Kalender 2024

Discussie in 'Skeeleren' gestart door 24-Michiel-01, 16 apr 2024.

 1. 24-Michiel-01

  24-Michiel-01 New Member

  Is er ook een kalender 2024. Iets met toertochten die gereden worden en of waar je zoiets kan vinden?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 2. MJK

  MJK Member

 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dit weekend was het NK inline-skaten in Rotterdam en de NOS had weer precies hetzelfde itempje gemaakt als de vorige jaren.
  • De inliners willen nog steeds dat het Olympisch wordt.
  • De meeste Nederlanders gaan als het puntje bij het paaltje komt toch voor het schaatsen op ijs.
  • Er is een nieuwe generatie op komst, maar op echt veel medailles op EK's en WK's is het wachten.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vandaag was het ONK in Hallum en de Bartlehiem skeelertocht. 100km voor de heren en 63km voor de dames. Mooi dagje inlineskaten kunnen volgen dankzij de goede livestream. Hier terug te zien: https://www.youtube.com/live/uArvDmHOdoc

  Het werd skeelerles wat de heren en dames van AH Zaanlander voorschotelden. Zeker bij de heren dit soort overmacht lang niet gezien, en het kwam ook ietwat onverwacht aangezien ook Reggeborgh en Bouwselect (alsook Jumbo) met grote ploegen aan de start stonden, en op het NK Baan/Weg vorige maand vrijwel alle lange afstandstitels onderling verdeelden. Harink en Van der Horst beulden een kopgroep (met oa. Bart Hoolwerf, Robert Post, Luc ter Haar en Christian Haasjes) net zo lang af totdat ze met z'n tweeën overbleven. Daarachter sprong Sjoerd den Hertog in de slotfase weg uit het achtervolgende groepje (met oa. Visser en Hekman) en achterhaalde hij in de laatste rondes Ten Cate en Bergsma die eerder in de achtervolging al waren gedemarreerd. Sterk ploegenspel. Bij de dames won Marijke Groenewoud met drie minuten voorsprong na een solo van ruim 30km. Daar viel voor de rest niet tegen op te boksen.

  Uitslagen:
  Heren
  1. Kevin van der Horst (AH Zaanlander)
  2. Jordy Harink (AH Zaanlander)
  3. Sjoerd den Hertog (AH Zaanlander)
  4. Jorian ten Cate (OKAY/KPMS)
  5. Jorrit Bergsma (AH Zaanlander)
  6. Harm Visser (Jumbo)

  Dames
  1. Marijke Groenewoud (AH Zaanlander)
  2. Patricia Koot (Habovo)
  3. Bente Kerkhoff (AH Zaanlander)
  4. Jet Fransen (Wokke)
  5. Sofia Schilder (A6)
  6. Beau Wagemaker (A6)
  SprintMaster vindt dit leuk.
 5. MJK

  MJK Member

  Fijn die goede livestream.! Did ga ik zeker nog even bekijken.
  Afgelopen NK (“Daikin inline NK 2024”) heb ik geprobeerd te volgen, maar dat viel niet mee. Op verschillende momenten zijn er (minstens) 3 YouTube kanalen/streams gemaakt maar geen daarvan heeft uiteindelijk gewerkt. Ze werden door YouTube zelf verwijderd ivm overtreden van de regels. Op een van de kanalen stond een tijdje een link naar een ander video platform, maar tijdens het aanmaken van een account werd je meerdere keren via een ander url gestuurd zodat je uiteindelijk niet meer weet bij wie je nu wat hebt gekocht.
  Het zou fijn zijn als er vaker hoogwaardige streams worden aangeboden zoals je hierboven laat zien. Het zou ook fijn zijn als de KNSB de skeeler wedstrijden via een vast kanaal uit zouden zenden. Of bestaat er al zoiets en kan ik het gewoon niet vinden?
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Naar mijn weten niet. In de coronatijd waren er geregeld goede streams van de baanwedstrijden omdat er toen - beperkt - toeschouwers aanwezig mochten zijn. Toen werd er flink moeite ingestoken met zelfs livecommentaar. Dat is tegenwoordig een stuk minder het geval en ben je meer afhankelijk van een actie van liefhebbers zoals de Barre Beukers, die dan uit eigen initiatief maar een stream opzetten op Youtube.

  Qua marathonwedstrijden is het ook heel selectief. Zo wordt het NK Marathon heel soms live uitgezonden, maar vorig jaar in Rotterdam dan weer niet. De enige wedstrijden die echt hoogwaardig, met motard en alles, worden vastgelegd zijn het ONK, en bijvoorbeeld Daags na de Tour (het criterium van Boxmeer) dankzij goede registratie van de lokale omroepen.

  De NOS was er dit jaar overigens ook weer een keer bij. Ongetwijfeld nu het ONK zo'n beetje de laatst overgebleven skeelerklassieker is:
  https://nos.nl/video/2522078-groene...lehiem-van-der-horst-mag-winnen-bij-de-mannen

Deel Deze Pagina