Schaatsen in de media 2020/2021

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door fudd, 11 okt 2020.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Gisteren een schaatser als minister, vandaag een minister als schaatser.
  fransvanbakel, strawbale en Duif vinden dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Beetje dom... en waarom Sven (en Erben eerder) zich leent voor partijpolitiek is me ook een raadsel.
 3. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Lijkt me vrij duidelijk en het gaat hier niet in de eerste plaats om partijpolitiek.
  Wobke Hoekstra is minister van financien en er is best wel een kans dat hij dat na de verkiezingen ook weer is/wordt.
  Thialf heeft geld nodig want met de bijdragen van Heerenveen, prov. Friesland, KNSB en NOC/NSF komt het nauwelijks rond.
  Er is ook een bijdrage van de landelijke overheid nodig, dat lijkt mij het belangrijkste doel van dit schaatspartijtje.
  Duif, chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Precies dat. Met een bepaalde politicus op de foto gaan/activiteiten ondernemen betekent zeker niet direct dat de persoon in kwestie 'iets' met de partij van die politicus heeft, zeker niet als de desbetreffende politicus een bepaalde portefeuille beheert.

  Soms (vaak?) is het simpelweg opportunisme waarbij de eigen overtuigingen tijdelijke terzijde worden geschoven. Wat we daar dan weer van vinden is een andere vraag.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ligt aan je definitie van 'het ver schoppen'.....maar ik neem aan dat je in geval een (publieke) functie bedoelt met veel macht, invloed, en/of aanzien?
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Sven maar even bericht sturen of hij mij ook wil uitnodigen op werkbezoek
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Hoekstra zegt zelf dat hij ‘in het kader van de campagne op werkbezoek ging in Thialf’.
  Snap heel goed de noodzaak maar dit was/is gewoon mediastuntje in mijn optiek. Het is de vraag of je daaraan mee moet/wil werken en of je daarmee bereikt wat je wilt bereiken.
 8. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Het was dan ook erg toevallig dat hij zijn schaatsen bij zich had. Doet toch iedereen die ergens op werkbezoek gaat :rolleyes:?

  Als minister en onderdeel van een (demissionair) kabinet dat de burgers allerlei regels oplegt is het wel absurd om zelf die regels te negeren, maar daar hebben al meerdere leden van het kabinet zich schuldig aan gemaakt.
  Bij een aantal regeringsleden lijkt het alsof de regels niet voor hen gelden, wat hun geloofwaardigheid niet ten goede komt en waardoor je dus rellende burgers krijgt.
  Ik vind dit soort acties niet eens in de categorie "dom" maar meer in de categorie "kwalijk" vallen.
  mi vindt dit leuk.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kjeld Nuis was gisterenavond bij Marble Mania op SBS6.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  Lorca vindt dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik ben wel gecharmeerd van hem. Zag er bij het NK Allround ook al bijzonder goed verzorgd uit voor zijn jonge leeftijd. Las toevallig vandaag dit interview: https://rtvzulthe.nl/schaatstalent-...l-is-om-in-2026-olympisch-kampioen-te-worden/

  Lijkt erop dat hij wel gaat aansluiten bij een topteam dit jaar, maar welke? Denk dat die jongen zo allround is dat hij bij zowel JV, IKO als Zaanlander goed op z'n plek zou zitten. Zeker dat laatste team heeft met het stoppen van Stroetinga en De Vries wel een goede schaatser met skeeler- en marathonachtergrond nodig.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Morgenavond is om 19:55 op NPO 2 de documentaire ''Het leven gaat niet altijd over tulpen'' te zien. Een portret over de familie Schouten. Inmiddels ook al online te streamen via https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2021/het-leven-gaat-niet-altijd-over-tulpen.html

  Voor de trouwe schaatsvolger is het een bekend verhaal wat er privé speelt bij de familie Schouten, maar bij het zien van de trailer greep het me toch weer ontzettend aan. Echte kijktip. Voor de mensen die morgenavond live willen kijken, hier alvast die ontroerende trailer:

  Camila vindt dit leuk.
 13. Elina

  Elina Well-Known Member

  De EO komt met nieuwe afleveringen van het programma Meer dan Goud.

