Schaatsers die afscheid nemen na seizoen 2023/2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door NienDND, 19 feb 2024.

 1. Arvid

  Arvid Member

  chicagodude en tostiees-31 vinden dit leuk.
 2. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Ai.. Dat wordt toch een aardig rijtje namen en eigenlijk allen zijn nationale top. Dat wordt een groot gemis..

  Ripsrud en Haugen zijn beide nog geen 30 en dan is de keuze toch meer opmerkelijk. Je begint je bijna af te vragen of het wel zo goed gaat in het Noorse kamp als dat wij denken..
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik vind het helemaal niet zo raar. De meeste schaatsers die de top niet halen, haken af voor hun 30e. Het zijn toch veel offers die je moet brengen om professioneel schaatser te zijn.
 4. Yorick_1996

  Yorick_1996 Member

  Jammer ook voor de Noorse Team Pursuit!
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Was het niet zo dat de Noorse schaatsers die in de B-groep rijden zelf voor hun kosten op moeten draaien?

  Haugen reed dit seizoen alle wereldbekerwedstrijden die ze reed in de B-groep. Ripsrud reed individueel gezien alleen in Québec in groep A. Als je al die andere wedstrijden zelf moet betalen, loopt dat aardig in de papieren. Zeker nu de World Cups netjes over de continenten verdeeld zijn.
  Yuskov en tostiees-31 vinden dit leuk.
 6. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Klopt hoor, dat werden behoorlijke kosten voor de subtoppers. Kan me zeker voorstellen dat je dan, na wat hoogtepunten, eieren voor je geld kiest..
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Even een clubje van gestopte schaatsers voor de 30-jarige leeftijd:
  - Misaki Oshigiri
  - Lennart Velema
  - Lars Elgersma
  - Floor van den Brandt
  - Bente Kraus
  - Shota Nakamura

  Ik weet zeker dat ik de lijst nog veel langer krijg als ik nog even verder zoek. Het financiële zal in veel gevallen meespelen, maar ik denk ook meer dan dat. Het van huis zijn, ambities bij een maatschappelijke carrière, de mogelijkheid om zonder schuldgevoel een paar biertjes weg te tikken 's-avonds. Ik denk ook dat de meeste rijders uit het lijstje goede herinneringen hebben aan hun schaatscarrière, maar dat het na 5 à 7 seizoenen op redelijk hetzelfde niveau niet meer de moeite waard was van de offers.

  Diverse schaatsers laten zien dat je na je 30e nog prima je niveau kan vasthouden. Denk alleen al aan de volgende Nederlandse schaatsers: Wüst, Otterspeer, Nuis, Bergsma. Maar niet iedereen heeft de behoefte om die tijd helemaal vol te maken. De verleiding om te stoppen is natuurlijk wat groter als je steevast ergens onderaan de A-divisie of in de B-divisie zit.
 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik vind het aantal Noorse stoppers ook opmerkelijk gelet op het feit dat het WK afstanden volgend jaar in Noorwegen is. Dat zou toch een boost voor de motivatie moeten zijn.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  mja, maar je moet natuurlijk wel een beetje normaal in je levensonderhoud kunnen voorzien, anders is die ene factor van een wk in eigen land ook niet zo doorslaggevend.

  gezien op het aantal stoppers uit Noorwegen vraag ik me af of er wellicht een plan/belofte was voor meer financiële ondersteuning wat in het water is gevallen.

  kijk, een jaartje je eigen spaargeld gebruiken om door te kunnen gaan is 1 ding, maar als je de top niet haalt dan gaat de lol daar snel vanaf
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Einde carrière Jordan Belchos.

  https://speedskating.ca/olympian-jo...ent-from-canadas-national-speed-skating-team/

  Hij maakte deel uit van het Canadese trio Bloemen-Belchos-Fish dat rond 2020 zeer goede resultaten liet zien op de lange afstanden. Van die drie was Belchos de minst goede, ondanks persoonlijke records van 6.12,07 en 12.50,31.
  Op WKs afstanden haalde hij in 2020 zilver op de massastart en hij stond in 2015, 2016 en 2021 op het podium van het WK team pursuit. Op de Olympische Spelen was de vijfde plaats op de 10km in 2018 zijn beste resultaat. Hij won ook een keer een World Cup massastart (eind 2019).
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina