Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  We zijn inmiddels echt met de laatste loodjes bezig van seizoen 2023-2024. Afgelopen vrijdag heeft JV bekend gemaakt met liefst 6 schaatsers (N'tab; Yoro; Anema; Vijn; M. de Boer; Van Workum) niet door te gaan; Irene Schouten en Thomas Krol zijn inmiddels gestopt (met topsport) en vanuit de marathonteams zijn er al vele transfers gemeld. Tijd dus voor een nieuwe transfertopic (lees: roddeltopic) voor alle transferberichten en verlengingen voor de langebaan- opleiding- en marathonteams.

  Even een overzichtje van de bevestigde in- en uitgaande transfers per topteam (als ik de overige marathonteams meeneem wordt het wel een heel lang lijstje).

  JV langebaan:
  In: Remco Stam (JV Marathon)
  Uit: Dai Dai N'tab, Serge Yoro, Reina Anema, Thomas Krol (stopt)

  JV Marathon
  In: Homme Jan de Groot (Bouwselect)
  Uit: Victor Ramler (gestopt), Remco Stam (JV langebaan)

  JV Development
  In: ...
  Uit: Jordy van Workum (gerucht gaat Reggeborgh marathon, mits hij doorgaat), Evelien Vijn, Myrthe de Boer

  AH Zaanlander:
  In: Wisse Slendebroek (OKAY/Interfarms beloften), Kevin van der Horst (OKAY/Interfarms beloften)
  Uit: Ids Bouma (OKAY/Interfarms beloften), Irene Schouten (stopt, maar blijft wel marathons rijden en is dus eigenlijk geen uitgaande transfer)

  Reggeborgh langebaan:
  In:
  Uit: (nog niets bevestigd)

  Reggeborgh marathon:
  In:
  Uit: Ronald Haasjes (Bouwselect)

  IKO:
  In:
  Uit:

  Gewest Fryslan:
  In:
  Uit: Marit van Beijnum (stopt), Ramona Westerhuis (stopt), Sophie Kraaijeveld (marathonteam Turner)

  Team Frysk:
  In:
  Uit:
  Laatst bewerkt: 4 mrt 2024
  fransvanbakel, TdH, chicagodude en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij Reggeborgh snappen ze wanneer ik een nieuw topic wil openen: Femke Kok heeft haar contract verlengt tot en met de Spelen van 2026.
  proeme en Duif vinden dit leuk.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik ben benieuwd waar Grevelt gaat landen. Bij Reggeborgh met de 500-specialisten of JV met de 1000-specialisten? Beide ploegen zullen wel interesse hebben, denk ik zo.
 4. TdH

  TdH Member

 5. Duif

  Duif Well-Known Member

 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat is niet uitgesloten, maar het lijkt mij vooral dat ze het aflopende contract van Lex Dijkstra niet gaan verlengen. Reggeborgh was de afgelopen twee jaar al naarstig op zoek om de sterke allroundploeg van Nederland te formeren. Wierda heeft het in een interview met de Leeuwarder Courant over trainen met mannen als Roest, Bosker en Slotegraaf. Zie: https://lc.nl/sport/Gert-Wierda-kiest-voor-de-langebaan-28931174.html

  Zelf heb ik mijn bedenkingen bij de transfer. Wierda heeft vooral langebaanambities (al wil hij parttime blijven marathonnen) en denkt bij Reggeborgh meer te hebben aan langebaan trainingsmakkers als Roest en Bosker, maar dat dacht Ramler een paar jaar geleden ook. Uiteindelijk zou ik vooral naar progressie kijken en die boekte hij bij AH Zaanlander wel. Sloot terwijl hij overtraind zijn junioren tijdperk afsloot aan bij die ploeg en werkte zich ondanks die achterstand in slechts twee zomers tijd van een 5km PR van 6.42 naar 6.17. Dan is het toch wel een gok om nu al naar een volledig andere trainingsfilosofie over te stappen. Aan de andere kant heeft hij zeker technisch nog wel e.e.a. bij te leren, en dan kan het zeker geen kwaad om bij een pure langebaanploeg aan te sluiten nu je fysiek sterk genoeg bent. Voor Zaanlander in ieder geval zeker een aderlating. Er twee jaar flink in investeren, maar er vervolgens niet de vruchten van kunnen plukken.
  Duif vindt dit leuk.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Leerdam; Rijpma-de Jong, Hoogendoorn en Grevelt. Best een aardig clubje om de 500m-1500m mee te tackelen. Grevelt lijkt mij ook een perfecte sparringspartner voor de trein met Leerdam.

