Biografie Ireen Wüst

Discussie in 'Reviews; materiaal, boeken, enz.' gestart door mi, 18 apr 2018.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  iemand enig idee wat de stand van zaken is met betrekking tot de biografie die Nando Boers samen met Ireen Wüst schreef?

  Presentatie in november is uitgesteld en nu zou het boek 25 april uitkomen en t kon ook besteld worden maar op bijvoorbeeld bol.com is het niet meer terug te vinden?

  Ik heb het eerste hoofdstuk gelezen en dat was best heftig dus ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de rest?
 2. m_90

  m_90 New Member

  Ook ik heb het eerste hoofdstuk gelezen en ben ontzettend nieuwsgierig naar de rest.

  Inmiddels kun je het boek weer bestellen via bijvoorbeeld bol.com en staat er dat het wordt verwacht op 1 mei 2018. Hopelijk komt het dan echt uit! Heb er in de media (nog) niets over gelezen...
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Het laatste hoofdstuk schijnt nog niet af te zijn ;)
 4. Joris180

  Joris180 Active Member

  Biografie, deel 1 :)
 5. mi

  mi Well-Known Member

  https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=7B9EBC6D9D2A1BDDFE4839729CFD868F


  Voor wie de proloog en hoofdstuk 1 nog niet gelezen heeft...

  ik krijg persoonlijk nog steeds een beetje kippenvel van de laatste zin: ‘nog dertien maanden tot Pyeongchang’
  Ik was erbij en kon na de 1500 m alleen maar:’het is haar gewoon gelukt!’ uitbrengen....zo bijzonder om dit te lezen dan nu...
  (Ik was overigens ook bij die rit in de arrenslee na het EK, en ook als ik de foto’s terugkijk zie ik niks aan haar...)
  Laatst bewerkt: 24 apr 2018
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 6. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nu wordt iedereen nog nieuwsgieriger.
 8. mi

  mi Well-Known Member

  Zo dan! Dat is best heftig! Om een al gedrukt boek terug te trekken?

  Het past ergens ook niet zo bij haar om een heel openhartig boek waarin ze zelf heel kwetsbaar is uit te geven...maar daarom was het misschien juist heel interessant?

  Haar goed recht natuurlijk om haar geheimen voor haarzelf te houden maar dit zal best een financieel staartje krijgen...
 9. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Als uitgever en schrijver zijnde zou ik de schade op Wüst vorderen en een financiële compensatie voor gemiste opbrengsten eisen. Dit kan je eigenlijk niet maken.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat gaat ook wel gebeuren. Maar ik geef haar wel gelijk: als je spijt hebt moet je het stoppen als het nog kan, als het in de winkel ligt, achtervolgt het je hele leven.

  Ik ben wel heel benieuwd nu...
 11. m_90

  m_90 New Member

  Erg jammer om te lezen dat het boek morgen niet uit komt. Ik had het graag gelezen, juist na het lezen van het (eerlijke, indrukwekkende) eerste hoofdstuk in het inkijkexemplaar. Maar als ze spijt heeft van haar openheid is dit de juiste beslissing, en dan heb ik daar alle begrip voor. Dan maar wachten op de documentaire die later dit jaar wordt verwacht... ;)
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wordt druk aan gewerkt.
 13. m_90

  m_90 New Member

  Ik zag het, ben erg benieuwd. In dit nieuwsbericht staat dat de documentaire wordt verwacht in oktober, aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen.
  Laatst bewerkt: 30 apr 2018
 14. m_90

  m_90 New Member

 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat gaat wel gebeuren? Onwaarschijnlijk, bij autobiografien van beroemdheden e.d. hebben die normaliter een clausule in het contract dat ze altijd kunnen besluiten het boek uiteindelijk van de markt te houden (b.v. als ze niet tevreden zijn over de kwaliteit ervan)

  Nou gebeurt dat laatste eigenlijk praktisch nooit trouwens, omdat er in een dergelijk situatie, net als nu, eerst wordt gepoogd via aanpassingen aan het boek alsnog de goedkeuring te krijgen.

  Ik verwacht dan ook tezijnertijd dit boek over Wust alsnog in de boekhandel te zien. Of ze moet echt bijna alles erin niet (meer) willen delen....
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik bedoelde dat dat eisen ook wel gaat gebeuren, als er helemaal niets meer komt. Of er dan daadwerkelijk een schadevergoeding komt is weer wat anders, dat hangt van het contract af.
 17. mi

  mi Well-Known Member

 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  mi vindt dit leuk.
 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Maar het is dus geen autobiografie, maar een biografie. Want geschreven door Nando Boers.
  Anyways, dan lijkt me een biografie van Wust bij leven voorlopig uitgesloten. Tenzij ze Thijs Zonneveld zover weet te krijgen om een heel selectieve inkijk te geven in haar levensloop, want anders gaat er altijd een wolk van censuur boven hangen.

  Edit: Ook een leuke vraag. Die biografie was voor de zomer al gedrukt. Hoevaak zou het woord 'schildklier' erin staan? We gaan het nooit meer weten.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb allemaal 'autobiografiën' in mijn kast staan, geschreven door sporter met co-auteur. In werkelijkheid: sporter verteld uren en uren, schrijver maakt er een verhaal van. Geen sporter die zelf een boek kan schrijven (tenminste, alleen Peter Winnen kan dat). Net als met columns, geen enkele sporter die zijn eigen column schrijft.


  Of het nou is uitgesloten weet ik niet. Het kan zijn dat het schokkende deel iets uit privéleven of jeugd is, dat zijn stukken die je in principe weg kunt laten. Zat sportbiografiën die alleen wedstrijden en het toeleven naar wedstrijden beschrijven en zelfs de partner van de sporter nauwelijks noemen.

Deel Deze Pagina