  https://www.nu.nl/media/6136825/dan...-te-zien-in-tweede-seizoen-meer-dan-goud.html
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Vond het een prachtige docu. Ontroerend en liefdevol.
  Lorca vindt dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  https://www.ad.nl/schaatsen/ingeent...accin-lijnrecht-tegenover-elkaar-br~a65b18f0/
  https://www.schaatsen.nl/nieuws/202...regels-voor-topteams-om-in-thialf-te-trainen/

  De pre-Olympische kriebels beginnen al te werken tussen de schaatsploegen onderling. Er wordt gesproken over een vaccinatie-ontmoedigingsbeleid van Van Velde (die dat overigens, soort van, ontkend), Orie die wil dat z'n schaatsers zich pas laten inenten zodra ''het trainingsschema dat toelaat'', ploegen die kennelijk ook nog eens laks zijn met het hygiënebeleid en de corona-maatregelen, Anema die uit voorzorg z'n schaatsers niet meer met schaatsers uit de andere topploegen laat trainen, andere ploegen (die niet bij naam worden genoemd) die dat ook niet willen en de KNSB die impliciet erkent dat de regels onvoldoende worden nageleefd en dat die vervolgens worden aangescherpt... Dat gaat lekker!

  Ik had op meer verstandigheid gerekend in de schaatswereld. We zitten potverdorie in een Olympisch jaar en je hebt gezien hoe verschillende besmette sporters in Tokyo noodgedwongen hun droom moesten opgeven. Je zou draconische maatregelen verwachten binnen de teams in de aanloop naar de Spelen. Er zijn nota bene schaatsers (juist vooral bij Reggeborgh) erg ziek geworden van corona en je hebt zelf wekenlang in een bubbel geleefd. Ik kan er met m'n pet niet bij. Hopelijk verbetert e.e.a. hierna en gaat het in het in de winter meevallen met besmettingen op de ijsvloer...
  Camila, ZeeKoei en mi vinden dit leuk.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja te belachelijk voor woorden. Het ergste eraan is dat je de beslissing ook niet alleen voor jezelf maakt, maar ook vooral voor anderen. Dat jij de herseninhoud van een doperwt hebt moet jij weten, maar door de regels niet na te leven en pas te vaccineren wanneer het jou uitkomt kun je iemand anders zijn Olympische ambities afpakken.

  Zeker in het schaatsen zullen de voorbereidende wedstrijden heel belangrijk zijn. Een NK missen, laat staan het OKT door een besmetting in de ploeg kan voor jou einde verhaal zijn, daar heb je dan 4 jaar voor getraind.
  Camila, ZeeKoei en Oxylus vinden dit leuk.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Wat een waanzin!
  Natuurlijk kun je het een beetje handig timen maar sinds juni is er geen periode waarin je vaccineren (en potentiële iets van bijwerkingen) te verwerken zijn?
  Alsof die weken er na sept/okt dan wel komen?
  Camila en Oxylus vinden dit leuk.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ze maken die bijwerkingen dan ook wel vreselijk groot. Tuurlijk, er bestaan mensen die er echt veel last van hebben, maar bij verreweg de meeste mensen blijft dat beperkt tot 1 dag. En ik snap dat ze met precieze schema's werken, maar je gaat mij niet vertellen dat 1 dag alternatief trainen of overslaan er voor zorgt dat je de Spelen niet haalt.
  Camila, mi en Oxylus vinden dit leuk.
 19. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Wat is die van Velde een sukkel zeg. Je schaatsers ontmoedigen om zich te laten vaccineren. Nu hebben sommigen hun kans gemist zich te laten vaccineren in een rustig deel van het seizoen. Die bijwerkingen zijn over het algemeen ontzettend beperkt. Je kan je vaccinatie gewoon plannen de dag voor een rustdag.
  Ik denk dat van Velde misschien wel net zo'n wappie geworden is als Tonny de Jong. Ik hoop dat ze nog eens heel erg de deksel op de neus krijgen door de domme gedrag.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Ik hoop het niet want dat gun ik niemand.
  Maar ik denk dat je China gewoon niet in komt straks (of iig niet zonder draconische quarantaine maatregelen) dus ik zou nooit maar dan ook nooit het risico nemen om me niet in de zomermaanden te laten vaccineren. In okt/nov/dec kunnen 1 of desnoods enkele dagen met vervelende bijwerkingen of een corona-infectie namelijk wél meteen einde verhaal richting de spelen betekenen.
  Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina