Loosdrecht en omgeving

Discussie in 'Natuurijs in Midden-Nederland (NH, ZH, FL, GD, UT)' gestart door Skelis, 10 feb 2021.

 1. Skelis

  Skelis New Member

 2. JGB07

  JGB07 Member

 3. Branca

  Branca New Member

  Ik wil hier vandaag even schaatsen, hoe dik is het ijs? Twijfel over de betrouwbaarheid
 4. Ernie

  Ernie New Member

  Nou over de Vuntus heb ik geen enkele twijfel. Is gister al uitgebreid geschaatst en vannacht is de -11 aangetikt.
  Tot zo :)
 5. RoyVink

  RoyVink New Member

  Ik ga straks ook kijken daar, stiekem best wat sneeuw gevallen vannacht (was ik gisteren maar gegaan....): https://www.kwvl.nl/webcam
 6. JGB07

  JGB07 Member

 7. CycloWorld

  CycloWorld New Member

  Was vanmorgen bijtijds op het ijs bij Vuntus, dacht ik 8:45 maar het was al stervensdruk.

  Het ijs werd heel snel minder. Enorm veel golvend ijs, dat ook doorscheurde waardoor je op de ene kant van de plas over schotsen moest schaatsen. Best veel gevaarlijk eerlijk gezegd. Er werd trouwens ook al een klein beetje op de grotere plassen gereden, maar daar is het ijs nog veel minder dik. Ik zou Vuntus voorlopig mijden, het is echt ontzettend druk.
 8. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Ik was er precies op hetzelfde tijdstip en na een uur rijden, was het mooiste er wel af. Op de andere plassen werd vooral langs de kant geschaatst.
 9. Gummie

  Gummie New Member

  Ik heb vandaag vanaf half 10 tot ongeveer half 2 op de Loosdrechtse Plassen geschaatst. In de ochtend was het goed te doen. Op sommige plekken was het nog wel dun en golfde het zelf soms, maar het scheurde niet. In de middag was het een stuk slechter. Maar toen was het ook beduidend drukker. Toen wij er in het begin waren waren er echter een handvol mensen.
  Ben wel bang dat het nu goed kapot gereden is. Dus ben benieuwd hoe goed schaatsbaar het morgen en in het weekend is.
 10. Skelis

  Skelis New Member

  Dank @Gummie welke plas was je ?? Welk opstappunt?
 11. Ernie

  Ernie New Member

  Heb vanochtend helemaal rond de Loosdrechtse plassen kunnen schaatsen langs de kant met 2 keer klunen vanwege de gebruikelijke platen botsingen tussen de plassen. 1 keer wat risico genomen door de plas op te schaatsen om een scheur heen, maar overal waren al uitgebreid schaatssporen. Het was prachtig ijs met een flinter dun laagje sneeuw, maar dat voel je toch wel als lichte remming. Jammer dat ze niet mogen vegen..
  Het lekkerste heb ik op de Loenderveenseplas geschaatst (minste sneeuw), maar daar kon je net niet helemaal rond (ik heb het iig niet gewaagd). Vuntus was aan het einde van de dag niet zo best meer. Slootjes in het natuurgebied die in de zon lagen, werden al snel onbetrouwbaar. Ik was met de bus, maar de boel stond al snel helemaal vol met auto's. Bij de 5e plas scheen nog wel plek te zijn..

  Heerlijk zonnetje, meeste tijd geen handschoenen aan gehad. Happy puppy :)
 12. Gummie

  Gummie New Member

  De Loosdrechtse Plassen. :)
  Ik heb daar ook een rondje van ongeveer 14km langs het meer kunnen schaatsen. Wel 2x moeten klunnen. Opstapplaats was ergens ter hoogte van de Vuntus
 13. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Je kan zelf ook een sneeuwschuiver pakken en een rondje rijden....
  SprintMaster vindt dit leuk.
 14. Ernie

  Ernie New Member

  Ik woon er niet meer, maar iemand had idd een stuk gedaan bij Boomhoek en dat ging opeens als een speer :)
 15. Ernie

  Ernie New Member

  Golvende Loenderveenseplas gister:
 16. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik ben er vandaag geweest. Goed ijs. Op sommige plaatsen een beetje golvend. Een paar plekken (stuk of 4) waar er rare scheuren in het ijs zitten waar je voor moet remmen en even over een verkeersdrempel moet stappen. Er zijn 2 of 3 plekken waar koek en zopie te krijgen is.
 17. Bart Vreeken

  Bart Vreeken Member

  [​IMG]

  Prachtige luchtfoto van de Loosdrechtse Plassen gisteren. Je ziet een baan waar sneeuw is gevallen van NNO naar ZZW. En je ziet grillig gevormde wakken, vooral op de zuidwestelijke plassen.
 18. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  De plassen (Grote Plas) lagen er heel mooi bij vandaag. Eigenlijk nergens wakken gezien. Drie keer het rondje van zo'n 13 km geschaatst langs de randen van de plas. Op een gegeven moment trok de wind aan en werd een deel van de sneeuw weggeblazen zodat je de scheuren beter kon zien.
  Ook de stille plas lag er goed bij.

  Het was wel erg druk en de verkeersregelaars hielden op veel plekken het verkeer tegen. Advies is om op de fiets te komen.
 19. Skelis

  Skelis New Member

  In het Hol (Kortenhoef) wordt vandaag geschaatst . Verrassend redelijk ijs !
  fransvanbakel, Duif en ReneW vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina