Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Jutta heeft feitelijk twee banen. 1 als schaatser en 1 als influencer. Dus ik denk niet dat er maar 1 ding telt. En van een hype kan je moeilijk nog spreken. Haar resultaten en populariteit zijn inmiddels al een aantal jaar heel goed.
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Op zich allemaal waar, maar in principe zou ze zich bij Worldstream toch eigenlijk ook niet met randzaken bezig moeten houden, daar is het management en Verweij voor. Maar ja, ze zijn nou eenmaal een koppel dus hij zal veel randzaken wel gewoon 'mee naar huis' genomen hebben en zal ze zich er zijdelings toch wel steeds mee bezig hebben moeten houden.

  Ik zou Worldstream niet direct als 'uit het hart' gevormd willen noemen, meer een puur zakelijk slimme beslissing met het oog om er later duidelijk beter uit te komen, wat ook gelukt is. Waar overigens niks mee is trouwens.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat ze zichzelf twee jaar geleden heel veel werk had kunnen besparen maar daar toen te koppig/trots voor was. Overigens wist ik nog niet dat Cor en Don al weer af waren gehaakt. Zij wilden dus alleen maar meeliften op het Olympische succes.
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Je zou ook kunnen zeggen dat ze twee jaar geleden moedig was om een traject te starten waarbij ze het beste gevoel had, ook al was dat bepaald niet de weg van de minste weerstand.
  alexander79 vindt dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De Noorse bond heeft de (senioren) selectie voor volgend seizoen vastgesteld:

  Julie Nistad Samsonsen - Fana IL
  Martine Ripsrud - Stange Sportsklubb
  Ragne Wiklund - Aktiv SK
  Sofie Karoline Haugen - Sandefjord SK
  Håvard H. Lorentzen - Fana IL
  Bjørn Magnussen - Spk Falken
  Henrik Fagerli Rukke - Hol IL
  Pål Myhren Kristensen - Arendal SK
  Odin By Farstad - Spk Falken
  Kasper Tveter - Stavanger Sandnes SK
  Allan Dahl Johansson - Aktiv SK
  Peder Kongshaug - Stavanger Sandnes SK
  Kristian Ulekleiv - Gjøvik SK
  Sverre Lunde Pedersen - Fana IL
  Sander Eitrem - Nord-Odal IL
  Hallgeir Engebråten - Nord-Odal IL

  Ik zie dat Böhm er niet tussen staat. Is zij gestopt? In ieder geval zonde dat er geen dames zijn doorgestroomd. De getalenteerde Haugland is komend seizoen natuurlijk nog junior (Lovas zelfs de komende twee seizoenen), maar met het doorstromen van een neo als Furnee had er tenminste nog een ploeg voor de Team Pursuit gestaan... Het aandeel vrouwen is überhaupt pijnlijk klein.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Er staat bij dat Bøhm wel blijft schaatsen, maar niet via het nationale team. Vanwege een blessure, haar baan en haar normale leven blijft ze in Stavanger trainen.

  Ook de Canadese ploeg voor volgend jaar is bekend. Gelukkig maar weinig stoppers:

  National Team, Long Track
  Ivanie Blondin (ON)
  Isabelle Weidemann (ON)
  Valerie Maltais (QC)
  Marsha Hudey (SK)
  Kaylin Irvine (AB)
  Heather McLean (MB)
  Laurent Dubreuil (QC)
  Connor Howe (AB)
  Graeme Fish (SK)
  Ted-Jan Bloemen (AB)
  Jordan Belchos (ON)
  Tyson Langelaar (MB)
  Antoine Gélinas-Beaulieu (QC)
  Gilmore Junio (AB)
  Vincent de Haitre (ON)

  NextGen Team, Long Track
  Alexa Scott (MB)
  Brooklyn McDougall (AB)
  Maddison Pearman (AB)
  Laura Hall (BC)
  Beatrice Lamarche (QC)
  Gabrielle Jelonek (QC)
  Anna Bourgeois (QC)
  Rose Laliberté-Roy (QC)
  Alison Desmarais (BC)
  Abigail McCluskey (BC)
  Kaleb Muller (AB)
  David La Rue (QC)
  Christopher Fiola (QC)
  Hayden Mayeur (ON)
  Frank Roth (AB)
  Cedrick Brunet (QC)
  Cooper Emin (NS)
  Jake Weidemann (ON)
  Marcel Vos, CasperW, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Dit. En daarbij zal ze nu heel anders binnen worden gehaald en heeft ze veel meer in te brengen bij JV dan 2 jaar geleden. Nu is ze de superster, toen zou ze 1 van de velen zijn geweest.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op schaatsen.nl een stukkie over Henk Hospes: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/april/de-triple-a-methode-van-henk-hospes/

  Daarin wordt ook gemeld dat voormalig ''schaatsDuitser'' Ingo Bos is benoemd tot nieuwe hoofdcoach van het Gewest Fryslan (trainer van de Groningse zijde van het KTT Noord). Goede vervanger. Kent de organisatie en heeft uitstekend gepresteerd met - wat minder gekende - talenten uit het noord-oosten van het land.

  Zie : https://www.gewestfryslan.nl/nieuws?news_id=1039860
  Hierin wordt ook gesproken over een zogenaamd ''top12-team'' dat gehuisvest moet worden bij het Gewest Fryslan. Zo aan de naam te horen klinkt dat als een opvanghuis voor schaatsers die eigenlijk niet meer thuis horen bij het ontwikkelingsteam van het Gewest, zoals In 't Hof en De Neeling (en mogelijk enkele Worldstream-schaatsers/Achtereekte).
  Laatst bewerkt: 29 apr 2022
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik mis gelukkig maar heel weinig namen bij de Canadezen en Noren. Twee belangrijke schaatsnaties, die ook bij afwezigheid van de Russen, voor internationale competitie moeten zorgen.

  Bij Canada mis ik alleen de al op hun retour zijnde Alex Boisvert-Lacroix en Marsha Hudey.

  Bij de Noorse vrouwen had eventueel ook Ane Farstad kunnen staan. Mogelijk gaat zij wel verder bij een regionale selectie.
 10. Tuft

  Tuft Active Member

  Ik weet niet of dit een troll is, maar Leerdam heeft de 'hype' toch gewoon waargemaakt? WK Afstanden, WK Sprint, EK Afstanden, EK Sprint, Olympisch zilver en meerdere Nederlandse titels. Enige dat ontbreekt is Olympisch goud, dat ging naar iemand die gemiddeld over de afgelopen 5 jaar het hoogste niveau heeft laten zien. Leerdam is niemand iets verschuldigd en verdient de stap naar Jumbo die ze nu maakt.
  alexander79, chicagodude, diploma en 3 anderen vinden dit leuk.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Inderdaad. Ze heeft op haarzelf gegokt en nu mag ze cashen. Een ploeg draaien is niet voor iedereen weggelegd.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Nouuu.... hype is al niet meer he? Ze heeft alles al zo'n beetje gewonnen.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De namen van het ontwikkelingsteam (neo-senioren) van het Gewest Fryslan zijn bekend:
  Dames:
  • Maud Lugters (blijft)
  • Femke Beuling (blijft)
  • Kim Talsma (Team Frysk)
  • Marit van Beijnum (Sprintteam Oost)
  • Leonie Bats (KTT Noord)
  • Isabel Grevelt (KTT Noordwest)
  Heren:
  • Jur Veenje (blijft)
  • Mika van Essen (blijft)
  • Rem de Hair (IKO)
  • Armand Broos (KTT Zuidwest)
  • Kai in’t Veld (KTT Noord)
  De rijders van het Gewest die geen neo-senioren meer zijn zullen wel terecht komen in het nieuwe Top-12 team. Denk aan Stollenga, De Neeling, Drost, In 't Hof, Van Dobbenburgh en wie weet enkele rijders die nog geen ploeg hebben.

  Ook wel opvallend dat we tot op heden weinig gehoord hebben over die ploegloze schaatsers. Goed, voor de Worldstream-rijders en Achtereekte wordt een commerciële ploeg lastig, maar Blokhuijsen en Velema hebben bijvoorbeeld ook nog niet verlengd bij IKO. De Hair behoorde ook tot het groepje dat niet gelijk heeft verlegd, maar die vertrekt daar dus.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Beuling gaat dus door. Eerder was er sprake van dat ze zou stoppen vanwege haar "zwabbervoet"
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Carlijn Achtereekte verruilt haar schaatsen voor een fiets. Opnieuw in het geel/zwart van Jumbo Visma.
  strawbale vindt dit leuk.
 16. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Dit is er één uit de hoge hoed. Koerste ze al veel in de zomers?
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Wel als training uiteraard, maar ze schijnt nauwelijks ervaring in het rijden in een peloton te hebben.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Verrassend. Ze was binnen haar ploegen wel altijd één van de betere renners (bergop), maar ik heb eigenlijk maar weinig over koersen gehoord of gezien.* Niettemin zal het met haar waardes wel goed zitten. Er zijn immers zat marathonschaatsters verdienstelijk weg/mountainbike-renner op het hoogste niveau geworden, terwijl geen van hen ten tijde van die overstap prof of fulltime-schaatser waren (en ook bij de mannen zijn er voorbeelden zat). Laat staan dat ze zoveel jaren fulltime topsport in de benen hadden als Achtereekte.

  *Nu ik erover nadenk; ik zie überhaupt weinig JV-rijders wedstrijden rijden in de zomer, zij het op de fiets of op de skeelers.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Leuk!
  Er was weinig perspectief om zich binnen het schaatsen nog echt te verbeteren denk ik. Olympisch goud gewonnen en nu 32 jaar. De kans op een goede ploeg en dat ze in Milaan nog een keer schittert is met de huidige lichting op haar afstanden natuurlijk echt wel beperkt.
  Ik ben haar in de zomer weleens tegengekomen op de fiets in Frankrijk en toen vond ik die ene klim er best impressive uitzien (ware het niet dat ik later op Strava zag dat het maar 1 van de vele klimmetjes was die ze die dag gedaan had).
  En met het vrouwenfietsen volop in de lift, mooi om te proberen!

  Wedstrijden fietsen en JV weet ik niet zo goed. Toen ik Carlijn tegenkwam was dat wel in JV tenue. Maar ik weet van insta wel dat Kjeld in de zomer altijd in tractor-groen op de weg zat. Misschien ook iets met aparte sponsoren ofzo (of sluit de schaatssponsor wedstrijddeelname in tenue uit omdat ze al een geel-zwarte wielerformatie in de wedstrijd brengen waar de schaatser dan niet bij hoort?).
  rhalbersma vindt dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij JV zal dat inderdaad een goede reden kunnen zijn waarom ze niet in het geel-zwart wedstrijden rijden. Kramer reed volgens mij de laatste jaren ook in het John Deere-tenue. Maar het is ook niet zo dat bijvoorbeeld de rijders van Zaanlander in hun schaatskleuren wielerwedstrijden rijden. Die hebben daar ook weer hun eigen sponsoren of zelfs wielerteams voor. Stroetinga en Bergsma heb ik weleens in een paarsig tenue zien rijden in Surhuisterveen. Je zult ook wel een wielerlicentie moeten hebben als sponsor/ploeg. Zelfs voor de plaatselijke (elite-)koersen.

  Ik bedoelde trouwens vooral dat ik van JV betrekkelijk weinig rijders een koers zie meepakken. Kramer en Nuis zag ik eigenlijk jaarlijks wel ergens in een plaatselijke koers voorbijkomen, dus misschien hebben ze tegenwoordig geen/weinig rijders die graag koersen (hoewel, Jansman kan ook een aardig potje fietsen). Maar ik zie ze bijvoorbeeld - in tegenstelling tot hun marathonteam - ook totaal niet meer inlinen. Terwijl ze omkomen in jonge rijders die via het inlinen groot zijn geworden. Ik krijg daardoor meer het idee dat het niet aangemoedigd wordt om buiten het schaatsen om wedstrijden te rijden. Maar dat is slechts een gok.
  G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina