OS: 5 km heren

Discussie in 'Lange baan' gestart door 3822, 10 feb 2006.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Wanneer is de medailleuitreiking? Ik heb gezocht op teletekst en de site van knsb maar ik kon niks vinden..
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dat je weet dat het baggerijs is kan goed zijn, maar niet vlak voor een race als je daarvoor op beter ijs hebt getraind. Je bereidt je voor op snel ijs, als het dan anders is, is het een uitdaging de knop snel genoeg om te zetten.
  3. maril

    maril Member

    Hedrick heeft zowel s,ochtends als s,middags getraint.waarvan akte.

    trouwens was het niet zo dat tijdens de worldcup de B groep die s,ochtends reed betere tijden hadden.

    Wüst won trouwens toen en is dus in het bezit van het baanrecord.
  4. Cyclad

    Cyclad New Member

    You're not the only one, Linda.

    Ook ik ergerde me groen en geel aan die lange sideshots tijdens de ritten.
    Ik wil verdorie wedstrijdschaatsen zien tijdens een rit en niet het randgebeuren! :twisted:
    Hoop oprecht dat dat vanmiddag bij de 3 kilometer dames beter is, want ik ervaarde het als verschrikkelijk storend.
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    De medailleuitreiking is om 20:00!
  6. Reina

    Reina New Member

    Die pakken vond ik ook niet mooi nee, vraag me af hoe je zoiets kunt ontwerpen...

    En Studio Sportwinter was gister inderdaad zeer geslaagd!
  7. Rinse Kloek

    Rinse Kloek New Member

    Heb genoten van de 5000m mannen. Mijn conclusie is dat Fabris, Kramer en Hedrick de grote mannen gaan worden van het mannentoernooi
    Oja en mensen die denken dat Hedrick geen 1000m kan winnen. Dat kan hij wel. Hier een filmpje die ik gemaakt heb tijdens Hedricks 50e wereldtitel skeeleren.. Dit was ook een 1000m.
    Persoonlijk vind ik dit veel leuker om te zien. Het heeft veel weg van shorttrack....
  8. fred

    fred Member

    Leuk, maar niet te vergelijken met een 1000m langebaan. Dit lijkt meer op de finale van een marathon met dat rustige begin. Ik eet m'n schoenen op wanneer Hedrick de 1000 gaat winnen, en hou 't op Davis, Cheek, Bos en Wennemars.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb nu net pas dit hele topic doorgelezen, leuk, want ik heb de tv beelden nog steeds niet gezien. Leuke discussie ook of Chad Hedrick leuk is of niet! Ik heb geen hekel aan hem ofzo, hij is wel tamelijk zeker van zichzelf en dat kan wat mij betreft wel iets minder, maar aan de andere kant legt hij daarmee een enorme druk op zichzelf en kan hij diep vallen, het is dus zijn eigen risico. Wel baal ik er altijd van als hij wint van Sven Kramer want die vind ik pas écht heel leuk.

    Die reactie van Bob vind ik nou ook niet echt geweldig, OS zijn geen trainingswedstrijden en als je ze zo benadert had je beter Rintje kunnen laten rijden, niet dat die gewonnen zou hebben natuurlijk maar die was er in ieder geval vol voor gegaan. Als ik eerlijk ben mag Bobje van mij op de 10 wel door het ijs zakken. Sommigen hebben een hekel aan Chad, ik heb een hekel aan Bob, die ik trouwens niet goed kan verklaren. Krijg gewoon een beetje jeuk van hem.

    Altijd leuk om het even over zulke dingen te hebben. :D
  10. joke

    joke New Member

    Het enige mooie aan Chad vind ik z'n ogen. Bij de rest van z'n gezicht had een onregelmatig gebit veel beter gestaan (heb ik ook).
    Met sommige schaatsers heb ik inderdaad ook weing of niks.
    Zoals bv met Beorn Neijenhuis, maar die vond ik bij Mart Smeets toch wel leuk.

    gr. Joke
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Beorn vind ik nou juist wel weer heel leuk, ik heb bijvoorbeeld ook helemaal niets met Jochem Uytdehaage.
  12. Lieke

    Lieke New Member

    Vind Beorn en Jochem alletwee wel leuk :p

    maar de leukste is natuurlijk Sven ;)
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat heb ik nou ook met Beorn!

