Schippers vs Ter Mors

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door G1ant, 3 jun 2015.

 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Vandaag heeft atlete Daphne Schippers (voorlopig) definitief voor de sprint gekozen. Zien jullie ook zoveel parallellen met Jorien Ter Mors?

  1) Een voorliefde voor onderdeel A (Respectievelijk zevenkamp en shorttrack)
  2) Een trainer met een achtergrond in en een voorliefde voor onderdeel A
  3) Meer talent voor onderdeel B (Respectievelijk sprint en langebaan)
  4) Meer kans op succes op onderdeel B
  5) Onderdeel B is commercieel (in Nederland) interessanter
  6) Groeimogelijkheid op onderdeel B, omdat daar nog nooit 100% op is gefocust, maar tegelijkertijd de vraag of het trainen op onderdeel A niet juist voor het succes op onderdeel B heeft gezorgd.
  7) De vraag of plezier in trainingen (en dus de sport doen die je het leukst vindt, onderdeel A) niet voor het meeste succes gaat zorgen in beide onderdelen.
  8) De vraag of een keuze voor onderdeel B een weg terug uitsluit. Als Schippers zich nu drie jaar lang op het sprinten focust, zie haar nooit meer de zevenkamp oppakken. Zo moeilijk om die achterstand dan in te halen. Zelfde geldt misschien ook wel wanneer Ter Mors een paar jaar lang alleen maar gaan langebanen.

  Wat vinden jullie van de keuze van Schippers? En moet Ter Mors ook een keuze gaan maken?
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Meer kans op succes heeft Schippers niet op de sprint, op de meerkamp was ze al praktisch zeker van een Olympische Medaille, bij de sprint is de concurrentie veel sterker. Dus die parallel zie ik niet. Er is ook een duidelijk verschil: Schippers heeft een blessure die elke keer bij het hoogspringen op komt spelen. Een duidelijke reden om voor de sprint te kiezen. Hoogspringen kan ze niet lang meer op hoog niveau.

  Wat mij betreft trouwens een terechte keus, vanwege de veel grotere prestige van de sprint. Al ben ik echt een enorme liefhebber van de meerkamp.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik citeer: "Al vijf jaar lang krijg ik bij elke meerkamp al bij onderdeel twee last van mijn knie. Op een gegeven moment is de lol ervanaf". Dus ja, dan heb je toch wel meer kans op succes op een onderdeel waarin je niet continu geblesseerd raakt. Verder kiest ze ook voor sprint omdat ze er op dit moment meer plezier aan beleeft en dat is dus anders dan bij Jorien ter Mors die meer plezier lijkt te beleven aan shorttrack.

  Corrigeer me als ik het verkeerd heb, maar volgens mij is het zo dat alle kinderen die aan atletiek beginnen, in principe als meerkamper beginnen en in hun jeugd dus verschillende onderdelen oefenen. Sommigen blijven het doen en de meerderheid gaat zich op den duur op een of enkele onderdelen specialiseren. Dat kan eerder in je carrière, maar ook later.
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Dat klopt inderdaad, daarom brengt Nederland zoveel goede meerkampers voort.. Ik heb zelf ook atletiek gedaan maar was helaas geen talent ;). Wel grappig, mijn jeugdtrainster was de moeder van Bart Bennema, de coach van Dafne Schippers.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dafne moest vorig weekend opgeven in de meerkamp omdat ze weer last van haar knie had, en niet een beetje. Dat kan ook zomaar gebeuren op de OS. De sprint is dus best een logische keuze.

Deel Deze Pagina