Wedstrijden maart 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 7 mrt 2023.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De waarde van een PR zit hem wel in de context waarin hij gereden is. Als twee Nederlandse amateurs hun PR's vergelijken kan het zijn dat ze elkaar vertellen dat ze allebei 1:58 op de 1500 hebben staan. De vervolgvraag die dan vaak volgt is 'op welke baan?'. Als de een dan zegt Den Haag en de ander zegt Heerenveen, dan is er wel consensus wiens PR hoger mag worden aangeslagen.
    tostiees-31 vindt dit leuk.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Waar ik meer moeite mee heb is dat spectaculaire ritten onder slechte omstandigheden niet de waardering krijgen die ze verdienen. Dan worden er vaak hele pagina's volgeschreven over het feit dat de omstandigheden zo tegenvallend zijn, maar weinig over een sterke race van iemand. Bijvoorbeeld bij een wereldbeker in Tomaszow, waar de commentatoren minstens elke 5 minuten benoemen dat de baan traag is en er op dit forum ook pagina's volgeschreven worden daarover en er amper gesproken wordt over het feit dat Wiklund de concurrentie op de 3000 meter op forse achterstand zette. Dat zou je ook als denigrerend kunnen omschrijven. Schaatsen gaat mij primair om de schaatsers en niet om de ijsmeesters. Als dat ijsmeesterschap en de snelle omstandigheden zo interessant waren, dan was er wel een WK ijs maken geweest. Waarbij 20 ijsmeesters ieder een stukje ijs van 5 vierkante meter neerleggen en vervolgens met een apparaatje de wrijvingscoëfficient gemeten wordt, zodat je een winnende ijsmeester kunt kronen.
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Laten we het ook niet moeilijker maken dan het is. Iedereen houdt er een lekker gevoel aan over als ze harder gaan dan ervoor.

    als je een nieuwe Carbon fiets koopt en daardoor wat harder gaat, dan voelt dat lekker en werkt het voor velen motiverend. Als im toevallig een keer flink wind mee heb en daardoor mijn pr verbeter ik een Strava degenen to, zeker voelt dat lekker.
    Nee, natuurlijk weten we allemaal wel dat we niet ineens beter zijn geworden, maar dat neemt niet weg dat je toch daardoor met een lekker gevoel bijvoorbeeld het seizoen afsluit en wellicht fijner het volgende seizoen begint.
    Dat heeft m.I. niks te maken met jezelf voor de gek houden
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Hey, uitslagen uit China. Een paar wedstrijdjes op de mij onbekende baan Hailar, wat niet als een hele vreselijke baan oogt (bv. 38,31 van Ruining Tian). Daarbovenop een week geleden nog een NK Allround en Sprint in Urumqi. Best nog wel wat prima tijden ertussen; het is me nog altijd niet helemaal duidelijk hoe snel die baan nou echt is. Ook een paar door mij alweer vergeten namen bij de deelnemers zoals Alemasi Kahanbai en Hanahata Muhamaiti.

    Verder overwinningen van Mei Han, Ruining Tian, Yu Wu en Zhongyan Ning. De geijkte namen, ze doen dus toch allemaal nog mee aan een NK in maart. Leuk.
    Duif en Eagle vinden dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Er werd ook behoorlijk wat gezegd over dat Eitrem het baanrecord van Van der Poel verbrak en vorig jaar werd ook veel gesproken over hoe Van der Poel de concurrentie op achterstand zette in Tomaszow. Misschien niet zo veel als bij een supertijd in Thialf, maar ook niet niets. Maar ja, wat wil je ook. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Wiklund een 3000 meter won bij een wereldbeker en het was niet veel spectaculairder dan andere keren. Toen ze in 2021 wereldkampioen werd werd er ook veel over gesproken, ook al was de tijd niet bijzonder.

    En er is wel zeker een soort van WK ijsmaken. IJsbanen concurreren met elkaar en bij de OS wordt vaak een zeer ervaren en gerenommeerde ijsmeester ingevlogen.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hailar ligt op zo'n 600 meter hoogte, dus dat is vergelijkbaar met Inzell. Verder inderdaad een ok baan, als daar ooit een wereldbeker gehouden zou worden (lijkt me sterk) dan voorzie ik wel prima tijden.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik denk dat je vergelijking met materiaal grotendeels mank gaat. Het overstappen naar ander materiaal is iets dat nooit de gehele wereldtop tegelijkertijd doet. Dus als een schaatser overstapt van materiaal en daar een goede trainingswedstrijd op rijdt, dan zal dat inderdaad lijden tot meer zelfvertrouwen. Het is immers aannemelijk dat je dan een voordeeltje t.o.v. de concurrentie gevonden hebt. Bij schaatsen op hoogte heb je dat niet. Dat voordeel is weg als je volgend jaar in oktober weer in Heerenveen rijdt. Dus dat dat zou leiden tot meer zelfvertrouwen gaat er bij mij niet in.

    Neemt niet weg dat ik wel begrijp dat het leuk is om harder te gaan dan je ooit gedaan hebt. Die ervaring heb ik zelf ook wel. Dus als een topper voor de fun nog een PR wil rijden bij de Oval Finals, be my guest. Maar goed schaatsers hebben nu vakantie. Misschien zijn er onder de schaatstoppers nog wel dusdanige liefhebbers die ook in hun vakantie wedstrijden willen schaatsen, maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je 11 maanden per jaar met schaatsen bezig bent, dat je dan kiest om die ene vakantiemaand iets anders te gaan doen.

    Ik denk dat we vooral argumenten aan het bedenken zijn hier, waarom schaatsers naar Calgary zouden moeten gaan, omdat we graag tijden geregistreerd zien staan zodat we weer wat hebben om over te speculeren. Zodat we vervolgens voor onszelf een legitieme reden hebben om teleurgesteld te zijn dat schaatsers dat niet doen.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En veel schaatsers die grote vierkampen en de langste afstand rijden. In ieder geval een heel contingent erbij in de Adelskalenderen. En genoeg om Eric Heiden uit de top-1000 te gooien.
  9. Eagle

    Eagle Active Member

    Chinese afstandskampioenschappen dit weekend in Urumqi: Wu Yu verbeterd het nationaal record op de 5 en de 10 km, nu 6.21.57 en 13.19.20
    Duif, alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina