ijs Weissensee

Discussie in 'IJs' gestart door 19Gerard49, 2 feb 2013.

 1. 19Gerard49

  19Gerard49 New Member

  Hallo schaatsvrienden(vriendinnen)

  Dit jaar had ik me wederom ingeschreven voor de 1e schaattocht op de Weissensee, wat schetste onze verbazing toen we arriveerden, kwam
  de regen met bakken naar beneden. Geen goed vooruitzicht de maandag erop toch maar ,proberen te schaatsen ,zeer slecht ijs wat met de minuut slechter werd , uiteindelijk besloot men om 12.00 uur de tocht voor dinsdag af te lasten. Ik heb daar nog steeds een wrang gevoel over.
  Dat de tocht afgelast werd daar kan ik inkomen, maar dat er woensdag en donderdag niets aan de kwaliteit van het ijs werd gedaan vind ik een slechte zaak, mijn inzien kan men een kapot gereden baan,(veel scheuren en diepe gaten) toch wel voorzien van water, wat mijn inzien;s nachts dicht kan vriezden en zo de rijders op vrijdag een eerlijke kans te geven de tocht uit te rijden. Was het mogelijk om deze gaten en scheuren (grotendeel) te repareren en wie weet waarom dit niet gedaan is.

  Groet,

  Gerard.
 2. Quiri

  Quiri Member

  Ik ben hier sinds maandag. Ik heb gezien dat ze er alles aan doen om het ijs schaatsbaar te houden. Ja, het is niet altijd even mooi en nadat er gisteren zo'n 5 cm sneeuw was gevallen waren ze voor dag en dauw al weer aan het vegen! Na het vegen gaat hij er met een soort schaafmachine overheen, wat het ijs superglad maakt. De goede man kan ook niet continu de hele baan op ieder moment vegen. Het is tenslotte natuurijs en als het niet voldoende vriest wil het gewoon niet. Als je gaat schaatsen terwijl het boven nul is, maak je het ijs juist kapot, dat heb ik deze week ook gezien. Zodra het dan weer vriest heb je erg slecht ijs. Daar kan zo'n ijsmeester natuurlijk niet tegenop. Volgens mij had je gewoon pech in die periode, niets aan te doen. Net als ik nu ik op vakantie in een mooie omgeving in bed lig met griep! :cry:
 3. Quiri

  Quiri Member

  Voor de liefhebbers van veegacties hier nog een mooie compilatie van de Weissensee! :mrgreen:
  http://youtu.be/XC6I_nhRhg4
  Hulde aan de familie Jank!

Deel Deze Pagina