Nieuwe schaatsen voor recreatief gebruik

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door eoosterhof, 30 jan 2016.

 1. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Hopelijk kan iemand mij van wat advies voorzien. Ik wil graag nieuwe schaatsen kopen, maar heb geen idee waar ik moet beginnen. Tot op heden heb ik altijd op vaste Viking combinoren geschaatst, maar ik ben toe aan een wat hoger segment. Ik ben vooral op het natuurijs te vinden, maar ben van plan om ook meer op de baan te gaan schaatsen.

  Ik zoek dus allround schaatsen die geschikt zijn voor zowel trainingen op de baan als lange afstanden op natuurijs, bijvoorbeeld in Zweden en als het kan in Nederland. Mijn budget is €300. Ik heb nog nooit op lage noren geschaatst en nog nooit op klapschaatsen. Op lage noren lijkt mij oncomfortabel voor lange afstanden, maar misschien heb ik het mis? Klapschaatsen lijkt mij wel wat, maar is dat te doen op natuurijs?

  Op internet zag ik Zandstra Long Track II klap voor €314, maar er is ook een vaste variant voor €159. Je merkt het al, ik kom er niet uit...
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Klapschaatsen op natuurijs kan uiteraard. Iedereen in het marathonpeloton rijdt er mee. Wel zorgen voor opgeslepen punten.

  Voor nieuwe klapschaatsen is je budget wat aan de lage kant. De Evo klapschaatsen staan goed bekend, maar die kosten ook nog dik boven de 300 euro.

  Aanrader is om dan of 2ehands te kopen, of eerst een paar goede schoenen met vaste ijzers en dan later een goede klapsetje eronder.
 3. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Beste Eoosterhof,

  Waar woon je?
  Gespecialiseerde schaatszaken kunnen je goed adviseren en hebben vaak een aanbod in goede tweede hands. Tevens zijn ze in staat om tweedehands thermoplastische schoenen op te warmen en naar je voet te laten afkoelen. In Midden Nederland zijn Jan van der Hoorn in Ter Aar en Mijnten in Achterveld goed aangeschreven bedrijven .
 4. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Bedankt voor de reacties. Ik ben naar een gespecialiseerde schaatszaak geweest en kwam daar ook uit bij de Evo klapschaatsen voor €399. Iets meer dan ik in gedachte had, maar nu heb ik wel een nieuwe thermoplastische schoen naar mijn voet. Vandaag meteen de eerste meters gemaakt. Ontzettend wennen, maar na ieder rondje gaat het steeds iets beter. :)

Deel Deze Pagina