Kampioenschappen over een paar jaar (seizoenen 2023-2027)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2022.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Positief vind ik dat de ISU nu vasthoud aan het opzet van vorig jaar dat de World Cups afgesloten worden vóór de WK afstanden. Het heeft heel wat jaren geduurd maar is nu wel definitief opgelost. Bijkomend voordeel is dat we dan ook af zijn van die idiote bonuspunten om het op het laatst nog heel spannend te maken.

    Goed dat de leegte in januari wordt opgevuld met World Cups. Dat Nederlanders er wel weer eentje gaan overslaan moeten we ons niet meer druk om maken na vorig seizoen toen de kalender vrijwel geheel op maat was gemaakt voor de Nederlanders en ze er toch weer een oversloegen in Tomaszow.

    Nationale kwalificaties zullen wel weer WCKT (zonder buitenlanders?) en NK afstanden (tussen Kerst en oud en nieuw) worden. Ruimte voor een NK allround/sprint met het sterkst mogelijke deelnemersveld zal wel niet mogelijk zijn. Want dan zou het NK afstanden al eind oktober moeten en NK allround/sprint na Kerst. Bij dat laatste moet je dus iets verzinnen voor de kwalificatie voor de WK afstanden 1500m en langste afstanden.
  2. Ole22

    Ole22 Member

    Prima kalender hoor! Mooi verdeeld over alle werelddelen (alleen in Olympisch seizoen geen Azie, maar dat is te begrijpen), en wat dynamischer dan afgelopen jaar (geen 2 world cups op dezelfde plek)
    Paar vraagtekens:
    - Jammer van Duitsland. Toch paar mooie ijsbanen, Berlijn Erfurt en Inzell en daar gaan we komende 4 jaar weinig van zien.... Zal het Duitse schaatsen niet gaan helpen...
    - Qua andere schaatslanden mis ik vooral Kazachstan, was toch een vaste waarde de afgelopen jaren. En Korea. Jammer, vooral voor de schaatsers uit die landen.
    - Geen Urumqi... was ik toch wel benieuwd naar.
    - Wel weer een keer naar Milwaukee (2005 voor het laatst toch?). Zal dat door de prestaties van local Stolz komen?
    - Maak me toch ook wel wat zorgen voor de toekomstbestendigheid van de ijsbanen in enkele landen. Ik kan me voorstellen dat 1 grote internationale wedstrijd voor veel ijsbanen belangrijk is. Net een nieuwe ijsbaan in Quebec, maar met slechts 1 worldcup komend seizoen wordt er verder niets gereden en gaan we vooral naar Calgary. Zelfde voor Tomasow, blijft die baan kunnen bestaan met Zakopane erbij? En als Hamar en Stavanger blijven omwisselen (ieder jaar 1 vd 2)? Hamar had het afgelopen jaar al zwaar.
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hier is niets aan te doen. We hebben nou eenmaal teveel ijsbanen om elke ijsbaan aan te doen met een internationale wedstrijd.

    Op dit moment tel ik 20 overdekte ijsbanen waar er internationale wedstrijden gehouden kunnen worden. Dat zijn alle 26 overdekte banen waar we sinds 03/04 geweest zijn zonder de gesloten banen en de (wit) Russische banen, maar met Ürümqi en Zakopane er nog bij.

    Met 9 of 10 internationale wedstrijden in een jaar kun je niet eens elke baan elke twee jaar aandoen. Als je nog ook nog eens elk jaar er eentje voor Heerenveen reserveert en bijna elk jaar wel naar SLC en/of Calgary gaat en af en toe op een buitenbaan rijdt dan kan het al helemaal niet. Als de (wit) Russische banen weer beschikbaar zijn wordt het nog erger.
  4. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    Het voortbestaan van tomasov zal denk ik niet zon probleem zijn. Het organiseren van een internationale wedstrijd lijkt me toch meer geld te kosten dan het op zal leveren, de voornaamste inkomsten van dergelijke banen zullen komen uit recreatieve schaatsers, verenigingen en subsidies.

    Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Er is wel wat aan te doen hoor, maar dat vergt wel wat meer out of the box denken. Het Coolste baan concept gaan gebruiken met een wedstrijd op een historische plek.
    Een Vierbanentoernooi in de Alpen begin januari Inzell, Innsbruck, Collalbo, Baselga in 2 weken met maar een paar afstanden per baan. Massastarts op natuurijs kunnen ook mooie plaatjes opleveren.
    Kwalificatiewedstrijden door de week op baan X en spetterende finales in het weekend op baan Y in de buurt (ipv A en B groepen).

    Maar de komende 4 jaar niks van dit, zo te zien. Dus verder uitstervend publiek, minder tv-kijkers, minder actieve sporters...
    Had meer verwacht van de nieuwe ISU-president. Die is de komende 4 jaar nu ook gebonden.
    mhp1988 en EenBrabander vinden dit leuk.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Na al deze toewijzingen voor de komende jaren, al weer een update over nog later.

    Het WK junioren 2026 is nog niet toegewezen. Kandidaten daarvoor zijn: Minsk, Moskou, Innsbruck, Boedapest, Collalbo en Harbin. Boedapest zou leuk zijn, vind ik.

    En ook de eerste kandidaten voor 2028 hebben zich gemeld:
    Heerenveen heeft zich kandidaat gesteld voor het EK, de WK afstanden en de WK allround/sprint.
    De USA wil graag de WK afstanden (Salt Lake City) en de WK junioren (Roseville)
    En, best verrassend, Astana voor de WK afstanden.

    Ik denk dat die pas in 2025 of zo worden toegewezen, dus er zullen nog wel wat banen bijkomen.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    WK allround/sprint in Heerenveen 2028 zou me verbazen, nadat de vierkampstoernooien EK 2025, WK 2026 en EK 2027 ook al zijn toegewezen aan Nederland. Sinds de invoering van het gecombineerde WK vierkamp zijn alle vierkampstoernooien toegewezen aan Europese landen, als niet-Europese landen willen zou ik dat toernooi ook wel eens in Noord-Amerika of Azië willen zien.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    We zijn nog geen maand verder en de ISU ziet de aanmeldingen binnenstromen. Althans, voor het WK junioren 2026. Voor seizoen 2028 loopt het nog stroef.

    WK Junioren 2026, 10 bids:
    Innsbruck, Minsk, Quebec, Harbin, Inzell, Budapest, Baselga, Astana, Amsterdam, Moskou

    4CC 2028, 0 bids;
    -

    EK afstanden 2028, 1 bid:
    Heerenveen

    WK afstanden 2028, 3 bids:
    Astana, Heerenveen, Salt Lake City

    WK junioren 2028, 1 bid:
    Roseville

    WK allround en sprint 2028, 1 bid:
    Heerenveen
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wacht, een bid van een Nederlandse baan die niet Thialf is? :eek:
    Duif vindt dit leuk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    en is dat dan Jaap Eden? Of gaan ze in olympisch 2026 weer de Coolste Baan neerleggen?
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik zou denken Jaap Eden, die hadden in maart 2020 ook het WK voor studenten (dat toen uiteindelijk net niet uitgeschaatst kon worden). Het WK junioren lijkt me als toernooi te klein om de coolste baan voor neer te leggen.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    ja, maar als hij er toch al ligt... vorige keer is hij ook niet speciaal voor het WK neergelegd.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    WK junioren 2026 gaat naar Inzell. Dus niet Amsterdam.
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    (*Update voor 2024/2025*)

    2024/2025
    15/17-11 4CC Hachinohe (JPN)
    22/24-11 WB Japan (* is Nagano geworden *)
    23/24-11 JWB Zakopane (POL)
    29-11/1-12 WB Beijing (CHN)
    30-11/1-12 JWB Zakopane (POL)
    10/12-1 EK allround sprint Heerenveen (NED)
    24/26-1 WB Calgary (CAN)
    31-1/2-2 WB Milwaukee (USA) (* baan in USA is niet meer zeker *)
    7/9-2 WK Junioren Collalbo (ITA)
    21/23-2 WB Italie (Olympisch Testevent) (* Dit wordt Zakopane (POL) *)
    28-2/2-3 WB Heerenveen (NED)
    13-3/16-3 WK afstanden Hamar (NOR)
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Oei, wat vreemd dat het Olympsiche testevenement wordt teruggegeven. Komt de baan niet optijd af?
  16. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Jammer ook. Ik had wel zin in een lekker Italiaans bezette WB, of het nou in Milaan of Collalbo was. Nouja, Zakopane is ook leuk!
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Slechts 2 WB's voor de jaarwisseling, dat is wel karig. Ik ben benieuwd hoe de KNSB de nationale wedstrijden gaat plannen. Het WCKT zal twee of misschien nu zelfs drie weken voor de eerste WB zijn. Het NK Afstanden kan opnieuw eind december, maar dat is wel een flinke tijd voor het WK Afstanden. Het NK Afstanden kan ook nog tussen WB4 en WB5 gepropt worden. Het NK Allround en Sprint is er dan ook nog. Misschien is het logisch dat eind december te doen en het NK Afstanden dan inderdaad van 14 tot 16 februari.
  18. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Zakopane als wereldbekerplek is leuk, maar kijkend naar deze kalender had ik gedacht: wat een mooi moment om eens iets nieuws te doen en - pam pam pam - meer dan 6 wereldbekers in 1 seizoen te plannen door het voorseizoen intensiever te benutten. Helaas past dat niet in de filosofie van de ISU dat de schaatskalender een sterfhuisconstructie is.
    Duif vindt dit leuk.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Geld en organisatiebereidheid spelen ook een rol. Dit is niet enkel filosofie.

    De ISU mag de Poolse schaatsbond op hun knieën bedanken. Die zijn toch steeds weer bereid van alles op zich te nemen.
    chicagodude vindt dit leuk.
  20. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Kun je "baan in USA is niet meer zeker" toelichten? Bedoel je dat niet meer zeker is welke ijsbaan in de USA het wordt? Of dat het niet meer zeker is dat het een Amerikaanse ijsbaan wordt? In het eerste scenario denk ik aan Salt Lake City, in het tweede aan Quebec.

Deel Deze Pagina