Transfer topic 2014/2015 en nieuwe schaatsploegen

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 5 mrt 2014.

  1. Koen

    Koen Well-Known Member

    ha ik dacht al dat je me voor zou zijn, maar leuk dat Marrit zich meer op allrounden gaat oriënteren. maar inderdaad die 3km zal lastig worden
  2. Guusp

    Guusp Active Member

    En dan moet ze daarna die 5 nog.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zal Van Beek dan ook weer meer gaan allrounden (ook met het oog op het WK in Calgary)? Wordt dan wel dringen voor de plekken: Wüst, Ter Mors, Nauta, Valkenburg ...
  4. Elina

    Elina Well-Known Member

    Het stond al een uur op Twitter, dan moest het natuurlijk ook hier gemeld worden ;)
    Koen vindt dit leuk.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Marrit weer allrounden, hmm, ik weet niet of ik daar nou zo ongelooflijk veel vertrouwen in heb. Ach, het vorige post-Olympische jaar (2011) was ook het WK allround in Calgary en toen werd ze wel vierde, maar het veld is (met name in Nederland) wel een stuk sterker geworden.

    Voor Marrit Leenstra en Lotte van Beek zou de minivierkamp (500-1000-1500-3000) natuurlijk optimaal zijn, maar daar is geloof ik toch nog wel wat verzet tegen.
  6. Mandy

    Mandy Active Member

    Uitleg Wust over haar overstap naar Continu.
    Bron: www.heldenonline.nl

    Wüst: 'Trainen met Marianne Timmer is een avontuur'

    Na negen seizoenen onder de vleugels van coach Gerard Kemkers stapt Ireen Wüst over naar Team Continu van Marianne Timmer en Gianni Romme. Helden sprak met de beste schaatsster ter wereld over dierbaren van wie ze afscheid neemt, en de personen die haar aan nog meer succes moet helpen.

    Marianne Timmer
    Wüst: "Marianne belde mij begin april en we maakten al snel een afspraak met elkaar. Het klikte eigenlijk meteen goed. Natuurlijk moest ik even wennen aan de gedachte om in de ploeg van Marianne te gaan rijden, ik had daar nog niet echt goed over nagedacht en er waren meerdere opties. Maar het voelde vertrouwd en ik wil vooral vernieuwend bezig zijn. Het wordt een mooie uitdaging."
    "Het voelt een beetje alsof ik weer in Jong Oranje zit. Elke training onder Marianne is weer een avontuur, allemaal nieuwe dingen die ik nog niet zo goed kan. Maar de sfeer in de ploeg is top. Uiteindelijk was het ook geen hele moeilijke keuze. Ik was ook echt gevleid toen zij mij vroeg om bij haar te komen schaatsen. Het is altijd fijn om benaderd te worden. Dat was een zeer welkom telefoontje."
    "Het is ook interessant om te werken met mensen als Timmer en Romme die beide meervoudig olympisch kampioen zijn. Zij begrijpen mij."

    Sven Kramer
    "Nee, ik heb het niet met Sven over deze keuze gehad. We hebben wel altijd contact gehad. In Sochi hebben we elkaar ook veel gesproken. Wat zijn gedachtegang is, wat mijn gedachtegang is. Maar uiteindelijk kies je toch voor jezelf. Het was dus echt niet zo dat ik naar Sven ging en zei: goh wat denk jij dat ik moet doen? Zo gaat het niet."
    "We hebben ook niet het gevoel gehad dat we in hetzelfde schuitje zaten of zo. We kiezen toch allebei een eigen route en een eigen weg. Wat voor onszelf het beste gevoel geeft. We wisten wel van elkaar wat de plannen zijn, maar niet dat we daar met elkaar over hebben gespard."

    Gerard Kemkers
    "We hebben achter de schermen lang gewerkt aan een doorstart van TVM, maar ook toen had ik het vizier al breder. In die periode heb ik het altijd open en eerlijk naar Gerard toe gespeeld. Het kwam ook niet als een verrassing voor hem. Natuurlijk was het lastig om te vertellen dat ik naar een andere ploeg overstap. We hebben toch negen jaar lang lief en leed gedeeld. Hoogte- en dieptepunten gedeeld."
    "Gerard blijft mij ontzettend dierbaar. Ik blijf ook zeker bij hem op de koffie gaan. Hij wenste me ook veel succes met deze mooie nieuwe stap."

    Koen Verweij
    "Natuurlijk vind ik het jammer om niet meer met Koen samen te werken. Roomie Koen. Maar uiteindelijk kiest iedereen voor zichzelf. Dat is misschien egoïstisch, maar dat is ook topsport. En dit is voor mij de beste keuze. Ik zal Koen wel een beetje missen, maar gelukkig zal ik hem op het ijs zeker nog genoeg zien. Ik hoop dat ook hij snel een mooie nieuwe uitdaging vindt."

    Margot Boer en Thijsje Oenema
    "Qua snelheid zit er een behoorlijke uitdaging voor mij in de groep. Margot en Thijsje behoren tot de absolute wereldtop op de sprint en rijden 37'ers terwijl ik blij ben als ik een 38'er klok. Met zo'n tijd kom ik met de handjes in de lucht over de streep hoor. Bij TVM had ik in Freddy Wennemars iemand met wie ik op snelheid trainde. Hij reed ook 37'ers, net als Margot en Thijsje. Dat is dus mooi vergelijkbaar."
    "Ik heb er wel over nagedacht of ik in deze ploeg misschien een gooi moet doen naar de wereldtitel sprint. Dat is wel iets dat nog op mijn lijstje staat. Misschien richt ik me daar na dit seizoen op. Voor dit seizoen is het mijn doel om het wereldrecord op de 1500 meter te verbeteren."

    Gianni Romme
    "Het is natuurlijk voor het eerst dat ik in een ploeg zonder vrouwen zit. Daar heb ik wel over nagedacht. Gelukkig heb ik aan Thijsje en Margot op het gebied van snelheid genoeg uitdaging en is ook Gianni er nog. We gingen van de week, bij de skeelertraining, nog even drie minuten met zijn tweeën door. Of hij mij kan bijhouden? Ha, ik kan hem nog steeds niet bijhouden."
    Patrick John, Tsuki en jaap vinden dit leuk.
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Bedankt voor het interview! Leuk om te lezen.
    Patrick John vindt dit leuk.
  8. Peter85

    Peter85 Active Member

    Gaat nog een mooie strijd worden met Ter Mors om dat wereldrecord!
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  9. MAB

    MAB Active Member

    Sondre Skarli (28) is de nieuwe Noorse coach. Hij was vorig jaar de assistent van Pedersen.
    In het interview zegt hij wel dingen wil veranderen.
    Er staat ook in dat naast Gerard Kemkers ook Ingrid Paul was benaderd om coach te worden.

    bron: http://www.tv2.no/a/5618280
  10. Fritsie

    Fritsie Member

    Zijn er ook geruchten naar waar Koen Verweij volgend jaar gaat rijden? Hij is na Sven en de boertjes Mulder denk ik toch wel een van de interessantste schaatsers voor sponsors om in je ploeg te hebben.

    Zoals ik het zie zou hij wel goed terug kunnen naar het team van Jan van Veen of misschien het team van Bart Swings.
  11. MAB

    MAB Active Member

    Patrick John vindt dit leuk.
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Er is een deal gesloten tussen Veldkamp en de Kazachse bond. Meer details volgen.

    Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
    Patrick John en leenstrafan vinden dit leuk.
  13. Elina

    Elina Well-Known Member

    Leuk. Je maakt me nieuwsgierig...
    Patrick John vindt dit leuk.
  14. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member


    Het lijkt iets op wat Timmer en Bos gaan doen in Minsk.

    Hier gaat het om Veldkamp en van Gennip.
    Patrick John vindt dit leuk.
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het is een langdurige samenwerking met oog op 2018/2022. Invulling team en coach ed is vooralsnog niet duidelijk.

    Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Lucas Makowsky stopt

    Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
  17. Patrick John

    Patrick John Well-Known Member

    Dat betekent dat Frank Hemans weer vrij is. Toch wel een groot talent.
    Terug naar Project 2018/Newe Balance? Bij Corendon zou hij ook wel passen.
  18. Danou

    Danou Active Member

    En anders kan Koen ook nog wel een trainingsmaatje gebruiken.
    Patrick John vindt dit leuk.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Koen is wel de pineut dit jaar door zo ongeveer als enige nog zonder ploeg te zijn. Hij zal toch een keer eieren voor zijn geld moeten kiezen en zich ergens bij aansluiten, dan maar met een lager salaris lijkt me.
  20. frederica

    frederica Active Member

    Bob de Jong zit ook nog steeds zonder, toch?
    Patrick John vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina