Hoe kan je zien of een tafel recht is?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door skridsko, 22 jan 2016.

 1. skridsko

  skridsko New Member

  Ik heb vandaag mijn EVO slijptafel in ontvangst genomen maar ben er niet zeker van dat hij recht is. Als je de tafel op een plat oppervlak zet (glasplaat) dan kan hij wankelen (bijna een mm speling bij 2 schuin tegenovergestelde hoeken). Is dat acceptabel?
 2. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Zou ik niet acceptabel vinden..
 3. Spits

  Spits Active Member

  Is er nog verschil als je je ijzers hebt ingeklemd, en staan die wel recht in het blok? Dit lijkt me het belangrijkste, maar het is wel balen van dat wiebelen. Hoop dat je nog garantie, of hem kan inruilen voor een niet wiebelende.
 4. skridsko

  skridsko New Member

  Schaatsen zitten er wel recht in. Garantie of ruilen is sowieso mogelijk want het is een aankoop bij een normale webshop. Ik wil die mensen alleen niet lastig gaan vallen als de tafel eigenlijk gewoon goed blijkt.
 5. Spits

  Spits Active Member

  Dat is heel mooi van je....... toch is het zo dat een EVO een aardig goede reputatie heeft als slijptafel en tevens niet de goedkoopste slijptafel is. Dit gezegd hebbende mag je toch verwachten dat je een wankel en wiebel vrij product krijgt!
  Ik hoop dat er mensen willen reageren welke ook een EVO slijpblok in hun bezit hebben en een "vergelijkend product onderzoek" willen uitvoeren voor jou, zodat je weet waar je aan toe bent.
  Tot die tijd misschien toch even een mailtje sturen naar de web winkel, of misschien is de post te ruw met het pakket om gegaan (al hoop ik dat het geheel een beetje goed verpakt was)?

  Succes

  PS. Moest je de tafel nog zelf in elkaar zetten, of werd ie klaar voor gebruik geleverd?
  Laatst bewerkt: 22 jan 2016
 6. skridsko

  skridsko New Member

  De tafel zat in elkaar en zat in een doos die eigenlijk net even iets te klein was. De draaiknoppen deden de doos naar buiten duwen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de tafel scheel wordt als er per ongeluk een pakket op valt van x kg.

  Wat mij verder opviel is dat de tafel 'smerig' was. Overal zat slijpsel en vettigheid, in elk hoekje en gaatje. Ik ging er vanuit dat dit van de productie was maar daar ben ik nu niet zeker van. Het zat wel overal dus ik betwijfel eigenlijk dat het aanwezige slijpsel van geslepen schaatsen is.

  Wellicht dat iemand met een EVO tafel deze vragen kan beantwoorden:
  Moest je de tafel nog in elkaar zetten?
  Waren de onderdelen schoon (vinger er overheen halen = geen zwarte veeg op je vinger)?
  Kon de tafel wiebelen?
 7. HA01761

  HA01761 Active Member

  Een slijptafel hoort niet te wiebelen. (komt het niet door een ontbrekend rubber dopje oid?)

  Ik zou m terugsturen iig.
 8. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Hoe recht is je glasplaat? Ook daar kan wel een kleine afwijking in zitten.
 9. skridsko

  skridsko New Member

  Ik heb getest op 2 glasplaten en sowieso ongeacht de plek waar je hem neerzet blijft de afwijking hetzelfde. Rubber dopjes heb ik bekeken en de dikte gemeten en daar ligt het niet aan. Of de pootjes kloppen niet helemaal of de bovenplaat is een klein beetje scheel.

  Ik ga morgen wel even contact op nemen met de webshop voor een vervangend exemplaar.
 10. HenkBos

  HenkBos New Member

  Check ook eens of de klemmen waar je schaats tussen komt 100% haaks zijn. Klem er 1 winkelhaak in en zet een andere er tegen ter controle.
 11. skridsko

  skridsko New Member

  Tafeltje is alweer weg want de verkoper zorgt voor een nieuwe. Toch bedankt voor het meedenken

Deel Deze Pagina