  Niettemin komt Grevelt vrij eigenzinnig op mij over. Misschien kiest ze niet voor één van de grote ploegen, maar voor IKO (die ook wel wat meer dames sprinters kan gebruiken naast Hersman).
  chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik snap wel dat Wierda vertrekt. Tot op heden is zijn verblijf bij Anema nog niet echt een succes geworden.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Zou kunnen, hoewel het op mij overkomt (ook door uitspraken van andere JV rijdsters dat ze eigenlijk nooit met Leerdam trainen) alsof Leerdam helemaal niet met andere dames wil trainen. Kan me vergissen natuurlijk. Bij IKO lijkt me ook wel wat en je hebt gelijk dat Hersman een mooie trainingspartner kan zijn.
 10. TdH

  TdH Member

 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 12. Duif

  Duif Well-Known Member

 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Echt zo'n dooddoener. Wat ze echt zeggen: de andere schaatsers zoals Huizinga, Snellink en Jansman zijn nu een niveau beter geworden dus we hebben Bergsma niet meer nodig. Vraag me af of terug naar Anema een goede zet is. Daar is Stolz nu het troetelkind. Bovendien zal de grootste focus nog wel op de damesploeg liggen, ook na het stoppen van Schouten.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Na het WK Afstanden verscheen in de media dat Bergsma en JV in onderhandeling waren en Bergsma verwachtte dat ze er wel snel uit zouden komen. Toen JV afscheid nam van N'tab en co werd aangegeven dat ze nog in onderhandeling waren met oa. ARdJ, Leerdam, Conijn en Bergsma. Nu verschijnt dit onderkoelde bericht. Dan lijkt het mij geen wilde aanname dat uiteindelijk Bergsma de boot heeft afgehouden en hij waarschijnlijk genoeg interesse geniet van andere ploegen (waarbij een terugkeer naar Anema het meest waarschijnlijk is, maar m.i. niet de enige mogelijkheid is).
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Of er is een dermate beperkt aanbod gedaan dat Bergsma gezien zijn gezin geen keuze had.
  Voor JV was er toch geen enkele reden moeite te doen voor het behouden van Bergsma?
  chicagodude vindt dit leuk.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  mi vindt dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Niet verrassend.. de match JV en Bergsma heb k nooit echt gezien.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dit was ook mijn idee eigenlijk. Laten we eerlijk zijn, het is geen succes geworden bij JV, en gezien Bergsma's leeftijd en de rest van de ploeg is er geen reden voor JV om Bergsma een heel sterk aanbod te doen. STerker nog, gezien de door mij genoemde factoren lijkt het me vrij logisch dat ze Bergsma een behoorlijk minder contract aan hebben geboden onder het mom "graag of niet". Dan zal het er vooal aan hebben gelegen of Bergsnma nog echt door wil gaan en of hij een ander aanbod kon krijgen. Dat laatste lijkt het geval.

  Verder een vrij normale gang van zaken, ik had geen ander soort verklaring verwacht als de partijen uit elkaar gaan.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Oh nu lees ik dit. Kortom, Bergsma gaf vermoedelijk aan dat hij al een ander aanbod had van Zaanlander, en JV had wellicht weinig interesse om er tegenop te bieden. Prima toch zo?
 20. Yorick_1996

  Yorick_1996 Member

  SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina