Bargerveen

Discussie in '2015-2016' gestart door Bart Vreeken, 21 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Bart Vreeken

  Bart Vreeken Member

  mooi schaatsen nu op het bargerveen bij weiteveen. Ca 6 cm geen sneeuw. Af en toe een kraakje.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 2. ulrik

  ulrik New Member

  Klinkt goed! Waar kun je opstappen? Ik wil morgen gaan schaatsen.
 3. Bart Vreeken

  Bart Vreeken Member

  Mijn eerste bericht plaatste ik vanaf het ijs, en kort daarna viel mijn mobieltje uit.

  Wij hebben ca 5 uur lang geschaatst in het gebied. De grote verrassing was dat er geen sneeuw op het ijs ligt, het heeft meest een helder maar pukkelig oppervlak. Kennelijk is de neerslag op woensdag gevallen als regen en hagel.
  De dikte viel iets tegen (meest 5 - 6 cm), vaak wat krakerig. Ik vermoed dat de neerslag van woensdag vaak net niet helemaal goed was opgevroren. Er is ook verschil tussen de plassen. De zuidelijkste plassen waren wat beter dan de plassen ten noorden daarvan. Vermoedelijk doordat er water via een duikertje van zuid naar noord stroomt.
  Landschappelijk mooi en voor wie nog de kans heeft een aanrader. De bereikbaarheid is helaas beroerd. Het is in de uiterste punt van Drente en je kunt niet de auto naast de meest geschikte opstapplek parkeren. Het is dan nog ca een km lopen over een fietspad.

  [​IMG]
  Onder goede omstandigheden kun je nog een stuk verder naar het noorden, vandaag was het ijs daar dus krakeriger. Onbetrouwbare plekken bij een aantal duikers en smalle doorgangetjes.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Fantastische mooi lijkt me dat daar maar voor mij wonende in N.O.Brabant toch iets te ver om morgen , met het risico van gladde wegen , op de terugweg te komen.
 5. schoatser

  schoatser New Member

  nog een filmpje van Bargerveen hier:
 6. fransvanbakel

  fransvanbakel Member

  Q, in de jaren tachtig deden we dat wel, toen maalden we niet om 200km te rijden om ergens te kunnen schaatsen met de collega's van Organon. Mooie tijden waren dat.
 7. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Inderdaad mooie tijden. We kunnen er nu nog plezier aan beleven door er aan terug te denken.
  Ik heb deze keer zelfs niet op het Ganzenven geschaatst wat er door enkelen wel is gedaan.
  Er wel met laarzen aan op gestaan maar vond schaatsen net te eng. Een paar decennia terug zou ik waarschijnlijk onder dezelfde omstandigheden wel geschaatst hebben. Je kon er overigens slechts aan een kant kort langs de oever heen en terug rijden en dan nog een reële kans op natte voeten.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 8. ulrik

  ulrik New Member

  Bargerveen was echt fantastisch mooi vandaag.
  Er waren slechts 9 schaatsers en prachtige zon.

  Met dank aan Bart voor het posten!!!
  Quarantenove vindt dit leuk.
 9. __lijn__

  __lijn__ New Member

  Ja dank, fantastische laatste schaatstdag daar!

  Bijgevoegde bestanden:

  • image.jpeg
   image.jpeg
   Bestandsgrootte:
   905,4 KB
   Weergaven:
   9
 10. Dit berichtje is speciaal om Bart Vreeken te bedanken voor een wereld dag.
  Ik was vrijdag als eerste rond 9.30 uur bij de opstapplek in Bargerveen. Het was toen nog -3 graden en het ijs lag er fantastisch bij. Daar ik niet in mijn eentje het ijs op wilde gaan, heb ik even gewacht en weldra kwamen er nog twee schaatsliefhebbers. Met z'n drieën te boel verkend, maar al snel bleek er nauwelijks een slechte plek te zijn.
  Later kwamen er nog een paar mensen bij en uiteindelijk waren we met ongeveer 10 man (waaronder 3 vrouwen).
  Uiteindelijk met vijf schaatsers naar het grote meer gegaan en daar ook nog 3 mooie grote ronden gemaakt (van naar bleek 4,5 km).
  Na ongeveer 3,5 uur was het mooi geweest. Volgens een App van een van de schaatsers hadden we een kleine 45 km geschaatst.
  Bart, bedankt, ik heb een topdag gehad en de mede schaatsers ook (dat was duidelijk uit hun reacties).
  De omstandigheden waren dan ook uniek: goed en betrouwbaar ijs, een heerlijk zonnetje, temperatuur eerst onder en daarna rond 0 graden en een gezellig en schaatsgek gezelschap.
  Mafste ervaring: een van mijn nieuwe "schaatsmaatjes" moest voor zijn werk een telefoon conference call doen met Singapore en deed die call uiteindelijk met schaatsen aan op een krukje midden op het ijs van Bargerveen (ja, als je eigenlijk geen vrij kan nemen, dan moet je improviseren).
  Als de betreffende schaatser (zijn naam weet ik niet) of zijn maatje zich bekend maken op dit forum met een emailadres (of mij een email sturen) zal ik een aantal leuke foto's per email toesturen (mijn eigen email adres is [email protected] (en mijn "forumnaam" is bertschaatsgek).
  En voor Quarantenove: ik heb ook ruim 200 km. autogereden (enkele reis) van Ouderkerk aan de Amstel (nabij Amstelveen) naar Bargerveen. Dat is dus niet iets van de jaren 80. Overigens zowel op de heer- als terugreis geen gladheid, ijzel of andere ellende. Helemaal einde middag wel regen toen ik bijna thuis was, dus toen wist ik dat ik een onwijs goede keuze had gemaakt, want schaatsen op natuurijs zit er voorlopig even niet meer in (maar ja, februari moet nog komen).

  Met vriendelijke schaatsgroeten en hopelijk tot snel om mooi natuurijs,

  Bert
  Quarantenove, fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 11. Ik probeer nu nog even een foto te uploaden.
  Ai, is niet gelukt, het bestand (een foto) is te groot, weet iemand hoe dit op te lossen (het filmpje dat is geplaatst zal toch groter zijn)?
 12. Ik probeer nu nog even een foto te uploaden:
 13. De foto uploaden lukte niet (een foto!). Ik kreeg een melding dat het bestand te groot was.
  Weet iemand hoe dit op te lossen? (het filmpje dat op het forum staat lijkt me groter)?
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Even met Paint, optie 'Formaat wijzigen' de boel kleiner maken.
 15. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Uiteraard is dat niet iets van de jaren 80 maar ter verduidelijking toen waren wij 30-tigers en daar heeft meer mee te maken dat ik dat nu niet meer zo snel doe.
  Mooi verhaal.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 16. ulrik

  ulrik New Member

  Mooi verwoord Bert! Met dank aan Bart, want door zo'n eerste post kun je zien waar het ijs ligt. Zoals we vrijdag al zeiden, ongelofelijk dat je maar een man of 10 tegenkomt op zulk mooi ijs. Hopelijk breng februari ook nog wat....
 17. ulrik

  ulrik New Member

  DSC_0219.JPG DSC_0222.JPG DSC_0214.JPG
  Quarantenove vindt dit leuk.
 18. Ben zelf inmiddels 61 jaar, maar ik blijf deze autoritten maken totdat ik het echt niet meer trek (kan nog heel lang duren).:D
  ZeeKoei, fransvanbakel en Quarantenove vinden dit leuk.
 19. Bart Vreeken

  Bart Vreeken Member

  Dank allen voor de reacties. Het is leuk om wat terug te horen!
  Ik had geen idee hoeveel mensen die kant op zouden gaan en was nog even bang voor facebook-achtige toestanden... :) maar zeker op vrijdag kon het gebied een hoop volk aan.

  Wij hadden er donderdag prachtig geschaatst, toen dus nog wel met wat gekraak.
  Tot mijn verrassing heb ik vrijdagochtend dichter bij huis ook nog even kunnen schaatsen bij Hilversumse Meent. Na 12 uur was het daar wel afgelopen.

  groeten Bart
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina