å (o-sound), not "Engebraten". And the u in wiklund is pronounced just like that, not "Wiklond". But its always hard to pronounce other countries names. Hehe
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ghiottooo.. ongelooflijk. Wat een blunder. Kost je gewoon 16.000 dollar. Etrem in vorm, oehh... de 5 km kan wel eens heel spannend worden.
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Met mijn vss gaat het niet goed, ik had beter niets kunnen invullen. 1 punt over 2 dagen...
  12. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Geen beker voor Roest maar voor Snellink.
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De top 3 van het klassement krijgt een beker.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Wat eigenlijk wel leuk is aan de Massastart is dat iedereen die mee doet, mee doet en de finale kan halen. Niets geen gehannes met het starre, onbuigzame en matig functionele A/B-groepsysteem waardoor we elke week dezelfde mensen door het ijs kunnen zien zakken omdat ze dankzij hun prestaties van 2 jaar terug nog altijd in de A-groep mogen starten aan het begin van het seizoen en zo dus oninhaalbaar zijn. Bij de 500m zou dit ook kunnen natuurlijk.

    Doe op vrijdag een 500m waarbij iedereen mag starten.
    De top-20 plaatst zich voor de 500m van zondag.

    Is dat niet veel dynamischer dan wat er nu is? Op deze manier kijrg je als schaatser van de tweede lijn ook daadwerkelijk de kans om het eens te laten zien wanneer je in vorm bent.
    EenBrabander, Ole22 en G1ant vinden dit leuk.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Heel sterk verhaal! Oké, hij is een beetje een lifestyleschaatser. Maar dus niet omdat hij hier nu toevallig 1.50 reed.
  16. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Wat is dat trouwens met die Japanners (buiten de 500 meter mannen dan). Er is een hele groep supergetalenteerde 1000/1500 rijders en die rijden allemaal blijkbaar af en toe een goede rit, want ze staan relatief hoog in de wereldbekerklassementen, maar ze rijden ook heel vaak echt meer dan waardeloos. Voor mijn gevoel is het elke keer dat een Japanner in 1 van de laatste ritten rijdt een totale deceptie en eindigt ie ongeveer laatste. Onder De Wit lukte het de mannen ook al nooit om écht de stap naar het podium te zetten en ik heb niet het idee dat dat nu alsnog gaat lukken, terwijl het er qua talent toch in zou moeten zitten.

    De Japanners zouden ook gewoon weer zelf af en toe een Worldcup/WK moeten organiseren trouwens, daar presteren ze vast veel beter. De reisuren die de Aziaten maken zijn op dit moment zo oneindig veel groter dan de Europeanen en Noord-Amerikanen dat ik me eerlijk gezegd niet kan voorstellen dat dat geen invloed heeft op hun resultaten. Kodaira en Takagi hebben amper internationale wedstrijden op eigen bodem kunnen rijden in de tijd dat ze de beste van de wereld waren op hun afstanden en dat is echt zonde.

    Over die laatste ritten gesproken trouwens. Voor mijn gevoel rijden mannen als Jansman ook altijd in de laatste rit, dat is ook echt een disfunctioneel systeem met die top 6. Ik snap dat je niet wil dat altijd dezelfde 2 schaatsers tegen elkaar rijden, maar zet dan in ieder geval vast dat de leider van het wereldbekerklassement altijd in de laatste rit start. Nu is het bij alle afstanden langer dan 500 meter te vaak zo dat de laatste rit een totale deceptie is, omdat het een rit is tussen subtoppers. Sowieso zou ik zeggen, bij afzeggingen, hou alsnog gewoon de top 6 aan. Als er maar 4 mensen van de top 6 aanwezig zijn verdeel je die over de laatste 2 ritten in plaats van de laatste 3. Je moet echt alles doen om te voorkomen dat je in de laatste rit ineens de nummers 6 en 9 van het wereldbekerklassement krijgt, omdat er een paar toppers afwezig waren, terwijl de nummers 1, 2 en 3 van het wereldbekerklassement wel gewoon aanwezig zijn.
    EenBrabander, chicagodude, Ole22 en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Haha, ja daar dacht ik deze week ook over na toen ik Ichinohe z’n zoveelste blamage zag. Volgens mij is hij wel het ergst in ieder geval.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Botman wint de B groep in 1:09.19, Vijf honderdsten sneller dan Otterspeer vorige week in de A groep. De omstandigheden zijn duidelijk beter nu. Scheperkamp tweede in 1:09.46.
    EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Standen wereldranglijst:
    Schermafbeelding 2023-02-19 om 12.49.53.png

    Takagi is haar voorsprong op Leerdam kwijt en ze zal zeer binnenkort ingehaald worden door Leerdam. De Japanse heeft nog zoveel punten omdat ze een gigantisch goede race reed op de Olympische Spelen en de OS telt veel zwaarder mee dan alle andere wedstrijden. Daarachter is het niveau een stuk minder. Stolz staat al voor op de Nederlanders, het niveau in de breedte is hoger.

    Modeluitslagen:
    Jutta Leerdam 75,33
    Miho Takagi 76,17
    Kimi Goetz 76,44
    Daarachter Bowe, Kim en Rijpma-de Jong ook in de 1.16.
    Waarom rijden Fledderus en M. de Jong niet? Fledderus vanwege de val gisteren?

    Jordan Stolz 68,43
    Hein Otterspeer 68,89
    Wesly Dijs 69,06
    Thomas Krol 69,13
    Daarachter een hele rits mannen in de 1.09, die vorige week nog 1.10 reden. Zurek verwacht ik niet nog eens op het podium. Gélinas-Beaulieu is een gevaarlijke outsider.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Snelle opening van Scheperkamp, 16,28. Hoe kan dat ineens, N'tab opent 9,7, Scheperkamp 16,2? Nederlanders die weer kunnen openen? Wat heeft Orie met ze gedaan ??? ;)

Deel Deze Pagina