    Ik heb natuurlijk en groot zwak voor Sven, maar ik vind bvb. ook Wennemars heel leuk, en bij de vrouwen is Wüst toch wel mijn favoriet en ik juich ook altijd voor Annette Gerritsen..
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wüst en Gerritsen vind ik ook allebei erg leuk, en dan weer Wüst net wat leuker dan Gerritsen. Ik heb altijd drie vakjes: ik vind een schaatser "wel leuk" (zoals Verheijen en Wennemars en de meeste schaatsers), "verschrikkelijk" (zoals Uytdehaage en Romme) of "ongelofelijk geweldig leuk" (zoals Kramer, Ritsma, Van Velde, Vergeer). Het laatste bakje is het kleinst, het eerste bakje het grootst. Ik heb mijn oordeel altijd tamelijk snel klaar en kom er niet vaak op terug, al kan ik aan sommige schaatsers wel wennen, zoals Shani Davis. Het gekke is dat ik dit bij vrouwelijke schaatsers veel minder heb, daar ben ik wat genuanceerder in mijn oordeel. Blijkbaar kijk ik teveel met vrouwenogen naar de mannelijke schaatsers. :wink:
  15. joke

    joke New Member

    Naar de dames kijk ik inderdaad ook heel anders. Vind de een wel leuker, spontaner ofzo dan de ander, maar heb er verder niets mee.
    Als ik, zoals bij de mannen, m´n favorieten heb, is het leuker naar ´t schaatsen kijken. Ik wens dan niemand een valpartij ofzo toe, maar m´n favoriet gun ik dan net een beetje meer dan een ander. Monique, ik heb wel een beetje jouw smaak. Bij Van Velde krijg ik de neiging om te roepen Me Jane! En bij Rintje Ja, ik wil! Ids Postma, vond ik ook wel wat hebben als die geintervieuwd werd. Dan keek tie met een blik van `waar is hier de nooduitgang`. Aan Sven moet ik nog een beetje wennen, hij is nog zo jong.

    gr. Joke
  16. fred

    fred Member

    Jaaa helemaal raak ! :D !
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb ook altijd iedereen in hokjes staan :p en het mannenschaatsen doet me meestal ook wat meer dan de vrouwen, maar bij iemand zoals Anni heb ik dan weer erg veel sympathie.. En ik ben nogal chauvinistisch, ik ben voor alle Nederlanders, ook al vind ik ze verschrikkelijk dan heb ik nog liever die Nederlander dan de leukste buitenlander :p
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sven is ook achterlijk jong (ben zelf 35) en ik kijk er dan ook met andere ogen naar dan bijvoorbeeld destijds naar Rintje, maar ik ben allang blij dat ik ook van die jonkies nog echt uit mijn dak kan gaan. Ids vond ik ook altijd erg leuk, al was ik altijd wel echt voor Rintje, maar Ids had iets schattigs, idd vooral met die interviews. En wie ik daarnet nog vergat te noemen in het rijtje "geweldig" is Bart Veldkamp, geweldige vent. Ook zoals hij in Café Torino was (waar ik hem live heb gezien): je blijft gewoon lachen met/om hem.
  19. joke

    joke New Member

    Helemaal waar. Die uitzending met Paul Rosenmuller was ook zo mooi.
    Voor Bart hen ik vooral na de Elfstedentocht bewondering gekregen. Vlgs. mij dacht íe daarna als een 10 km na 2 rondjes niet liep `ach, nog maar 23 rondjes en dan mag ik al douchen.
    Monique, als jij ook zo´n Rintjefan bent kom dan eens z´n site een beetje opleuken, daar kunnen ze wel een beetje aktie en humor gebruiken.

    gr. Joke
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zal eens kijken op z'n site, ik moet toegeven dat ik al in geen eeuwen meer op een Rintje site kijk sinds die ouwe van hem nooit meer werd geupdate. Ik weet niet eens wat zijn nieuwe site is (gokje: www.rintjeritsma.nl?).

    Dit is trouwens mijn 1000e post, hoera!

Deel Deze Pagina