WK allround 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 24 jan 2016.

  1. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Misschien klampt Pechstein zich wel vast aan het gevoel van overwinningen van iemand anders omdat zij die zelf al lange tijd niet meer heeft ervaren en weet dat die er ook zeer waarschijnlijk niet meer zullen komen. Een soort van surrogaat overwinningsgevoel.;)
  2. miquel1983

    miquel1983 Active Member


    Ik acht de top-6 in het klassement (Sablikova, Wust, De Jong, Oshigiri, Takagi en de Vries) in staat op de 1500 meter hun positie te consolideren. Nr 7 voor de slotafstand is Voronina, door haar 4e plek op de 3km. Het maakt niet uit dat haar 1500 meter relatief slecht is.

    De 8e startplek gaat normaliter tussen Njatun, Kikuchi, en Graf. Njatun en Kikuchi moeten 1 seconde goed maken op Voronina om plek 7 in het klassement te halen. Voronina schaatst normaliter niet sneller dan 1:59 en Njatun en Kikuchi moeten 1:57 kunnen rijden (hoewel Kikuchi wisselvallig is). Met plek 7 in het klassement plaatsen zij zich voor de 5km, mits Graf niet de top-8 haalt.

    Graf heeft nog een kleine kans omdat zij van deze dames de snelste 1500 meter rijden kan (1:56 in Kolomna en Stavanger). Ze moet een kleine 2 seconden goed maken op Njatun en Kikuchi en een kleine 3 seconden op Voronina. Staat Njatun echter 7e in het klassement na de 1500 meter en Graf 8e, dan is het volgens mij exit Njatun, omdat Njatun 9e werd op de 3km en Graf 8e. Twee keer top-8 (klassement en 3km) is namelijk automatische plaatsing voor slotafstand. En de 4e plek op de 3km van Voronina weegt sowieso zwaarder dan een 7e plek van Njatun in algemeen klassement. Het lullige is dus dat Njatun het niet in eigen hand heeft. Kikuchi of Voronina moet Graf voorblijven.

    Skokova heeft een kleine kans. Ook zij moet voor die 7e plek in het klassement gaan en dat lijkt me toch wel erg lastig (met 1 seconde acherstand op Kikuchi en Njatun) en Graf in haar nek.

    De kans van Pechstein voor plaatsing slotafstand is nagenoeg uitgesloten. Haar 1500 meter is te slecht voor een plek in top-8 klassement en haar 7e plek op de 3km is alleen wat waard wanneer Voronina 7e blijft in het klassement, maar dat acht ik erg onwaarschijnlijk. Een 7e plek in het klassement weegt namelijk altijd zwaarder dan een 7e plek op 3km.

    Dus exit Pechstein, en dat vind ik eerlijk gezegd helemaal niet zo erg na een toch wel matige 3km van haar.

    Hulde trouwens aan Sablikova, Wust en De Jong voor dit extreem hoge niveaus, aan Oshigiri en Takagi voor hun doorbraak en ook aan Voronina die 2 goede races heeft gereden en zich revancheert voor Kolomna. Knappe mentale weerbaarheid voor zo'n jonge dame.
  3. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Bij de man schat ik de top-4 (Kramer, Bolkhuijsen, Pedersen, Bokko en Giovannini) prima in staat om hun positie op de 1500 meter te consolideren. Giovannini heeft wel wel een relatief zwakkere 1500 meter maar door zijn 7e plek op de 5km is top-8 in het klassement voor hem altijd voldoende.

    Bloemen zal met zijn 1500 meter waarschijnlijk wel zakken uit de top-8 in klassement, maar zijn 4e plek op de 5km is altijd voldoende voor de 10 km.

    Contin moet zorgen dat hij binnen top-8 in klassement blijft na 1500 meter, want hij werd al 6e op de 5 km. Dit is echter niet vanzelfsprekend voor Contin met aardige 1500 meter rijders Silovs en Niedzwiedzki in zijn nek. Anderzijds kan Contin wel Bloemen en Spieler Nilsen inhalen, dus ik acht de kansen van Contin wel groot.

    Mocht Contin inderdaad binnen top-8 blijven, dan rest er een zware opgave voor Spieler Nilsen, want door zijn 9e plek op de 5 km, moet hij zich via klassement plaatsen voor de 10 km. Dan moet hij Giovannini inhalen en 5e staan, want Beckert werd 5e op de 5km. Beckert moet op zijn beurt zorgen dat hij binnen top-16 blijft in klassement, wat met zijn 11e plek toch wel moet lukken nu.

    Vlak Niedzwiedzki ook nog niet helemaal uit, want van de schaatsers van plek 5 t/m 10 acht ik hem de beste 1500-meter rijder. Lukt het hem om onder de 1:47 te schaatsen, dan kan hij in potentie Silovs, Contin, Bloemen, Spieler Nilsen en Giovannini allemaal inhalen en de 5e positie in het klassement bereiken. In dat geval moet Beckert dus weer vrezen.

    Jammer van de opgave van Yuskov, de val van Swings en het falen van Pedersen op de 500 meter. Dat heeft veel spanning uit het toernooi gehaald. Verder valt het optreden van Szymanski me nog het meest tegen. Die rijdt in Kolomna 6:27 en nu 6:37. En ook geen geweldige 500 meter voor zijn doen. Wat blijft die man toch wisselvallig. Ik dacht vanochtend al dat je op Szymanski beter niet gokken kunt (zie VSS top-10) ;)
    Laatst bewerkt: 5 mrt 2016
    SprintMaster en leenstrafan vinden dit leuk.
  4. Guusp

    Guusp Active Member

    Over de kansen van Wüst: natuurlijk is het vrij onwaarschijnlijk dat ze wereldkampioene wordt. Maar hoe waarschijnlijk was het nou dat ze op het eind van dit kwakkelseizoen ineens 3.59 zou rijden? En een Wüst die op de 3 km 3.59 kan rijden, kan op de 1500 meter misschien wel weer ouderwets een 1.53 neerzetten. En dan, ja, dan weet je het weer niet hè.
    EenBrabander en JohnZero vinden dit leuk.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Sorry maar wat doen Nederlandse coaches als hun pupillen goed presteren.
    En Pechstein kan goed overweg met Sablikova, mag ze dan blij zijn of niet.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    In de herhaling van de val was duidelijk te zien dat Swings meteen terugging naar de goede baan. Toen hij werd ingehaald reed hij ook in de goede baan.
    Of hij daarna nog in de goede baan reed heb ik vergeten te controleren.
    Hij hinderde Pedersen ook niet al zal die wel geschrokken zijn maar dan moet er bij bijna elke val een dq volgen.
    De enige reden die ik kan bedenken is dat Swings viel en in de inrijbaan terechtkwam en daardoor "afsneed".
    Een pietlut om hem daarom te diskwalificeren.
    strawbale vindt dit leuk.
  7. Daniel

    Daniel Active Member

    Mart is een oude knakker, die in veel ogen afgedaan heeft. De helft vindt het fijn dat hij weg is bij het schaatsen maar er zijn ook mensen die hem missen. Hij is (was) wel de laatste der liefhebbers van het allrouden en lange baan schaatsen in het algemeen. De 'jonkies' vinden het wel goed, hebben geen eigen mening en waaien met alle winden mee, als het maar gezellig is.
    Geef mij maar iemand met een mening, daar kan ik de mijne aan spiegelen en ergeren...?.....dat is ook leuk op zijn tijd.
    Maar alles goed vinden en meepraten met de 'massa' is niet mijn bier, ik hou van mensen met een mening. Matthijs van Nieuwkerk is vast een goede man en vader, maar van dat altijd elkaar op de schouders slaan om dat brede publiek toch vast te houden, draait DWDD inmiddels nog maar om één ding: bewondering. Bij het schaatsen doen de media (NOS) ook hetzelfde, verhaaltjes vertellen die de meute graag wil horen. Mart had en heeft een eigen mening en daarom mag ik die ouwe wel. De geschreven pers is overigens veel kritischer.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik wil het meest nadrukkelijk stilstaan bij de 3km dames. Wellicht de mooist 3km die ik ooit bij een allroundtoernooi gezien heb. Ik had niet verwacht dat Ireen Wüst dit niveau nog zou halen dit seizoen. Maar de wijze waarop Martina Sábliková daar vervolgens onderdoor gaat was werkelijk weergaloos. Op zo'n moment je beste 3km op laaglandijs ooit rijden, is grandioos. Ik vind het sowieso extreem knap dat ze na al zoveel jaren aan de wereldtop te staan, zich dit seizoen nog duidelijk kan verbeteren. Volgens mij is dit haar beste seizoen ooit. Alle titels die ze zou kunnen pakken, gaat ze pakken. Op de lange afstanden is ze daadwerkelijk onverslaanbaar en haar 500m is beter dan ooit. Ze is over het hele seizoen zeer stabiel gebleken. Ik vraag me uit bewondering af hoe zij en haar coach Petr Novak dat voor elkaar hebben gekregen. Chapeau!
    G1ant, SprintMaster, LeeMoZovski en 3 anderen vinden dit leuk.
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Wat me vandaag verder opviel:
    - Sven Kramer eigenlijk voor zijn doen niets bijzonders laat zien, maar toch gewoon voor de achtste keer wereldkampioen wordt;
    - Ik diep teleurgesteld ben ik Denis Yuskov en Kosta Poltavets. Dit heeft zelfs Ivan Skobrev nooit geflikt;
    - Niemand zich lijkt te realiseren dat wanneer Denis Yuskov niet naar Berlijn was gekomen, de Russen gewoon een andere Rus hadden mogen opstellen i.p.v. Patrick Roest;
    - Aan zijn 500m zie je waarom Sverre Lunde Pedersen voorlopig geen groot kampioenschap zal winnen. Niet sterk genoeg in zijn hoofd;
    - Jan Blokhuijsen is duidelijk op de weg terug. Kan Koen Verweij wat van leren;
    - Andrea Giovannini en Simen Spieler Nilsen rijden werkelijk een uitstekend toernooi;
    - Nicola Tumolero en Yiming Liu stellen bij hun debuut zeker niet teleur;
    - Waarom kun je als "stayer" Shane Williamson zo kapot zijn na een tijd van 6.37,60?
    - Antoinette de Jong is echt wel the best of the rest als allrounder;
    - Dat de Japanse dames 1-2-3 worden op de 500m verrast me niet, wel dat Misaki Oshigiri als beste op de vierde plek staat;
    - Natalya Vorinina weet gelukkig haar vorm van het begin van het seizoen weer enigszins terug te vinden;
    - Olga Graf, Claudia Pechstein en Ivanie Blondin falen;
    - Vreemd dat Katarzyna Wozniak liever zonder publiek in Baselga di Pine wint dan in Berlijn te rijden. Ik zie haar liever dan die uiterst zwakke Aleksandra Goss;
    - Kelly Gunther wordt geen laatste, maar een slotronde van boven de 38 seconden hoort niet op een WK Allround.
    EenBrabander en G1ant vinden dit leuk.
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Mart was geen liefhebber van het allrounden
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    Je hebt 3 soorten mensen: mensen die kunnen tellen en mensen die niet kunnen tellen.
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Sven rijdt degelijk en maakt geen fouten. Dat is precies wat een allrounder moet doen en dan eindig je hoog.
    Blokhuijsen maakte ook geen fout.
    Maar morgen is voor beiden hun zwakke afstand, zoals bijna elke allrounder wel eens een mindere afstand rijdt.

