Hulp met twitteraccount

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door G1ant, 9 nov 2016.

 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Een vraagje.

  Ik ben een paar jaar geleden een twitteraccount begonnen over schaatsen: @skeedspate. De bedoeling is dat het account vooral in het Engels tweet over schaatsen. Niet de grote uitslagen, maar vooral met achtergronden, opinie en soms wat humor. Of met onopvallende uitslagen die de media missen.

  Het heeft nu ruim 150 volgers, onder wie Martin Hersman, Yvonne van Gennip, Irene Schouten en nog een aantal (oud)-wedstrijdschaatsers. Ook zijn er retweets of reply's geweest van Wennemars, Davis, Uytdehaage en nog wat leuke namen. Door tijdgebrek (vaak werk in het weekend) heb ik alleen weinig tijd om het bij te houden.

  Wie vindt (of vinden) het leuk om mij (vrijwillig) te helpen. Je krijgt dan gewoon het wachtwoord en kunt vrij posten. Ik blijf dat zelf ook doen.

  Nodig zijn:
  - Ervaring op twitter
  - Goed in Engels
  - Liefde voor het schaatsen
 2. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Neem een scheduler zoals hootsuite of buffer en schedule 1 dag in de week een aantal tweets per dag. Als je tijd hebt, kun je tussendoor nog retweeten of zelf tweets versturen. Werkt prima. Kost even 1x wat tijd maar dan kun je het daarna weer even vergeten en je concentreren op andere dingen.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
 3. Elina

  Elina Well-Known Member

  Je kunt evt. ook een RSS feed van een bepaalde site automatisch laten plaatsen. Dat gebeurde ook bij het schaatsforum twitter account, maar die is gestopt sinds een tijdje. Ik denk hierdoor.
 4. dsdevries

  dsdevries Active Member

  De bovenstaande reacties zijn precies de reden dat sommige twitter accounts interessant zijn en andere niet. De essentie van twitter en de reden dat het überhaupt bestaansrecht heeft is dat het een supersnel medium is en persoonlijk. Het is een middel voor iedereen om direct te kunnen reageren op actualiteiten en zijn of haar mening te ventileren. En andere mensen kunnen hier ook weer direct op reageren of retweeten. Dingen schedulen om ze later te tweeten gaat voorbij aan dit principe. Als het iets nu weet, moet je het nu tweeten en niet pas over een week. Ook het klakkeloos retweeten van een rss feed gaat hieraan voorbij. Het is namelijk niet persoonlijk. Ik volg iemand op twitter omdat ik die persoon interessant vind, en niet iemand anders. Als ik de rss feed interessant vind, dan volg ik de rss feed. Daarmee wil ik niet zeggen dat iemand geen rss feeds zou mogen retweeten. Integendeel, zolang het maar een persoonlijke keuze blijft om dat artikel te retweeten.

  Dit gezegd hebbende, kan ik G1ant helaas niet helpen. Ik zou het wel jammer vinden als zijn twitter account zou vervallen tot een automatische tweetbot.
 5. Elina

  Elina Well-Known Member

  @dsdevries Ik begrijp je, maar ik heb ook geen tijd. En om het account in de tussentijd een beetje levendig te houden is het wel leuk als er wat automatische berichten verschijnen. Als je dan een keer tijd hebt tijdens een wedstrijdweekend kun je 'persoonlijke' tweets plaatsen.
 6. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Een persoonlijke tweet is absoluut interessant maar iemand andere voor je laten tweeten gaat hier een beetje aan voorbij.

  Ikzelf verstuur ongeveer 12 gescheduulde tweets per dag. Daarnaast nog eens 5 ad hoc updates en verder retweet ik direct als ik wifi heb ook nog eens 5c per dag. Hierdoor blijft mijn account actief. Wordt door de juiste users geretweet en krijg ik per week ongeveer 100 nieuwe volgers. De teller staat nu op 4,5k volgers en dit worden er alleen maar meer. Judt saying.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Bedankt voor de suggesties. Maar het grotendeels in het voren plannen van tweets of een RSS-feed ga ik niet doen. Ik wil in kunnen springen op wat er gebeurt en onderscheidend zijn. Anders doe ik er liever tijdelijk niets mee. Heb er uiteraard alle begrip voor dat mensen hier geen tijd voor hebben of zich liever focussen op hun eigen twitteraccount.
 8. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Leuk dat jij dat account beheert Giant! Ik volg je met mijn twee accounts. Mijn eigen en @SkoyteNorge. Te weinig tijd om het echt goed bij te houden is herkenbaar. De leuke volgers en retweets ook :D Ik tweet eigenlijk over van alles en nog wat, als het maar met Noorse schaatsers / schaatsers in Noorwegen te maken heeft. Soms live uitslagen maar dat lukt me ook lang niet altijd. Vind dat tegenwoordig ook niet heel erg meer want die zijn ook makkelijk terug te vinden op andere accounts/sites.

  Ik doe het ook eigenlijk allemaal zelf, zonder RSS feed. Ik wil het ook persoonlijk houden en geen 'robot' worden. Zo af en toe zet ik wel een tweet klaar maar dat is dan meer zodat die bijvoorbeeld bij de start van een wedstrijd/afstand geplaatst wordt. Soms krijg ik ook wat hulp van een Noorse vriendin, is wel heel fijn!

  Vind het leuk dat jij niet de 'standaard' schaatsdingen post want daarvoor zijn er al heel veel accounts. Het is inderdaad juist leuk dat je ander nieuws e.d. plaatst. Hoop dat je er toch genoeg tijd voor kunt vinden deze winter :)

Deel Deze Pagina