Biografie Ireen Wüst

Discussie in 'Reviews; materiaal, boeken, enz.' gestart door mi, 18 apr 2018.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Gezien de intensieve medewerking van Wust met boers valt dit toch echt wel onder de noemer autobiografie, ongeveer met Boers als ghostwriter.
  Biografien over Wust zullen heus wel uitkomen, daar heeft in principe Wust weinig mee te maken (er komen zat ongeautoriseerde biografien uit elk jaar over allerlei beroemdheden). Wel is het natuurlijk zo dat iemand die een biografie over haar wil schrijven bijzonder weinig echte inkijkjes in haar leven gaat hebben (geen persoonlijk afgenomen interviews of ander materiaal dat ze kunnen gebruiken bijvoorbeeld).

  Ik vraag me wel af in hoeverre Boers de mogelijkheid heeft om een biografie over Wust uit te brengen door hemzelf geschreven, met dus daaruit gesloopt al het materiaal dat hij via de samenwerking met Wust heeft verkregen? Hij zal neem ik aan contractueel gebonden zijn aan zwijgplicht.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ga dat nog maar eens achterhalen, hoeveel je weet uit publieke bronnen en hoeveel uit privégesprekken.
 3. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Volgens mij is er een begrip voor een biografie waar je zelf actief aan meewerkte, namelijk de geautoriseerde biografie. Maar, het zal verder ook, het boek komt er dus toch niet.
 4. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik vermoed dat Ireen contractueel heeft laten vastleggen dat ze ieder moment de stekker eruit kon trekken.

  Een drama voor Boers.

Deel Deze Pagina