Kampioenschappen over een paar jaar (seizoenen 2023-2027)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2022.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Opvallend ook de datum van het WCKT. Twee weken later dan "normaal"
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat is een logisch gevolg van de halvering van het aantal najaar-wereldbekers. Waarom je schaatsers vragen in oktober al in vorm zijn?

  Die Azië-tripjes zijn niet altijd bij iedereen heel populair, en interessant zal dan ook zijn hoe de tickets intern verdeeld worden. Plaatsen de beste vijf van het WBKT zich ook voor WB 3 & 4 eind januari, of los je de minderen van de wereldbekers in Azië af met de besten van specifieke afstanden van de NK allround en sprint (die waarschijnlijk in januari beter in vorm zijn)?
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik ga er ergens toch wel vanuit dat schaatsers nu wel wat meer pieken bij de WBs in Azië en er niet eentje gaan overslaan. Ze hebben in ieder geval geen excuus ervoor (tenzij ze ziek zijn ofzo natuurlijk).
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, maar wel in Azië, Lange reis, jet-lag, raar eten. Toch maar skippen. Maar dan hoef ik ook niet in vorm te zijn bij het WCKT. Dan mis ik ook WB3 en 4, maar die zijn helemaal in Amerika (lange reis, jet-lag, raar eten). Nee, ik concentreer me lekker op NK en EK allround/sprint eind december/begin januari. Fijn allebei in Heerenveen. Volgende doel is dan het NK afstanden (in Heerenveen). Daar plaats ik me dan voor het WK afstanden. Ik zou dan ook WB5 en WB6 mogen rijden. De laatste is in Heerenveen, dus daar wil ik in de A-groep starten. Dat kan mooi met mijn wildcard, maar dan moet ik WB5 dus overslaan. Met een mooie plek op het WK afstanden in Hamar is mijn seizoen verder geslaagd.
  Duif vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Aanvragen voor kampioenschappen 2028

  EK afstanden: Heerenveen
  4CC: geen enkel land
  WK junioren: Zakopane of Roseville
  WK afstanden: Heerenveen, Zakopane, Astana of Salt Lake City
  WK allround/sprint: Heerenveen of Hamar

  geen Inzell, geen buitenbaan (voor de senioren dan)...
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Buiten Astana geen enkele Aziatische baan, jammer.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Erg karig hoor.

Deel Deze Pagina