Transfer topic 2015/2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door frederica, 6 feb 2015.

 1. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Iemand bij de NOS heeft waarschijnlijk het antwoord hierop maar aangezien journalisten hun bronnen meestal niet bekend maken, zal het voorlopig wel onduidelijk blijven wie dit brandhaardje naar buiten heeft gebracht.

  Het eerste bericht bericht over dit gedoe kwam gisteren van de NOS:
  "Corendon-eigenaar Atilay Uslu bevestigt tegenover de NOS dat hij een week geleden per mail een brief heeft ontvangen van het kwartet, waarin zij het vertrouwen opzeggen in trainer Jan van Veen en de teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes."

  Iemand van de NOS heeft dus een concrete vraag gesteld aan Atilay Uslu. Zo'n vraag zuig je niet uit je duim, dus de NOS was door iemand op het spoor gezet. De vraag is nu: door wie?
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En eigenlijk zullen Sjoerd/Renz/Maurice de enige verliezers zijn van dit alles. Koen heeft status dus die komt uiteindelijk wel goed terecht. Maar de andere trio zijn gewoon B-talenten en geen enkele ploeg gaat hun nu een contract aanbieden. Soms moet je voorzichtig zijn wanneer je stoer wilt doen: don't bite the hand that feeds you.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Precies, Koen kan eisen stellen die maakt zijn salaris wel waar. Is het niet met prestaties dan wel met publiciteit. Maar die drie anderen ? Die mogen hun handen dicht knijpen met een contract bij een prof team.
 4. Elina

  Elina Well-Known Member

  En ondertussen zit Van Beek gezellig in Miami en Leenstra in Italië...
  Blokhuijsen is aan het skeeleren met Hill. Deze drie hebben sowieso nog een jaar een contract.
  Joling heeft nog niks voor volgend seizoen...

  Waarom was er niet een gesprek afgelopen maandag? De dag na de WB finale.
  Die datum hadden ze na het NK allround al kunnen prikken.
 5. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Een grote Wat Als...

  Uslu dit allemaal zelf naar buiten brengt. Omdat hij een totaal andere ploeg wil. Maar toch op een of andere manier van die andere schaatsers/trainers af moet (al dan niet met lopend contract). Nu lijkt het "de schuld" van Koen en co.
  Hij heeft ook opeens de BV overgenomen van het huidige management. Iets waar de jongens ook niet tevreden over zijn. Die overname is dan toch een teken dat hij meer in eigen handen wil hebben. Dan kwam die mail van de jongens misschien wel gewoon heel goed uit.
  Wie weet hoe ver hij al rond is met de nieuwe ploeg...
 6. Danou

  Danou Active Member

  Dat non-actief stelt ook weer niet zoveel voor... Het is april, alle schaatsers hebben een maand vakantie.

  Maar goed, ik las vanmorgen dat het lijkt te worden of Blokhuijssen of Verweij. Die keuze lijkt wel enigzins gemaakt nu. Bij iSkate zijn ze een allroundtak aan het opzetten toch, waarom gaat Koentje daar niet samen met Ireen heen. Wordt Ireen weer herinigd met de Vries, krijgt ze van der Weijden erbij, kan ze achter een paar mannen rijden, van Alphen lijkt me een mooi trainingsmaatje voor Koen, en wie weet kunnen ze ook profiteren van de sprinttak die erbij zit.
  Monique vindt dit leuk.
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Misschien...maar de jongens hebben het hem wel heel makkelijk gedaan zo. En zeker de trio die eigenlijk niet zoveel in te brengen hebben. Ze moeten toch geweet hebben dat in deze tijden de ploegen niet voor het kiezen zijn.
 8. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Misschien betekent het minder salaris?
 9. Danou

  Danou Active Member

  Voor Koen zal dat het probleem niet zijn, hij heeft ook lekker gecasht bij Sterren Springen. Die andere drie zullen er meer last van hebben. Maar ik geloof niet dat schaatsers in Nederland zich druk zullen maken om geld.
 10. bart1

  bart1 New Member

  Na een seizoen met zulke prestaties is het verklaarbaar dat de schaatsers ontevreden zijn. Dat het in de media komt is dan niet zo handig maar die zitten toch overal bovenop.

  Hoezo krijgen nu alle schaatsers de schuld en wordt er in de voetbal iedere week bijna een trainers ontslagen? Misschien functioneert de trainersstaf echt niet goed na alle gebeurtenissen.
 11. Celebithil

  Celebithil Active Member

  Hoewel ik het uitlekken van deze brief niet professioneel vind (maar niet overtuigd ben dat het door de schaatsers gebeurt is); vind ik de redenering "Ze kunnen niet klagen over de coach, want ze hebben dit jaar weinig gepresteerd." maar vreemd. Want, of dingen lopen goed en je wint veel en je zult weinig te klagen hebben, of dingen gaan slecht, en je zal je over alles en nog wat afvragen of dat ervoor zorgt dat het slecht gaat, inclusief coach. Dus juist als je niet goed presteert kan je klagen over je coach.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 12. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind het niet netjes hoe de heren het spelen. De schorsing vind ik ook een gek verhaal, iemand schorsen in zijn vakantie heeft weinig effect. Een gebaar om het gebaar.

  Ik ben erg benieuwd wat dit voor staartje gaat krijgen..
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Waar is het topic "lekker ongezellig bij Corendon" als je het nodig hebt.
  strawbale, ZeeKoei, Sabine en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ze hadden moeten klagen bij de coach.

  Schorsing is tot 17/4. Dat is een vrijdag. Ik verwacht een persconferentie. Uslu vindt deze aandacht wel leuk. Nu moeten mensen hun zomervakantie boeken. Het sponsoren van een honkbal team levert hem niet zoveel aandacht op...
 15. Mey

  Mey Well-Known Member

  Wie zegt dat ze dat niet gedaan hebben?
 16. frederica

  frederica Active Member

  Misschien is het opzet om zo onder doorlopende contracten uit te komen? En is er al iets met Wüst afgesproken.
  Danielle vindt dit leuk.
 17. bart1

  bart1 New Member

  Inderdaad allemaal beredeneringen zonder feiten.. Blijkbaar gaat er toch iets niet goed in dit team en dan mogen de heren toch aangeven hoe zij het graag zouden willen zien. Dat mag de coach natuurlijk ook
 18. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Dat doe je toch intern? En trio Vriend/Rotteveel/de Vries...lopen al jaartjes rond en hebben niks noemenswaardig gepresteerd...Rotteveel nog het meest eigenlijk bij EK allround, dus om nu te gaan lopen zeuren dat het allemaal alleen aan de coach zou liggen?
 19. Taiphon

  Taiphon Member

  Dat hebben ze gedaan, middels een e-mail naar Uslu.

  Vervolgens heeft *iemand* het bestaan van die mail uitgelekt naar de NOS - we weten niet wie.

  Wie was het lek? Uslu/van Veen/een van de schaatsers?
  Dat is de enige die zich onbehoorlijk gedragen heeft.
  Lisan vindt dit leuk.
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In het NOS-artikel http://nos.nl/artikel/2027255-schaatsers-sturen-aan-op-breuk-binnen-corendon.html worden maar twee partijen om commentaar gevraagd: Uslu en Van Veen. Dan zou je zeggen dat zij die brief niet gelekt hebben, anders zou de NOS hun niet om commentaar hoeven vragen, toch? Waarbij Van Veen zo netjes is om geen commentaar te geven. Iets wat Verweij cs ook hadden moeten doen. Maar nee, die gaan er in De Telegraaf vol op door. Ik vraag me af: heeft die Verweij geen zaakwaarnemer of zo, die hem voor dit soort rariteiten behoedt?
  Want het is natuurlijk helemaal niet handig om met deze drie in de slag te gaan. Je sleept deze jongens nu wel met je mee, ofwel onder Corendon-vlag ofwel bij een nieuw team.

  Overigens betekent schorsing niet dat je loon wordt stopgezet.

Deel Deze Pagina