WK afstanden, Heerenveen, 2-5 maart 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 13 nov 2022.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    wat was de uitleg?
    Hoe dan ook, het mag wel teamsport heten maar uiteindelijk wil ze gewoon zelf winnen natuurlijk. Dat maakt de MS ook wat apart

    edit: en zeker als je eenmaal gewend bent te winnen, is het lastig te verkroppen als je niet wint.
    Blij zijn voor de winst van een ander zal dan niet direct gebeuren
    Laatst bewerkt: 4 mrt 2023
  2. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    De Massastart is gewoon geen teamonderdeel, hoe hard Schouten ook probeert dat over te laten komen.

    Het is een individuele afstand. Er mogen alleen 2 per land mee doen, en prima als die ervoor kiezen om samen te werken, maar dat maakt het nog geen teamonderdeel.

    En aan Swings is inderdaad te zien dat je ook prima alleen kunt winnen. Wat ik daarom eigenlijk ook wel mooi vindt :)
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De keuze is om Rijpma te passeren is terecht. Alleen zal deze zilver na alle perikelen met TP toch extra zoet smaken.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Klasse gedaan door Groenewoud.. en aangezien Schouten ook nog door Blondin in de sprint wordt geklopt, was de strategie om op Groenewoud in te zetten de juiste gebleken.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    En dat maakt haar meteen de grote favoriete voor de 1500 morgen. Als ze dat al niet was.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ja, denk ik ook...zal tussen haar en Wiklund gaan. Miho heeft het niet dit seizoen.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Antoinette heeft in ieder geval de perfecte loting. Voorlaatste rit; start buiten tegen Groenewoud en ze start ná Wiklund.

    Morgen meer fraaie ritten. Zoals Schouten - Wiklund in de slotrit van de 5km. Eerder in het programma kan Sablikova - In 't Hof ook weleens heel leuk gaan worden. Op de 10km wordt het smullen vanaf het begin. Olympische veteranen Bloemen en Bergsma eindelijk eens tegen elkaar op de 10km en wel in de eerste(!) rit. Roest en Ghiotto tegen elkaar in de eerste rit na de dweil.
    SprintMaster en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik heb geen hekel aan Beune. Vond het juist sneu dat nu ze eindelijk een gouden medaille wint, dat zo knullig wordt ontnomen. Wat ik bedoel te zeggen: zilver op de 1.000 m na alle perikelen? Extra zoet.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mee eens. Ik heb het misschien niet juist verwoord: wat ik bedoelde te zeggen... Antoinette herpakt zich mooi met deze zilver na haar exit van TP.
    ZeeKoei, Bastiaan83 en Marcel Vos vinden dit leuk.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mooie lotingen. Schouten-Wiklund rechtstreeks winner takes it all waarschijnlijk.. Antoinette die weet wat ze moet rijden en binnen mag eindigen.
  11. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Wat ik opvallend vind is dat de Nederlanders allemaal zo dicht mogelijk bij de blokjes willen blijven. Zowel Stolz als Dubreuil blijven er een stukje bij weg waardoor ze de bocht niet uitwaaien en de hele bocht kunnen doortrappen.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Weten wat je moet rijden kan op de 1500m ook een nadeel zijn. Is toch al heel regelmatig voorgekomen dat er in een eerdere rit hard wordt gereden en degenen daarna wat geïntimideerd het ijs op stappen. Sowieso is de 1500m eigenlijk te kort om wat aan de tijden van de ritten voor je te hebben. Je moet gewoon volle bak en zoveel mogelijk gebruik maken van je tegenstander.
    chicagodude en Bastiaan83 vinden dit leuk.
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Misschien Jutta nog. Die heeft de buit binnen en niks meer te verliezen. Die gaat er echt een dood of de gladiolen rit van maken.
    alexander79 vindt dit leuk.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Misschien het risico niet willen nemen? Nu worden ze 4e en 5e, tja geen podium, maar wel een plek bij de top 8 in de wereld en dat telt in sommige landen heel hard mee voor de financiering. Als Groenewoud het niet vol had gehouden en keihard laatste was geworden nadat het peloton haar had ingehaald had dit geen gevolgen gehad. Ja, lullig en vervelend, maar haar sponsoring zal er echt niet onder lijden. Als Kilburg of Peveri mee was gegaan en het niet vol hadden gehouden dan waren ze misschien niet in de top 8 geëindigd en dat kan gevolgen hebben.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  15. Trymare

    Trymare Active Member

    Eitrem is back. He will win against Wiklund tomorrow. Will be great to see them win their distances!
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Bij de Mass Start een mooie race bij de dames gezien. Om-en-om aanvallen is een gekende strategie, maar de successen zitten 'm altijd in de uitvoering en dat deden de dames subliem. Schouten valt aan (wel heel storend hoe, net als op het laatste NK, geen enkele favoriet let op waar Schouten zit; toch amateuristisch) en werkelijk direct schiet Groenewoud à la Arjan Stroetinga naar het wiel van de grootste concurrent Blondin. Overigens tussendoor: die positionering in het duo-spel is iets waar Hoolwerf ook mee aan de slag moet (zocht pas in de slotfase Swings op). De grote concurrent (in dit geval Blondin) is daardoor direct terughoudend om kopwerk te verrichten, want ze weet dat er én niet wordt overgenomen als ze van kop af wil én ze energie verspilt ten opzichte van haar grootste concurrent. Bovendien ligt het element der verrassing vervolgens bij Groenewoud, want die kan uit de rug van Blondin aanzetten. En zo geschiedde. Schouten wordt teruggehaald en precies in die split second wanneer er vertwijfeling over de orde in het peloton ontstaat vliegt ze er vol overtuiging vandoor. Vervolgens houdt ze knap stand met stabiele rondetijden. Diepe buiging. Hier zaten de Canadezen eigenlijk al gelijk tuk toen ze Schouten moesten terughalen. Als ze daarna ook Groenewoud hadden willen terughalen dan had Blondin al vroeg zelf uit de tent moeten komen. En dan was Schouten natuurlijk op haar beurt weer weggesprongen.

    Ook chapeau voor de manier waarop de dames dit seizoen hebben gereden na het verlies in de eerste wereldbeker. Dat heeft ze gelijk op scherp gezet en de Nederlanders hebben Blondin daarna niet ook meer onderschat. Steeds weggegaan op het doel om eentje in een oranje pak solo over de streep te laten komen en het liefst ook op een spectaculaire manier. En lukt het niet om weg te komen, dan heeft het alsnog schade aangericht bij de concurrentie (zie de Mass Starts in Calgary).
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Schouten niet haar beste kant laten zien vandaag. Ze heeft het over teamsport/ teamonderdeel... maar ze kan kennelijk alleen blij zijn als ZIJ wint. Kon Marijke niet eens feliciteren, had alleen maar over hoe de wedstrijd nu de kant van Marijke was gevallen. Meehhh, al de andere keren dat Marijke haar heeft geholpen vergeten?
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat een onvoorstelbaar sterke winnaars vandaag. Leerdam en Stolz declasseren de boel. Ze rijden in Thialf harder dan hun concurrenten in Calgary deden. Op het vorige WK was de 1000m een beetje meh. Matige winnende tijden en ook nog de DQ van Krol. Maar dit waren mooie races.

    Kersten op het podium is heel erg random maar wel leuk. Hij blijft waarschijnlijk nog een maand lachen. Hij reed dit jaar nauwelijks wedstrijden, wat knap dat dit dan lukt zeg. En zijn vriendin Smeding deed het ook sterk met zulke goede rondetijden.

    De massastarts zijn wel eens leuker geweest, maar de winnaars zijn heel erg verdiend. Bergsma hield het tempo te hoog voor ontsnappingen en Swings maakt het perfect af. Schouten en Groenewoud spelen het spel perfect, maar het blijft apart hoe zo'n groot gat kan ontstaan omdat niemand gaat rijden. Valt me tegen dat Blondin niet achter Groenewoud aan ging. Al was de situatie ook al anders geweest als Mia Kilburg niet in had gehouden, zij laat daar echt een medaille liggen.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Toffe loting voor morgen, hoor. Bergsma-Bloemen, Roest-Ghiotto, In't-Hof-Sablikova, Wiklund-Schouten, Groenewoud-Rijpma-de Jong, Krol-Ning.

    Alleen... wat doet Josie Hofmann op de 5km?!

    Hoe kan zij zich met een PR van 7.22 hebben geplaatst. @Mjøsaman, onze kwalificatie-expert, hoe kan dit? Ze staat op de reservelijst, maar alle landen zonder startplek hebben toch voorrang? Waarom rijdt Han of Kilburg of Peveri niet?
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Azië doet het niet goed dit WK. Tenzij Takagi de vorm van haar 1.53,34 uit Nagano van begin dit seizoen weer hervindt, zal er geen Aziatische zege komen op dit WK normaal gesproken. Dat zou de 4e keer zijn, na 2003, 2008 en 2021 (duh). 2008 was trouwens ín Azië, in Nagano was dat.

    Noord-Amerika heeft nu 5 keer goud! Maar in 1996, 1997, 2000 en 2013 haalde Noord-Amerika geen enkele keer goud op het WK afstanden.

    Zuid-Korea lijkt op geen enkele medaille af te stevenen. Dat is helaas een blamage. Ik vond het ook wel tragisch dat Korea geen enkele man op het WK 1000 meter had. Korea gaat toch niet de kant van Duitsland op?

Deel Deze Pagina