Kampioenschappen over een paar jaar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2022.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Positief vind ik dat de ISU nu vasthoud aan het opzet van vorig jaar dat de World Cups afgesloten worden vóór de WK afstanden. Het heeft heel wat jaren geduurd maar is nu wel definitief opgelost. Bijkomend voordeel is dat we dan ook af zijn van die idiote bonuspunten om het op het laatst nog heel spannend te maken.

  Goed dat de leegte in januari wordt opgevuld met World Cups. Dat Nederlanders er wel weer eentje gaan overslaan moeten we ons niet meer druk om maken na vorig seizoen toen de kalender vrijwel geheel op maat was gemaakt voor de Nederlanders en ze er toch weer een oversloegen in Tomaszow.

  Nationale kwalificaties zullen wel weer WCKT (zonder buitenlanders?) en NK afstanden (tussen Kerst en oud en nieuw) worden. Ruimte voor een NK allround/sprint met het sterkst mogelijke deelnemersveld zal wel niet mogelijk zijn. Want dan zou het NK afstanden al eind oktober moeten en NK allround/sprint na Kerst. Bij dat laatste moet je dus iets verzinnen voor de kwalificatie voor de WK afstanden 1500m en langste afstanden.
 2. Ole22

  Ole22 Member

  Prima kalender hoor! Mooi verdeeld over alle werelddelen (alleen in Olympisch seizoen geen Azie, maar dat is te begrijpen), en wat dynamischer dan afgelopen jaar (geen 2 world cups op dezelfde plek)
  Paar vraagtekens:
  - Jammer van Duitsland. Toch paar mooie ijsbanen, Berlijn Erfurt en Inzell en daar gaan we komende 4 jaar weinig van zien.... Zal het Duitse schaatsen niet gaan helpen...
  - Qua andere schaatslanden mis ik vooral Kazachstan, was toch een vaste waarde de afgelopen jaren. En Korea. Jammer, vooral voor de schaatsers uit die landen.
  - Geen Urumqi... was ik toch wel benieuwd naar.
  - Wel weer een keer naar Milwaukee (2005 voor het laatst toch?). Zal dat door de prestaties van local Stolz komen?
  - Maak me toch ook wel wat zorgen voor de toekomstbestendigheid van de ijsbanen in enkele landen. Ik kan me voorstellen dat 1 grote internationale wedstrijd voor veel ijsbanen belangrijk is. Net een nieuwe ijsbaan in Quebec, maar met slechts 1 worldcup komend seizoen wordt er verder niets gereden en gaan we vooral naar Calgary. Zelfde voor Tomasow, blijft die baan kunnen bestaan met Zakopane erbij? En als Hamar en Stavanger blijven omwisselen (ieder jaar 1 vd 2)? Hamar had het afgelopen jaar al zwaar.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hier is niets aan te doen. We hebben nou eenmaal teveel ijsbanen om elke ijsbaan aan te doen met een internationale wedstrijd.

  Op dit moment tel ik 20 overdekte ijsbanen waar er internationale wedstrijden gehouden kunnen worden. Dat zijn alle 26 overdekte banen waar we sinds 03/04 geweest zijn zonder de gesloten banen en de (wit) Russische banen, maar met Ürümqi en Zakopane er nog bij.

  Met 9 of 10 internationale wedstrijden in een jaar kun je niet eens elke baan elke twee jaar aandoen. Als je nog ook nog eens elk jaar er eentje voor Heerenveen reserveert en bijna elk jaar wel naar SLC en/of Calgary gaat en af en toe op een buitenbaan rijdt dan kan het al helemaal niet. Als de (wit) Russische banen weer beschikbaar zijn wordt het nog erger.
 4. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Het voortbestaan van tomasov zal denk ik niet zon probleem zijn. Het organiseren van een internationale wedstrijd lijkt me toch meer geld te kosten dan het op zal leveren, de voornaamste inkomsten van dergelijke banen zullen komen uit recreatieve schaatsers, verenigingen en subsidies.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Er is wel wat aan te doen hoor, maar dat vergt wel wat meer out of the box denken. Het Coolste baan concept gaan gebruiken met een wedstrijd op een historische plek.
  Een Vierbanentoernooi in de Alpen begin januari Inzell, Innsbruck, Collalbo, Baselga in 2 weken met maar een paar afstanden per baan. Massastarts op natuurijs kunnen ook mooie plaatjes opleveren.
  Kwalificatiewedstrijden door de week op baan X en spetterende finales in het weekend op baan Y in de buurt (ipv A en B groepen).

  Maar de komende 4 jaar niks van dit, zo te zien. Dus verder uitstervend publiek, minder tv-kijkers, minder actieve sporters...
  Had meer verwacht van de nieuwe ISU-president. Die is de komende 4 jaar nu ook gebonden.
  mhp1988 en EenBrabander vinden dit leuk.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Na al deze toewijzingen voor de komende jaren, al weer een update over nog later.

  Het WK junioren 2026 is nog niet toegewezen. Kandidaten daarvoor zijn: Minsk, Moskou, Innsbruck, Boedapest, Collalbo en Harbin. Boedapest zou leuk zijn, vind ik.

  En ook de eerste kandidaten voor 2028 hebben zich gemeld:
  Heerenveen heeft zich kandidaat gesteld voor het EK, de WK afstanden en de WK allround/sprint.
  De USA wil graag de WK afstanden (Salt Lake City) en de WK junioren (Roseville)
  En, best verrassend, Astana voor de WK afstanden.

  Ik denk dat die pas in 2025 of zo worden toegewezen, dus er zullen nog wel wat banen bijkomen.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  WK allround/sprint in Heerenveen 2028 zou me verbazen, nadat de vierkampstoernooien EK 2025, WK 2026 en EK 2027 ook al zijn toegewezen aan Nederland. Sinds de invoering van het gecombineerde WK vierkamp zijn alle vierkampstoernooien toegewezen aan Europese landen, als niet-Europese landen willen zou ik dat toernooi ook wel eens in Noord-Amerika of Azië willen zien.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  We zijn nog geen maand verder en de ISU ziet de aanmeldingen binnenstromen. Althans, voor het WK junioren 2026. Voor seizoen 2028 loopt het nog stroef.

  WK Junioren 2026, 10 bids:
  Innsbruck, Minsk, Quebec, Harbin, Inzell, Budapest, Baselga, Astana, Amsterdam, Moskou

  4CC 2028, 0 bids;
  -

  EK afstanden 2028, 1 bid:
  Heerenveen

  WK afstanden 2028, 3 bids:
  Astana, Heerenveen, Salt Lake City

  WK junioren 2028, 1 bid:
  Roseville

  WK allround en sprint 2028, 1 bid:
  Heerenveen
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Wacht, een bid van een Nederlandse baan die niet Thialf is? :eek:
  Duif vindt dit leuk.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  en is dat dan Jaap Eden? Of gaan ze in olympisch 2026 weer de Coolste Baan neerleggen?
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik zou denken Jaap Eden, die hadden in maart 2020 ook het WK voor studenten (dat toen uiteindelijk net niet uitgeschaatst kon worden). Het WK junioren lijkt me als toernooi te klein om de coolste baan voor neer te leggen.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, maar als hij er toch al ligt... vorige keer is hij ook niet speciaal voor het WK neergelegd.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  WK junioren 2026 gaat naar Inzell. Dus niet Amsterdam.

Deel Deze Pagina