JustLease stopt er alsnog mee

Discussie in 'Lange baan' gestart door Forza, 13 mrt 2018.

 1. Forza

  Forza Active Member

  Volgens de aankondiging van het sportjournaal maakt Wüst geen deel meer uit van de Justlease ploeg. Zeer verrassend.
 2. frederica

  frederica Active Member

  Ik zie het ook net. Bizar?
 3. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Totaal onbegrijpelijk! Al is ze wat ouder, ze is hoe dan ook het beste reclamebord dat een sponsor kan hebben omdat ze enorm populair is. Bovendien kan ze haar ervaring overdragen aan haar jongere ploeggenoten. Mocht ik ooit een auto willen leasen dan ga ik zeker niet naar JustLease, die hebben het helemaal verbruid bij mij.
  Hannah, chicagodude, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. Forza

  Forza Active Member

  Wat een respectloze beslissing. Ze heeft de ploeg zelf opgezet en rijdt bovendien nog steeds op hoog niveau.
  Hannah, chicagodude, strawbale en 2 anderen vinden dit leuk.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Te oud en te duur misschien ? Dit opent wel de deur naar Jumbo. Wouter OH gaat er hoogstwaarschijnlijk ook naar toe en dan is de cirkel rond. Sven, Ireen en Wouter. Het oude TVM trio in ere hersteld.
  strawbale, Koen en Monique vinden dit leuk.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja, ze is populair, maar ze had zelf aangegeven geen OS meer te gaan rijden. Als deze ploeg - met sponsor- een hele cyclus wil meedraaien, dan kan het toch dat je niet nog een topsalaris aan Wüst wil betalen en daarmee jong talent aan andere ploegen moet laten. Als dat de overweging is snap ik het wel...

  Dat Wust ervaring enzo kan overbrengen op jonge schaatsters, is natuurlijk een standaard idee. Maar zo soepel liep het dit jaar niet met De Jong en Wijfje, ik had niet het beeld dat ze echt goed lag bij de jongere ploeggenotes, dus die zaten daar misschien ook wel niet op te wachten...
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, volgens mij is het een marketingtechnische blunder. Wüst pakt in die 2 jaar enorm veel publiciteit en heeft ook nog niet uitgesloten dat ze 4 jaar door gaat. Pakt meer publiciteit dan een De Jong of een Bosker.
  Laatst bewerkt: 13 mrt 2018
  alexander79, chicagodude en VorstM vinden dit leuk.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Verder geef ik Wüst meer kans op het halen van de Spelen in Beijing dan Blokhuijsen, moet die laatste dan ook weg?
 10. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Puur sponsortechnisch snap ik er niks van: Wüst genereert inderdaad behoorlijk veel publiciteit voor JustLease. Ik snap het sporttechnisch wel. Ik kan me voorstellen dat je een vierjarig traject inzet en dat dan ook met schaatsers wil doen, die over vier jaar er zeker nog bij zijn.Bovendien zal haar salariseis te hoog liggen voor de verwachte resultaten. Ik snap dan weer niet dat Tijssen zoiets twee dagen voor een WK Allround bekendmaakt aan Wüst. Had gewacht tot zondag, zodat Wüst niet afgeleid werd in de voorbereiding en tijdens het toernooi. Het heeft haar nu niet in de weg gezeten, maar het is natuurlijk geen handige move.
  strawbale, ChefSpijker en VorstM vinden dit leuk.
 11. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Edit: Wellicht heeft het er ook mee te maken dat de laatste maanden de sfeer tussen De Jong en Wüst behoorlijk is bekoeld? Voor elke leek is het ontbreken van chemie te zien.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Sponsor Justlease stopt met Wüst: ik ben te oud
  https://nos.nl/l/2222216

  Ik vind het waanzin! Justlease heeft toch heel wat publiciteit aan haar te danken. Ze heeft enorm veel risico genomen en de basis voor deze ploeg gelegd (en daarmee ook de kansen die de sporters in deze ploeg zitten gecreeerd).

  Zou mooie boel zijn, Jumbo zet Kramer toch ook niet aan de kant met een minder seizoen en geen vooruitzicht op nieuwe spelen?

  Ik hoop echt met heel mijn hart dat Sven en Jac vandaag nog met 'r bellen. Kan ze verder met WOH en trainen in een professioneel team!

  Ben echt boos!
  Laatst bewerkt: 13 mrt 2018
  alexander79, Hannah, chicagodude en 3 anderen vinden dit leuk.
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik snap het ook sporttechnisch niet. Wüst en De Jong gingen inderdaad misschien niet zo goed. Dan zou ik nog Wüst boven De Jong kiezen. Dit team was zo zeer Wüst haar kindje, dat je dan als ze al zou stoppen daarna waarschijnlijk nog steeds een boegbeeld zou hebben dat de grootste talenten aan trekt. Wüst zou echt wel met het team verbonden willen blijven. En van wie zou Jutta Leerdam bijvoorbeeld nou het liefste leren? Ik denk toch echt van de grootste...
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Jaap Stalenburg (met like van Sven Kramer) op twitter:

  Het mes in de rug van @Ireenw door @TeamJustleaseNL is van een in NL zelden vertoonde achterbaksheid. Ik hoop dat coach @rutgertijssen snapt dat het @Ireenw was die deze sponsor regelde en financieel haar nek uitstak. Daar hoort geen karaktermoord bij.


  En die lieve Ireen zegt: ik vind het heel jammer....
  Zij verdient echt zoveel beter!:(
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Al rijdt Wüst vanaf nu geen deuk meer in een pakje boter dan nog blijft ze eeuwig een grote naam door al haar successen van de afgelopen 12 jaar. En wat die volle Olympische cyclus betreft: garanties krijg je van niemand, ook niet van die 4 die wel mogen blijven. Ik verbaas me nog steeds en ben ook pissig. Die dikke knuffel tussen Ireen en Rutger na de 1500 meter op de Spelen komt me ineens ook raar voor. Zo gek was hij blijkbaar nou ook weer niet met haar dat hij zijn nek voor haar wou uitsteken.
  alexander79, chicagodude en mi vinden dit leuk.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het gonst aardig op Twitter hierover en ik zie dat allemaal omdat Sven deze tweets leuk vindt. Die is blijkbaar ook pissig op Justlease en ik hoop dat dat betekent dat Ireen snel een telefoontje van Jac Orie krijgt.
  mi vindt dit leuk.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Ik hoop echt dat ze volgend haar de hele schaatstop weer haar hielen laat zien een een WR op de 1500m rijdt!

  Ze blijft de op en top professional nu, staat zelfs nog op de lijst voor een clinic met nieuwe leasers binnenkort. Ze zou wat mij betreft ook wel een keer boos mogen worden nu! Ze mag best wat pittiger van leer trekken dan zo keurig in termen van 'dankbaar' en 'jammer' te blijven. Ze maken gewoon de kachel aan met de basis van het succes! Justlease noch rutger thijssen heeft goud gewonnen!
  Dat ze dat toch doet siert haar maar dit hoef je toch ook niet te pikken zo!
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  ArjenK vindt dit leuk.
 19. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Dit is toch wel erg respectloos. Te "oud" wordt er dan gezegd. Terwijl je Olympisch kampioen wordt. Wie was er beter dit jaar in Nederland. "Ter Mors" misschien, maar dat was ook maar sinds de OS. Verder ben ik een fan van Antoinette de Jong, maar zo bijzonder was het dit jaar ook niet, al roept ze steeds maar dat ze weet hoe ze een 3000 meter aan moet pakken. Dat is mijn afstand. Wanneer dan allemaal. Eén keer een worldcup winnen maakt nog niet dat je een echte topper bent.
  Ik denk wel dat de verhouding de Jong/Wust dit jaar een deuk heeft opgelopen. Wat er is gebeurd weet ik niet. Maar het heeft er alle schijn van dat er zaken spelen waar wij niets van afweten. Mogelijk speelt dat een rol.
  alexander79 vindt dit leuk.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Daar stond dat JustLease er mee ging stoppen, heel wat anders dan er nu wordt bericht. Dit bericht heb ik vorige maand ook gelezen en er stonden vergeljjkbare teksten op nos.nl. Sterker nog: in dat Volkskrant bericht zegt Wüst nog dat ze er van uit gaat dat ze bij Tijssen blijft...

  Hooguit zou JustLease sponsor van een groepje jonge schaatsers worden, maar dat waren geruchten. En daar hoort in elk geval Blokhuijsen niet bij.
  Laatst bewerkt: 13 mrt 2018

Deel Deze Pagina