EK allround en sprint 2019 Collalbo 11/13 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dat weten we inderdaad niet. Dat is ook de veroorzaker van de bittere nasmaak die ik overhoudt aan dit EK. We zullen nooit weten wat er gebeurt was als Roest eerder/vanaf het begin door hard gereden.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het is vast geen verrassing dat ik juist een heel zoete smaak over hou aan dit EK. :)
  chicagodude en Camila vinden dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat komt ook omdat Roest dat zelf zegt, toch?
 4. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik kreeg ook niet de indruk dat Kramer echt genoeg over had want die slotronde van 29,3 van Roest kon hij niet pareren, zijn slotronde was 31,0.
  Een gemiste kans van Roest om Kramer op waarde te kloppen.
  Laatst bewerkt: 13 jan 2019
  G1ant en SprintMaster vinden dit leuk.
 5. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  Maar dat is toch ook het leuke van sport, het als, dan. Houdt het spannend. Ik ben een fan van Kramer en vind dit scenario eigenlijk leuker dan bv het seizoen 2007/08, toen Kramer onaantastbaar was.
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat kun je toch bij elk toernooi zeggen? De wat als vraag kun je altijd stellen want in elk toernooi zijn er schaatsers met kleine fouten of een mindere tactiek. Wat als Nuis niet was gediskwalificeerd, wat als Roest een betere 500m had gereden, wat als Sablikova een betere 500m had gereden, zo kun je wel doorgaan. Uiteindelijk is degene die de minste fouten maakt degene die een allround toernooi wint.
  chicagodude, mi, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Wat als SLP het wél met Bokko op een akkoordje had gegooid, wat als Svens rug het niet had gedaan dit weekend....

  As is verbrande turf. De beste is kampioen geworden.
  diploma, Nickel, chicagodude en 3 anderen vinden dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Jawel, maar ook Roest weet niet wat Kramer nog had gekund. Maar goed, het is zo gelopen, ik heb me wel vermaakt.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat leek meer te komen omdat kramer pas in de laatste bocht doorhad dat roest zo versneld had
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Tuurlijk maar er is een verschil tussen fouten en fouten. Zaterdag maakt Roest wat technische foutjes in de binnenbocht. Vervelend, maar risico van het vak. Op de 10 kilometer maakt hij een fout waarvan je in het hotel nog wel even met je hoofd tegen de muur gaat bonken. Zijn slotronde was 29.3 hè, 3 seconden sneller dan het gemiddelde van al zijn voorgaande ronden. Dat is echt een enorme versnelling.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, dat is het enige jammere voor mij ook. Ik had op een redelijk vroege aanval gehoopt
 12. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Het leek mij meer dat Sven zich een beetje liet verrassen. Hij leek wel te versnellen op de laatste 100m.
  Monique, strawbale en Camila vinden dit leuk.
 13. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Voorafgaand aan het toernooi was ik kritisch op het aantal afzeggingen. Uiteindelijk heb ik best een leuk schaatsweekend gezien. Vooral dankzij een zeer spannende strijd bij de mannen allround. Ik vond de allroundtoernooien kwalitatief beter dan de sprinttoernooien. Bij de vrouwen was Antoinette de Jong superieur. Dat Ireen Wüst het podium niet haalde zegt veel over het goede niveau. Natuurlijk zijn er redenen waarom zij minder presteerde, maar er waren ook gewoon drie goede allroundsters dit weekend sneller. De doorbraak van Lollo was mooi. Het niet rijden van de afsluitende afstand door Elizavetta Kazelina en Haralds Silovs vond ik wel teleurstellend.

  Bij de sprinters viel het niveau in de breedte erg tegen. Bij de mannen viel de spanning tegen door de DQ van Kjeld Nuis en het falen van Håvard Holmefjord Lorentzen. Kai Verbij reed wel een degelijk toernooi. Verder vond ik vooral de 1000m van Artyom Kuznetsov leuk.
  De damessprint is zowel in Europa als Nederland kwalitatief het minst. Op zich niet erg dat de wereldtoppers vooral van elders komen. Maar 13 deelneemsters is wel heel weinig. Wel positief dat er vooral jonge, zeer getalenteerde meiden bovenaan eindigden.

  Verder hoop ik dat voor Henrik Fagerli Rukke, Victor Lobas, Lukas Mann, Irina Kuznetsova, Noemi Bonazza, Kaja Ziomek en Ragne Wiklund dit toernooi hen helpt om weer een stapje vooruit te zetten. Ik ben wel enthousiast geworden over hun talent.
  G1ant, Khlebnikov, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Net terug van mijn Franse lunch... Rond half 5 stiekem even naar de uitslagen gekeken.
  Deze reactie dus ruim mosterd na de maaltijd.
  Even diagonaal bijgelezen heb ik de eerste indruk dat, gezien de - voor zijn doen - vlakke rondetijden van Kramer (op de laatste 2 snellere na) en het verschil van 'maar' 10 seconden met Douwe de Vries, Kramer niet helemaal volle bak reed om wat over te houden voor een eventuele aanval van Roest (die te laat kwam). Of zit ik er daarmee (helemaal) naast? (ook nog geen interviews gezien, maar wel al gelezen dat Roest zelf vond laf gereden te hebben - in slaap gesust door Kramer?)
  Edit: net Kramer's interview even gezien waarin hij aangeeft een eventueel eerdere eindversnelling ook eerder gepareerd te kunnen hebben - koffiedik, maar het kwam niet over als bluf.
  Laatst bewerkt: 13 jan 2019
  Monique, Camila en Rondje27 9 vinden dit leuk.
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Persoonlijk vond ik het vrouwen allround toernooi een beetje tegenvallen, Wust mag hier eigenlijk nooit 4e worden met haar voorbereiding en emotionele staat. Lollo is zeker een lichtpuntje maar het presteren van Achtereekte en Voronina viel mij toch tegen die hadden Wust hier eigenlijk gewoon moeten pakken of in ieder geval in de buurt moeten komen (Achtereekte eindigt op 0,6 punt van Wust hier dat vind ik te veel als ik eerlijk ben).
  Duif, chicagodude en mi vinden dit leuk.
 16. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik snap je punt. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Je kunt ook zeggen dat een olympisch kampioene zesde wordt. Francesca Lollobrigida is de enige uit de top 6 zonder olympische medaille. Schaatssters van hoog niveau dus. Vergelijking dat eens met een Piotr Michalski of Letitia de Jong, die ook zesde worden.
  G1ant vindt dit leuk.
 17. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  PS: waren de omstandigheden minder vandaag? (na een 6.17 valt een 13.26 een beetje tegen)
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja zo kun je het zien, maar Wust reed dit weekend echt niet als de winnares van 5 keer olympisch goud dus wat betekenen die resultaten dan? Verbij verslaat hier de olympisch kampioen is zijn overwinning daarom meer waard? Ik vind van niet want Lorentzen reed gewoon niet goed en Verbij wel. Ik kijk naar de huidige vorm en die was (begrijpelijk) bij Wust niet aanwezig, ze rijdt hier 3-4 punten langzamer dan ze normaal doet en toch zit Achtereekte daar nog 0,6 punt achter.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja dat idee had ik ook. Patrick had het hele rondje om extra aan te zetten en Sven deed dat alleen vanaf die laatste bocht. De versnelling was dus vergelijkbaar, alleen Patrick had er langer de tijd voor en pakte dus meer tijd. Patrick ging ook wel echt wat harder dan Sven op dat laatste stuk hoor.
  Camila vindt dit leuk.
 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member


  Dat is gewoon niet waar. 3 tot 4 punten langzamer?? Wust heeft die 5* goud over 4 Spelen bijeen gereden, 12 jaar waarin ze zeker ook meerdere mindere periodes heeft gekend. Dit was best een prima toernooi nog van Wudt, de 1500 viel tegen maar de rest was wel op haar nivo van dit jaar. Dat je Achtereekte, een debutante op internationaal niveau, verwijt om 'maar' binnen een punt van superallrounder Ireen te eindigen vind ik erg vreemd.

Deel Deze Pagina