    Mee eens. Waarom is hij in vredesnaam gestart, die vraag ontbrak in het interview.
    Dat is niet helemaal waar, al vraag ik me wel af of er een Russische reserve in Berlijn beschikbaar was.
    Een zwakke afstand kan wel eens voorkomen, om dan meteen te komen met dat het tussen je oren zit vindt ik ver gaan. In ieder geval presteerde hij beter dan ooit op de vijf.
    Misschien dat het Koen motiveert anders wordt hij een tweede Per Ivar Moe of Dag Fornaess.
    Voor hen is het allroundtoernooi toch bij uitstek geschikt om zich in de kijker te rijden.
    Geen flauw idee.
    Volgens mij toch wel meer als best of the rest.
    Ik had Takagi verwacht
    Wat ging er in vredesnaam mis in Kolomna.
    De enige die werkelijk faalt is Blondin, de andere twee schaatsen het gehele seizoen al op dit niveau. "Net niet".
    Het Poolse schaatsen ligt sowieso op zijn gat.
    Ze is van heel ver teruggekomen en verdient daarom al respect. Ik vraag me alleen af wat de Amerikanen in vredesnaam aan het doen zijn.
    Mantia had hier toch moeten zijn evenals overigens Peter Michael.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Kramer telt niet mee
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Wüst in goede doen is wellicht iets beter op de 1500 dan Sablikova in goede doen.
    Jammer genoeg komt beide situaties uiterst zelden voor. Steeds mankeert de ene of de andere wel iets.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Baanrecord is 1.54,88 van Jorien ter Mors.
  16. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Wordt tijd dat er een overdekte schaatsbaan komt in Polen, op Czerwonka na die nog aan het terugkomen is van haar ongeval in zomer 2014, zijn de prestaties van de Poolse dames en heren over de hele linie niet goed te noemen. Niedzwiedzki kampt blijkbaar nog steeds met blessure en heeft ook nog eens de inhoud van een hete kruik over zijn buik gekregen.
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik zei het al. Het Poolse schaatsen ligt op zijn gat.
  18. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik heb het in de samenvatting teruggekeken. Helaas liet men de finish van Swings niet zien, dus ook niet de baan waarin hij finishte. Als hij gediskwalificeerd is vanwege het feit dat hij bij zijn val in de inrijbaan kwam is dat belachelijk. Als je na een val de inrijbaan in schaatst mag je niet meer verder. Maar hij kam door zijn val in de inrijbaan. Dr.bibber kan, maar dat is ook niet terug te zien in samenvatting.
  19. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Loting 1500 meter:
    Pedersen tegen Bokko voorlaatste rit,
    Kramer tegen Blokhuijsen in laatste rit
    De Jong tegen Oshigiri in voorlaatste rit
    Sablikova tegen Wust in laatste rit
  20. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het is niet meer realistisch om te denken dat deze generatie nog iets gaat bereiken. De meeste hebben hun beste tijd wel gehad. Alleen Michalski kan nog mee komen. Die hal moet er ook zeker komen voor de nieuwe generatie.

Deel Deze Pagina