Sporters van het jaar 2015

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 16 mrt 2015.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou, dat vind ik wel erg ver gaan. Knappe prestatie, maar ze zitten nu pas bij de beste acht van de wereld hè.

  Maar ze deden het in ieder geval beter dan de ijshockey-mannen, die even verderop voor eigen publiek een divisie degradeerden.
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Als je niet kijkt naar de beste prestatie, maar het team dat echt zichzelf overtreft door teamspirit dan is er stiekem best wat voor te zeggen. Winnen volgens mij al voor vierde of vijfde met op rij van een land dat individueel sterker is.

  Maar wie weet... een estafettemedaille op de 4x100 vrouwen bij WK atletiek. Dat gaat altijd voor.
 3. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member  Behoor je bij schaatsen niet tot de beste 8 vd wereld , ja dan zou dat idd een slechte ondermaatse prestatie zijn
  maar hoor je bij de beste 8 vd wereld in wereldsport tennis dat is een goede prestatie en als je dat niet inziet dan zegt dat voor de zoveelste keer iets over je minimale kennis van internationale topsport
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er zit nog een verschil tussen individueel tot de beste acht van de wereld horen (en de daarbij horende kwartfinales, halve finales en finales van Grand Slams en ATP/WTA-toernooien) en als land tot de beste acht van de wereld behoren omdat je tegen een land speelt waarbij de kopvrouw (Samantha Stosur) niet mee kan doen.
 5. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Het is allemaal ook heel persoonlijk, ik zelf vind dat prestaties in olympische onderdelen voorgaan op prestaties behaald in niet olympische onderdelen.

  Dus in het schaatsen en shorttrack zijn de belangrijkste afstanden de individuele afstanden, dat is olympisch, allround en sprint niet.
  Bij zwemmen zijn de belangrijkste titels lange baan, korte baan is niet olympisch dus stelt in mijn ogen minder voor.
  Hetzelfde geldt voor atletiek, de 60 meter. Ook niet olympisch.
  Etc.

  En bij tennis draait het toch om de Grand Slam titels. Enkel en dubbelspel. Hoe geweldig ook, de mannen (Davis Cup) en dames (Fedcup) competitie is daar toch wel ondergeschikt aan. Hoe geweldig die prestaties ook kunnen zijn.

  Maar ik blijf erbij, het is vaker gezegd, maar het is ook echt appels met peren vergelijken. Eigenlijk niet te doen. Het heeft dus ook vooral met je persoonlijke voorkeur, sympathie voor iemand te maken.
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De Sporter van het Jaar wordt nooit objectief aangewezen. Het is en blijft altijd een gevoelskwestie. Misschien moeten we er niet zoveel waarde aan hechten en gewoon blij zijn met de topprestaties die Nederlanders kunnen leveren op wereldniveau in mondiaal sterk en minder sterk bezette sporten. Olympisch goud is gevoelsmatig meer waard dan bijvoorbeeld 2x Europees goud in welke sport dan ook. Zo werkt het systeem nou eenmaal. Als Bauke dit jaar de Tour wint, wordt hij bijna gegarandeerd Sportman van het Jaar. Wordt hij dit jaar 2e, dan is die kans ineens een stuk minder groot.

  Wint Max zijn eerste Grand Prix, maakt hij ook serieus kans. Hetzelfde geldt voor zijn eerste wereldtitel. Zijn tweede wereldtitel? Gevoelsmatig minder waard. Terwijl voor sporters altijd geldt: kampioen worden is moeilijk, kampioen blijven is nog veel moeilijker. Het is scheef, maar mensen eren nou eenmaal liever de 'hot topic' sporter van de dag.
 7. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  De titel sportvrouw van het jaar lijkt me nu toch wel al vergeven! :)
  Dafne Schippers een zilveren medaille gewonnen tijdens het WK Atletiek, op de 100 meter. Super knap!
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zilver is maar zilver hè. Tenzij ze de 200 meter wint zouden we ook op zoek kunnen gaan naar iemand die wel echt de beste van de wereld is. :cool:
 9. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Wie had je in gedachten? Ik weet namelijk niemand die in mijn ogen een betere prestatie heeft geleverd dan Dafne. Maar prima, meningen verschillen ;)
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  Irene Schouten bijvoorbeeld
  leenstrafan vindt dit leuk.
 11. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Natuurlijk, hoe heb ik haar kunnen vergeten! Nee de massastart winnen bij het schaatsen, dat is zeker een betere prestatie dan die zilveren medaille van Dafne bij de 100 meter, het koningsnummer, bij de atletiek. Absoluut! Ik kom helemaal op mijn mening terug!
  proeme en EenBrabander vinden dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  gelukkig ben je net zo serieus als ik ;)
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Sporter van het jaar is sowieso niet objectief. Noviteit in een prestatie speelt ook mee. We hebben namelijk nog nooit een sprintmedaille gewonnen op een WK atletiek en het is hoe dan ook een fantastische prestatie om als enige Europese in een finale op het koningsnummer zo'n topprestatie neer te zetten.

  Het gaat dus niet altijd om of een prestatie beter 'is' (sommige sporten zijn echt onvergelijkbaar), maar meer of het beter 'voelt'.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Even afwachten wat er verder dit jaar nog gaat gebeuren, maar Dafne maakt nu al een enorme kans. Als ze de 200 meter echt weet te winnen, dan is er zeker geen houden aan. Wat een geweldige prestatie nu al.
 15. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Moeten we hier serieus over discussieren ??

  Zilver winnen op de 100 m atletiek , is altijd 10x beter / hoger / knapper dan voor de 10ste keer wereldkampioen Allround worden

  Elke Nederlander die kan wereldkampioen allround worden , wint de ene Nederlander niet dan wint de andere Nederlander wel,
  dus dat stelt allemaal niets voor om mondiaal sport niveau

  Leuke simpele folklore meer is het natuurlijk niet en dat weten wij allemaal

  Een WK medaille winnen op 1 van de mondiaal grootste afstanden in 1 van de grootste sporten dat is even wat anders he

  Geen enkele andere dame heeft dit jaar een hogere / betere sportprestatie geleverd , dus het is niet meer dan logisch dat Dafne sport vrouw van het jaar wordt

  Einde discussie ;)
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik geef Dafne hele goede kansen op de 200, en dan wordt ze zeker sportvrouw van het jaar.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Zilver op de 100m hardlopen is meer waard dan WK goud op welke andere sport dan ook. En zeker meer waard dan hoeveel WK titels bij het schaatsen ook.
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Niet mee eens. Niet vanwege de vergelijking atletiek-schaatsen, maar omdat een 2e plaats in welke sport dan ook nooit voor een 1e plaats mag gaan. En topsport gaat tenslotte om winnen.
 19. Svenfan1

  Svenfan1 Active Member

  Dus een eerste plaats bij het NK sokken breien in de categorie 70+ gaat boven zilver op de 100m bij de WK atletiek? :D
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik noemde Irene Schouten al. Jij vindt serieus dat de prestatie van Schouten groter is dan de prestatie van Schippers?

Deel Deze Pagina