nieuwe schaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Pudding21, 30 apr 2016.

 1. Pudding21

  Pudding21 New Member

  En als ik mijn schaatsen online koop
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Dan moet je inderdaad zelf in de oven verwarmen. De meeste dealers trekken een plastic zak op onderdruk om je voet. Dat doen ze met een stofzuiger en een dun slangetje. Daarnaast moet je rekening houden met je knobbels. Als je handig bent dan is het wel mogelijk. Het is slim om daar goed navraag over te doen.
 3. Pudding21

  Pudding21 New Member

  Zelf ben ik te onhandig. Dus kan ik de schaats niet naar een dealer brengen en dan laten vormen
 4. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Dat kan ook. Dat kost wel geld. Het is dus wel handig om van te voren te informeren wat nu voordeliger is.
 5. Pudding21

  Pudding21 New Member

  Is dat prijzig? En is dat ook mogelijk met conplete schaatsen. Ik zal je advies opvolgen
 6. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik weet niet wat het precies kost. Je kan wel een dealer vragen. Je moet dan wel zeker weten dat je eventueel een keertje terug kan komen voor eventueel uitknobbelen (drukpunten verwijderen). Bij velen gaat het de eerste keer al goed, een deel heeft een 2e aanpassing nodig en sommigen blijven aanmodderen.

  Zeker omdat je niet weet of de schoen goed bij je voet past raad ik je echt aan om bij de dealer je schaatsen te halen. Via internet kan goed uitwerken, maar het kan ook heel slecht uitpakken.

  Informeer wel naar een goede (betrouwbare) dealer. Dat kan gewoon hier op het forum (probeer eerst de zoekfunctie voordat je de vraag stelt).
 7. Pudding21

  Pudding21 New Member

  1 vraag: hoe zit het met de raps zilvertrack
 8. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Geen idee. Er zijn vast wel leden op dit forum die de schaats goed kennen.
 9. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Raps Silvertrack is oud. Beter en momenteel populair zijn zoals eerder gesuggereerd EVO schaatsen of de Viking Silver klapschaatsen. De voordelige Powerslide Infinity schaatsschoenen leken mij ook erg goed. Waar ongeveer woon je? Dan kunnen forumleden een aanbeveling doen voor een goede zaak in de buurt.
 10. HA01761

  HA01761 Active Member

  Een schaatsschoen die je niet kent zou ik nooit zonder te passen online kopen.
 11. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Trouwens, je geeft zelf al aan dat 1 van je doelen is om in de toekomst wedstrijden/ploegenachtervolgingen te gaan schaatsen. Dan zijn vaste schaatsen eigenlijk geen echte optie meer. Geen enkele wedstrijdrijder schaatst meer op vaste schaatsen om de simpele reden dat het verschil in snelheid gewoon te groot is. Zeker wanneer je techniek niet zodanig goed is om dit verschil in snelheid te overbruggen.
  Mijn advies is daarom om wel gewoon door te sparen voor een paar goede klapschaatsen. 400,- is eigenlijk geen budget om een paar fatsoenlijke wedstrijdschaatsen voor aan te schaffen.

  Wanneer je zegt dat wedstrijden nu en in de toekomst geen doel voor je zijn, dan kun je voor 400,- een paar goede vaste schaatsen krijgen. Nu is het wel mogelijk om die vaste schaatsen in de toekomst om te bouwen naar naar klapschaatsen, maar dan zul je altijd duurder uit zijn. In feite koop je dan namelijk in totaal 2 stellen ijzers (1 vast en 1 klap).

  Het is pas mei, dus je hebt nog even om te sparen. Je hoeft nu niet op stel en sprong een paar schaatsen aan te schaffen. De prijs van wedstrijdschaatsen blijft het hele jaar gewoon hetzelfde en verschilt niets tussen zomer en winter.

Deel Deze Pagina