ONS Schaatsen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 20 aug 2011.

  1. Flurie

    Flurie New Member

    Aangezien het seizoen van een schaatser in april begint zal er dit jaar naar mijn opinie nog geen noemenswaardig team van ONS op het ijs staan. Wellicht is het ook volgend jaar waarop ze de pijlen richten. In dat geval zijn ze goed op tijd om alle mogelijkheden af te kunnen wegen op realiseerbaarheid. Voor alsnog ben ik een beetje sceptisch tegen een echt prof schaats team, aangezien ik denk dat in tijden van deze economische malaise er niet voldoende mensen bereid zijn om het financiele plaatje te draaien. Je zou voor de grap eens moeten uitrekenen wat dat kost (ga uit van minimaal 4 rijders, een coach en één medisch begeleider). Dan heb je echt het minimale. Daarbij komen nog de materialen / alle reizen / accomodaties etc etc. En deel dat bedrag eens door 20 euro... :twisted:
  2. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    Minimale omzet van een team met 4 rijders en de begeleiding eromheen moet je rekenen op 400.000 euro op jaarbasis. Hierbij hebben de leden van het team een doorsnee inkomen en kunnen het hele jaar hun programma draaien. Bij de KNSB kunnen ze dan mits de begeleidingsstaf en organisatie klopt een B-Status aanvragen en zodoende gebruik maken van de facaliteiten binnen de knsb.
    Dit betekend dat er 20.000 mensen moeten doneren per jaar!!!!! Als je dan een goede rijders hebt gevonden die doorbreekt kun je deze echter niet houden voor je team omdat andere teams met een hoger jaarsalaris de rijders weg halen. Dit betekend dat je altijd in de anonimiteit zal blijven met het team, dus ook geen stijgend aantal leden.
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    En stel dat ze met een individuele schaatser komen, die wat extra middelen nodig heeft? Dat zou natuurlijk in theorie ook nog kunnen... dat het niet een heel team wordt maar slechts 1 rijder. Arjen van der Kieft heeft dat vroeger ook gedaan maar dan onder de noemer "Vrienden van Arjen".
  4. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    En uiteindelijk zijn dat nooit de teams die blijven bestaan. Het is een leuke sponsoring van een persoon om wat extra centjes te hebben, maar dat mag je dan geen team noemen. Dat is individuele ondersteuning.
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Verrassend! Jac Orie Ambassadeur van ONS Schaatsen: http://www.onsschaatsen.nl/index.php?page=182
    Hij gelooft er dus in.

    Wij als schaatsforum worden ook genoemd in het introductiepraatje en ja we zijn nog steeds nieuwsgierig welke schaatsers betrokken zijn en hoe ze daaraan komen ;) Het plan komt op 1 december naar buiten zag ik.
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    :lol: :lol:
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Vorig jaar was er ineens het mysterieuze ONS-schaatsen. Zoals hierboven te lezen is hadden we geen idee wat voor een club het was, wat het doel was en hoe ze die doelen dachten te gaan bereiken. Vandaag veel duidelijkheid in dit artikel (http://schaatsen.nl/topsport-langebaan/ ... allrounden) op schaatsen.nl. Ze hebben best hard aan de weg getimmerd getuige het feit dat ze bijna een deal met Orie hadden. Ook verklaart het artikel waarom aanvankelijk alleen Ted-Jan Bloemen over de organisatie tweette.

Deel Deze Pagina