Blessure Kramer 2010 was te wijten aan B6-vergiftiging

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 14 nov 2015.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Een enorm stuk (3 pagina's) vandaag in de Volkskrant over Kramers blessure na de Spelen van Vancouver. Hier online te vinden (achter betaalmuur): http://www.volkskrant.nl/4185801. Samenvatting:

  De vitamines werden voorgeschreven door Dirk Zoutewelle, een kwakzalver natuurgenezer (naar eigen zeggen: psycho-neuro-endocrine-immunoloog) die door Bart Veldkamp bij TVM was geïntroduceerd. Saillant detail: Blokhuijsen zweert nog steeds bij de adviezen van Zoutewelle:

  Over de relatie tussen Vitamine B6 en Kramers blessure:

  Laatst bewerkt: 14 nov 2015
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 2. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Via een Twitter-link was het hele artikel te lezen...
  D.w.z.: de korte internet-versie daarvan.
  Vitamine B6
 3. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Ja zo gaat dat he, een zogenaamd expert die schrijft een ' voedingssupplement ' voor en de atleet heeft geen idee wat er in zit en waar toe het dient
  Zo gaat dat in Rusland en zo gaat dat in Nl net zo goed
  JohnZero, Bastiaan83 en jaap vinden dit leuk.
 4. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ook een reactie van Kramer?

  Als dit echt waar is en Kramer weet hier ook van, dan vind ik het een enorme verbazing dat die man nog een handeltje heeft.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ooit las ik ergens een interview (dacht in Schaats) met Simon Kuipers waarin hij aangaf te zweren bij de adviezen van Zoutewelle. Juist op dat moment ging het met zijn prestaties bergafwaarts. Als leek vroeg ik me toen al af of er een verband was en dat lijkt er nu inderdaad te zijn. Blokhuijsen idem dito.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Touché...
 7. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  En Henk Grol is ook altijd geblesseerd of onderweg...
 8. allard

  allard Active Member

  Volgens het volledige Volkskrant artikel is Kuipers op dit moment werkzaam voor het bedrijf van Zoutewelle.
 9. Elina

  Elina Well-Known Member

  McSmit, ZeeKoei en jaap vinden dit leuk.
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Het artikel is tot stand gekomen met behulp van Kramers sportarts Peter Vergouwen. Bij het artikel staat dat Kramer "Vergouwen [...] toestemming [gaf] om namens hem het woord te voeren".

  Nu ja, ik kan me wel voorstellen dat het vertrek van Veldkamp en Blokhuijsen bij TVM niet ongerelateerd is, iets wat ook in het artikel wordt gesuggereerd:

  Laatst bewerkt: 14 nov 2015
  jaap en Danielle vinden dit leuk.
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ja, het probleem zit hem dan ook niet in het gebruik van voedingssupplementen, maar in het feit dat men zich liet adviseren door een 'natuurgenezer' over welke supplementen ze wanneer moesten slikken. En zo'n man behandelt dus, naar eigen zeggen, ook mensen met kanker en autisme...

  Ik vind het vooral verbazingwekkend dat men binnen het schaatsen aan de ene kant streeft naar een zo wetenschappelijk mogelijke trainingsmethode, maar dat men aan de andere vrij gemakkelijk vertrouwt op adviezen van types als Zoutewelle.
  JohnZero, Eagle, Elina en 3 anderen vinden dit leuk.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Had van Kramer (en Kemkers) eerlijk gezegd 'beter' vewacht. Er is genoeg bekend over het (on)nut van veel meer vitamines slikken dan de max. aanbevolen waarden.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  PS: hoop niet dat Blokhuijsen Swings 'vergiftigt' met z'n dwaze ideeën
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 14. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  En dat ze dat ook blijven doen terwijl het al zo vaak mis is gegaan.

  Waar zijn de succesverhalen van Zoutewelle?
  jaap vindt dit leuk.
 15. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wow, wat een verhaal. En dat Blokhuijsen nog steeds zweert bij die ongeschoolde kwakzalver! Als biomedicus kan ik me gewoon niet voorstellen dat sporters zo 'dom' kunnen zijn. Ik dacht dat Blokhuijsen juist van de wetenschappelijke aanpak was: zuurstoftenten, bloedwaarden testen, dat soort dingen. En dan dit. Het verklaart zoveel. De breuk met TVM, het 'eigen plan trekken'. Nu hopen dat Veldkamp die kwakzalver niet heeft meegenomen naar Team Stressless.

  Het feit dat die hele orthomoleculaire wetenschap gebaseerd is op één niet-reproduceerbaar onderzoek (Pauling, 1968) van weliswaar tweevoudig nobelprijswinnaar, maar toch ook mens, Linus Pauling, is toch ongelooflijk? Keer op keer is er aangetoond dat excessieve inname van voedingssupplementen in gezonde mensen op z'n zachtst gezegd niet werkt en in hoge doses zelfs schadelijk is. Ik stel voor dat de heer Blokhuijsen (en ook Veldkamp) even de volgende pagina goed doorleest (Wikipedia, ja, maar ik wil hier informatie verschaffen, geen academisch betoog schrijven) en in acht neemt en niet denkt: ik ben topsporter, geen normaal mens, dus ik heb meer vitaminen nodig. Er is GEEN wetenschappelijk reproduceerbaar bewijs vóór orthomoleculaire behandelwijzen. De héle medische wereld is ertegen en wijst op de gevaren ervan.

  Serieus: die site van hem is zo belachelijk. Hij heeft de afkorting PENI (wat eigenlijk gewoon psycho-neuro-imunnologie, dus PNI is) niet eens juist. Verder valt hij in zijn verhaal steeds terug op stro-man argumenten als: de oude Grieken wisten al hoe het zat. Nergens referenties. Ik vraag me serieus af of hij al die onderzoeken wel gelezen heeft, want dit lijkt zo van Wikipedia geplukt.

  Bron: Pauling L (April 1968). "Orthomolecular psychiatry. Varying the concentrations of substances normally present in the human body may control mental disease". Science 160 (3825): 265–71.
  Laatst bewerkt: 14 nov 2015
  Tsuki, Upquark, McSmit en 4 anderen vinden dit leuk.
 16. Danou

  Danou Active Member

  Klopt, en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat er ook een nare lucht aan dat bedrijf zit.
  McSmit, ZeeKoei en jaap vinden dit leuk.
 17. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 19. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Ik lees dat Kramer wel 2 dozijn pillen per dag in nam , ja vind je het gek dat je dan jezelf vergiftigd ?
  Allemaal niet zo slim van meneertje Kramer , sowieso begeef je je als topsporter op zeer glad ijs als je allemaal onbekende 'pillen' tot je neemt omdat 1 of andere duistere figuur zegt dat dat goed voor je is . Kan een topsporter zelf niet nadenken ?
  Laat de bloedstalen van bovengenoemde mannetjes met terugwerkende kracht nog maar eens goed worden nagekeken
  FuGeE_Volkova vindt dit leuk.
 20. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member


  Ja serieus dan kun je zelf toch ook wel nagaan dat dat niet goed is, lijkt me logisch? zo zie je maar weer dat ze alles wel willen slikken om beter te worden. Maar nadenken doen ze niet.
  kritischkijker24 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina