Bosvijver Heidestijn

Discussie in '2017-2018' gestart door Wakrijder, 22 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Vandaag op het ijs gestaan. Oude ijs 4cm, nieuwe ijs nog water. Strook van 80m bij 5m houdt, rest absoluut niet.
  Quarantenove vindt dit leuk.
 2. martijs

  martijs New Member

  Er werd net door wat kinderen met ouders geschaatst. Het open voorste deel is mooi dicht gevroren, zwart ijs. Geen idee hoe dik, ik ben er zelf van af gebleven, maar het klonk prima. Het meer beboste deel was nog niet schaatsbaar, achter het eiland zat nog een windwak. Het eilandje ronden gaat dus nog niet. Je kunt ongeveer 150m heen en weer met 1 ruime bocht.

  Opstappen svp bij de kade bij het theehuis en dan op het ijs de schaatsen aantrekken (slee, stoel, trapje). De oevers zijn kwetsbaar.
  Laatst bewerkt: 25 feb 2018
 3. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Vanmorgen lekker uurtje geschaatst op Heidestein, onderweg naar mijn werk. Oostzijde zeker vijf cm ijs. Nog wel dichtgevroren windwak aan westzijde dat nog niet houdt (2,5 cm). Morgen kun je overal. Door de hoge waterstand te diep voor kinderen. Blijf alleen aan oostzijde.
 4. martijs

  martijs New Member

 5. Wakrijder

  Wakrijder Member

 6. martijs

  martijs New Member

  IJs is vrij. En ik ben ook wezen kijken en besloten wel het ijs op te gaan. Vanaf de kade het ijs op en op het ijs onze schaatsen aangetrokken.

  Maar dat is niet wat de meesten deden. De grond is schraal en daarmee de oevers en de vegetatie kwetsbaar. Daarom staat er naast de kade ook een degelijk hek omheen en duidelijk zichtbaar een bord verboden toegang. Mensen liepen massaal om het hek en bord heen en gingen vol op de oever zitten met al hun meuk. Er werd zelfs door 1 of andere idioot een tent opgezet... En dat was niet alleen lokale bevolking. Vanaf de baan herken je de betere schaatser, dit forum volk, en de meesten deden daar gewoon aan mee.

  Het ijs zelf was redelijk. Veel vastgevroren troep waaronder een aantal stenen. Mijn goede noren in de tas gelaten, het is ook te klein en druk voor hard rijden. Wel veel plezier gehad, de kinderen vonden het heerlijk.
 7. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Vandaag verdween laatste ijs. Zondag nieuw?
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina