Wereldbeker 1, Obihiro, 14-16 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 3 nov 2014.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, maar wel wie de wereldbeker reuzeslalom over het hele seizoen gewonnen heeft. Of de overall wereldbeker. Zulke jaarprijzen moeten eigenlijk de grootste prijzen zijn die er te verdienen zijn. In plaats daarvan interesseert niemand het hele wereldbekerklassement.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  2. eduardr

    eduardr Member

    Nou je vergelijkt de tijden van de Schaatsers van één land op basis van tijd binnen één toernooi (maar dan wel over A en B poule heen). Daarvan maak je een klassement per land per afstand per toernooi. Je selecteert dan op basis van de 3 (of 4 of 5) beste toernooien die ze voor die afstand gereden hebben. Daar lijkt me best een werkend systeem voor te ontwikkelen dacht ik. Als je maar van die selectiewedstrijden en sprint offs af bent daar gaat het mij eigenlijk om.
  3. eduardr

    eduardr Member

    Kun je eigenlijk al voorspellingen voor het VSS voor dit toernooi invullen ik zie daar geen thread voor, of kijk ik verkeerd
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    dat was het heel waarin ik je dus perfect kan volgen ;)
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik ben blij dat je nog wel het inzicht hebt dat je zelf niet tot de kenners behoort.

    Dat topic wordt meestal pas een dag of vijf van tevoren geopend.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  6. Guusp

    Guusp Active Member

    Het probleem is dat je nu eenmaal niet zomaar even kunt beslissen wat de grootste prijzen zijn die er te verdienen zijn in een sport. Dat bepaal jij niet, dat bepalen de schaatsers niet, dat bepaalt de ISU niet, dat ontstaat. Dat heet traditie, en die kan best veranderen over de jaren, maar niet zomaar eventjes op commando. In het skieën zijn de wereldbekers blijkbaar belangrijk, in het schaatsen zijn ze dat veel minder. Voorlopig is dat een gegeven.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Dat kun je sturen. Met prijzengelden, beloningen, met publiciteit. Maar ook met regels.

    De finale van de wereldbeker moet het grote gala van de sport zijn, het uihangbord. Dan krijg je een competitie die het hele seizoen spannend is, niet dat het eigenlijke seizoen pas in januari/februari start (zoals nu).

    Het WK kan daarnaast bestaan (met dan bijvoorbeeld alleen de top 8 of 10 van de wereldbeker), maar ik kan me ook voorstellen dat je het WK afstanden dan nog maar 1x in de 4 jaar gaat houden. In de door 4 deelbare jaren, dus OS, niets, WK, niets, OS...
  8. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Toch is de ISU wel bezig om de World Cup een belangrijkere plek te geven. WB 5 is het kwalificatie moment voor het WK Allround, WB 6 het kwalificatie moment voor het WK Sprint. En de eerste 4 WB'S vormen dan weer de kwalificatie voor het WK Afstanden. Dat was voorheen compleet anders en het lijkt me een stap in de goede richting. Als je in het verlengde hiervan bij die eerste 4 WB's een klassement of puntensysteem ontwikkeld waarbij het schier onmogelijk wordt om nog 1 of maximaal 2 WB wedstrijden te laten schieten, dan denk ik dat het zo over is met alle - of tenminste veel - van die problemen met geld, jetlags en gigantisch belangrijke trainingsblokken. Ook startplekken die behaald zijn op basis van het vorige seizoen kunnen beperkt worden. En tenslotte zou je de mogelijkheden om je middels 1 snelle tijd te plaatsen via een tijdranking terug kunnen schroeven. Met zo'n pakket maatregelen moet je dus gewoon (bijna) altijd in de World Cup starten om je te plaatsen voor een WK.

    Eerst maar eens zien wie er allemaal aan de start verschijnen, daar in Azië, helemaaaaaaaaaal aan de andere kant van de wereld...
    Lisan, dedeut en Svenfan1 vinden dit leuk.
  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik vind het programma voor dag 2 in Obihiro trouwens nogal karig. Een 1000 meter voor heren en dames + de TP voor de heren en dames.
    Dat wordt een kort dagje.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk trouwens dat vooral NL invloed heeft op het klein houden van de WB. Als de WB groot wordt, dan hou je geen seizoen over voor de schaatsers die zich niet plaatsen voor de wereldbeker (aangezien je dan al in oktober kunt weten dat het moeilijk gaat worden om je voor het WK afstanden te plaatsen, bijvoorbeeld). Binnen het skiën is er iets geregeld met een B-competitie en een Europe Tour volgens mij (weet ik niet 100% zeker, maar Oostenrijk heeft daar natuurlijk de problemen die Nederland bij het schaatsen heeft). Het zou mooi zijn als de ISU eens gaat kijken wat er voor het schaatsen te regelen is in die richting.

    Maar goed, over deze wereldbeker: ik ben benieuwd naar de wereldbekers in Azië. Vooral hopen op veel buitenlandse verrassingen!
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Haha, prijzengeld. Mag ik er op wijzen dat de WB zijn sponsor is kwijtgeraakt?

    Verder is de kwalificatie in die zin veranderd dat de WBs nu alleen quota per land opleveren en niet meer zoals vroeger ook een persoonlijke status. Daarom kunnen er op het WK afstanden schaatsers aan de start komen die geen enkele WB gereden hebben. Dat is niet handig voor de populariteit van de WB. Maar anders was het seizoen van een Ronald Mulder nu al voorbij geweest...
    Ben benieuwd. Met al die afzeggingen zouden er wel eens heel vreemde vogels op het WK Afstanden kunnen komen. Zeker op de 10 km of de ploegenachtervolging.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    In de seizoenen 2007-'08 en 2008-'09 bestond er de Challengers Cup, waar B-rijders als Michel Mulder toch internationaal hun wedstrijdjes konden rijden.

    Tegenwoordig heb je dan natuurlijk de Holland Cup inclusief de in de Holland Cup geïntegreerde Eindhoven/Utrecht/Gruno/Kraantje Lek Trofeeën.
    Laatst bewerkt: 6 nov 2014
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Daar heb je een goed punt, hoe wil je de regels op zo'n manier vorm geven dat niet je seizoen over is als je geblesseerd of ziek afmeldt of als je achtste wordt of valt op het NK, maar toch stimuleren dat mensen de wereldbeker niet overslaan. Dat is schier onmogelijk.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Vergelijkingen met andere sporten gaan vaak mank. Tennis is, net als andere balsporten, een ander soort inspanning. Daar speelt periodiseren, pieken etc. ook nog bijna geen tol. Bij skiën is de toevalsfactor groter. Daardoor heeft een regelmatigheidsklassement meer waarde dan een WK.

    Schaatsen kun je wat dat betreft beter met atletiek of zwemmen vergelijken. Niet qua grootte natuurlijk, wel qua soort trainingen en seizoensopbouw. Daar heb je ook atleten die je een heel jaar ziet en atleten die je bijna alleen op een WK tegenkomt. (Dat Inge Dekker elke Wereldbekerwedstrijd wint komt niet omdat ze de beste ter wereld is). Gewoon accepteren. Zal altijd zo blijven. Schaatsen moet breder worden zodat je gewoon ook een volwaardige wedstrijd hebt als de helft van de toppers er niets is.
  15. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Sverre Lunde Pedersen geeft in een interview aan dat hij een erg goede zomer heeft gedraaid. Hij voelt zich (nog) sterker dan vorig seizoen en gaat voor een podiumplaats op zowel de 1500m als 5000m. Ben benieuwd!
    jaap vindt dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop dat hij dit jaar echt doorbreekt. Buitenlandse concurrentie is alleen maar goed en laat het dan maar komen van een leuke Noor.
    jaap en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik ben voor!
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Tsuki en Passion-for-Skating vinden dit leuk.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    jaap vindt dit leuk.
  20. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Swings geeft ook aan dit jaar niet the best of the rest te willen zijn, maar af en toe ook te willen winnen.
    Maar 't is een man met een duidelijke progressie in een seizoen, niet iemand die vanaf oktober al vlamt, zou dus beter moeten worden naarmate februari nadert.

Deel Deze Pagina