Grootste sporters aller tijden

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door strawbale, 13 feb 2018.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  En niet zijn kansrijke tegenstanders vd baan afrijden
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Dat was dus één van de minpunten van Schumi. Vettel doet toch hetzelfde, die ..... zijn teamgenoot nog.
 3. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Grootste sporter van deze eeuw tot nu toe: Sven (Nys) o.a. ook omdat hij op dezelfde dag jarig is als de grootste sporter van de vorige eeuw : Eddy Merckx.
 4. Forza

  Forza Active Member

  Roger Federer en Serena Willians winnen dit jaar. Federer kan ik me in vinden, maar Serena heeft maar 1 maand gespeeld en krijgt ook de award. Wat een blamage!
  leenstrafan en strawbale vinden dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  ook zo'n goeie (grap) - sportploeg vh jaar: Mercedes (F1)
  leenstrafan en Forza vinden dit leuk.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Wat me ook opviel was dat zowel Roger Federer als Rafael Nadal genomineerd waren. Allebei natuurlijk absolute grootheden, maar voor een wereldwijde Sportman van het Jaar-verkiezing moet je toch in eerste instantie de beste van je eigen sport zijn, en die eigenlijk wel domineren of er heel veel in winnen. Ik snap dat tennis een hele grote sport is wereldwijd en ook in de VS, maar of Federer of Nadal is de beste tennisser en die neemt het dan op tegen de beste sportmannen uit andere sporten lijkt me zo.
  strawbale vindt dit leuk.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, want elke sportploeg is beter met miljoenen Euro's achter zich.

  Zie ik verder goed dat Sergio García de "doorbraak van het jaar" was? Het klopt dat hij in 2017 eindelijk zijn eerste major won, maar voor iemand die 19 jaar geleden al tweede op een major werd en sindsdien vrijwel consequent wereldtop is vind ik "breakthrough" geen goede beschrijving.
  strawbale vindt dit leuk.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Bøkko krijgt hem volgend jaar
 9. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Wie heeft er belang bij die awards? Zijn dit de grote sponsoren die dit even regelen voor meer exposure?
  strawbale vindt dit leuk.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kan echt niet geloven dat Serena Williams gewonnen heeft! Die was drukker met zwanger zijn en baren dan met tennis. Er zijn echt wel topsport vrouwen die heel wat meer gepresteerd hebben dan Serena, alleen al in Nederland.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Serena heeft gewonnen? Oei... dan kun je het echt niet meer serieus nemen.
 12. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Lijkt toch een beetje op de Nobelprijs van de vrede. Vraag je je soms ook af: really?
 13. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  Voor mij is Sven Kramer de grootste sporter aller tijden. Nu volg ik maar een paar sporten echt intensief en ben ik nog niet bepaald stokoud, dus is het voor mij moeilijk inschatten hoe goed veel helden uit het verleden waren. Maar ik ken in ieder geval niemand die bij Sven in de buurt komt qua jarenlange dominantie.
  Monique vindt dit leuk.
 14. arsimo

  arsimo Active Member

  Grootste sporter aller tijden is Sven Kramer uiteraard niet. Grootste langebaanschaatster is de discussie al waard maar daar zijn in ieder geval zinnige argumenten voor te geven. Voor grootste sporter aller tijden zijn die er nauwelijks als we eerlijk zijn. Langebaanschaatsen vind ik prachtig hoor, maar het is mondiaal altijd een kleine sport geweest die alleen maar kleiner is geworden en helemaal in de niche van Kramer (lange afstanden en allround). Groot respect voor zijn prestaties en ook ik ben fan, en hij kan er ook zelf niets aan doen dat zijn pool van tegenstanders zo beperkt is maar hij kan nu eenmaal ook niet aantonen dat hij zo dominant zou zijn geweest als zijn tak van sport net zo groot zou zijn geweest als de grootste individuele sporten atletiek en tennis of de wat meer niche individuele sporten maar altijd nog veel groter dan schaatsen zoals zwemmen, wielrennen, boksen, judo, turnen e.a. Voor de rest van de wereld zijn sterren als Kramer en Wust net zo groot als (hypothetische) sporters die jarenlang net zo dominant zijn/waren en zo veel prijzen hadden gewonnen in bijvoorbeeld langlaufen, roeien, schermen of boogschieten. Als daar iemand uit de grootste sporter aller tijden genoemd zou worden zouden we ook "HUH?" denken, laten we eerlijk zijn.

  Daarnaast vind ik objectief gezien tennis ook wel iets zijn in de zin van de meest complete sport. Ik zou althans geen andere individuele sport weten waar explosiviteit, uithouding, mentale weerbaarheid, motoriek, reactievermogen, oog-lichaamcoordinatie, totale belasting en inzet van het hele lichaam, taktiek, soeplesse, kracht etc zo in totaal over de breedte in het beoefenen van 1 enkele sport op topniveau aanwezig is. Nogmaals, ik ben (ook) een heel veel grotere fan van schaatsen en met name wielrennen dan tennis , maar ik kan wel afstand nemen en vaststellen dat met name tennis op topnivo veel completer is - en tennis ook een van de wereldbreedste op topnivo beoefende sport is. Dat dus Roger Federer die "sport-oscar" weer gewonnen heeft kan ik best inkomen. Serena Williams is echter onzin over 2017 met winst in een serieus toernooi.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat niet alleen, Sergio Garcia won hem in 2000 ook al voor "doorbraak van het jaar"......dat je > 1x de doorbraak Laureus kan winnen is redelijk absurd, bij doorbraak denk je toch meer aan iemand die van redelijk obscuur/subtop doorbreekt richting echte top. Garcia staat al enorm lang consequent aan de top. Maar goed, blijkbaar denken ze bij doorbraak ook aan sporters die al jaren aan de top staan en dan eindelijk een grote prijs weten te winnen na jaren net niet te winnen (zie ook Andy murray die hem in 2013 kreeg toen hij eindelijk een grand slam won).
  strawbale vindt dit leuk.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Sowieso is het onmogelijk om over grootste sporter ooit te spreken, sporten zijn nou eenmaal veel te verschillend om echt iets zinnings daarover te kunnen zeggen. Vandaar ook dat doorgaans wordt gekozen voor een sport die een breed publiek aanspreekt en/of een sporter die een bepaald 'aura' om zich heen heeft hangen, en dat laatste kan zijn qua onoverwinnelijkheid-uitstraling of qua aansprekende persoonlijkheid, of zelfs qua liefdadigheid waar ze zich mee bezig houden.

  De keuze voor Serena is op zijn minst dubieus, om iemand te kiezen die slechts 1 maand van het jaar gespeeld heeft. Ze zal dan ook ongetwijfeld gekozen zijn omdat ze de Australian Open won terwijl ze al een maand of 1,5 zwanger was.
  De keuze voor Federer is ook interessant, zeker omdat hij tegelijkertijd ook die voor comeback van het jaar won. Je kan een prima argument maken dat Nadal hem misschien wel meer verdiende, aangezien de laatste net als Federer ook 2 grand slams won, maar bovendien de #1 positie heroverde en over heel 2017 #1 was. Ik zou zelf dan ook Nadal de Laureus geven en federer de comback-Laureus. Maar ja, Federer heeft nou eenmaal een ander sort 'aura' om zich heen hangen.

  Dat een F1 team wint, tja, de Laureus is nou eenmaal in het leven geroepen door Daimler en nog steeds vnl. ondersteund door Mercedes-Benz:rolleyes:

  Anyway, terug on-topic: schaatsen is veel te veel niche om ooit bij zo'n populariteits-verkiezing te kunnen winnen. Op z'n minst zal de naam van een sporter redelijk breed herkenbaar moeten zijn....Wellicht dat een foto helpt zodat mensen denken dat hij Sidney Crosby is :D
  G1ant vindt dit leuk.
 17. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Serena Williams dit jaar is echt belachelijk. Of gaat het om méér dan sportprestaties alleen? Ook heel raar inderdaad dat Phelps niet op die lijst staat. Ook een andere zwemster, Katie Ledecky, hoort erop, zeker als Missy Franklin er wel op staat. Vallen teamsporten buiten beschouwing? Anders mis ik bijvoorbeeld ook Messi. Sowieso is het een enorm westers-georienteerde lijst met sporten die in het westen heel groot en populair zijn, maar die internationaal helemaal niet zoveel voorstellen (wielrennen, skiën) maar bijvoorbeeld geen tafeltennis, nauwelijks turnen, nauwelijks langeafstandslopen. Tennis wordt ook wel heel belangrijk gevonden, zo te zien.

  Persoonlijk vind ik ook dat Ashton Eaton op deze lijst moet staan en wel in 2015. Maar dat kan met mijn voorliefde voor de tienkamp te maken hebben.
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Screen Shot 2018-02-28 at 18.28.03.png

  Manute Bol (231 cm) en Muggsy Bogues (160 cm) - NBA teamgenoten voor de Washington Bullets (1987/88)
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2018
  Tuttifrutti en Khlebnikov vinden dit leuk.
 19. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Het zou eerder comeback van het jaar moeten zijn, maar die kreeg Federer ook. Is Federer vorig jaar dan weggeweest??

Deel Deze Pagina