Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Daidai won zelfs het wereldbekerklassement in seizoen 16/17 (met 3 zeges). Hij is wereldtop geweest en hij is in potentie dus wel degelijk weer wereldtop. Zijn 34,37 uit Heerenveen is daarnaast de snelste tijd van een actieve Nederlandse schaatser op een laaglandbaan.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Jezus waarom doet iedereen zo moeilijk. Ik zeg toch dat het mijn gevoel is. Als jij denkt dat het in potentie een (Gouden)medaille winnaar is op de spelen (wereldtop) prima. Op basis van cijfers prima gevoel. Maar zo zijn er wel meer schaatsers die in het verleden iets heel goeds hebben laten zien en waarbij ze dat niveau gewoon niet meer aantikken, of niet op de momenten waarop het moet. En dat GEVOEL heb ik bij Ntab. Iedereen mag zijn of haar mening daarover hebben toch, als jij denkt van wel. Helemaal prima
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wij doen "moeilijk" omdat je het op een manier verwoordde die zegt dat N'tab nooit wereldtop is geweest. Wij zeggen dat hij dat wel degelijk is geweest, en dat zegt niets over ons gevoel of hij dat wel of niet weer gaat worden. Ik ben het met je eens dat hij waarschijnlijk niet meer de wereldtop gaat halen, maar dat was niet het punt van mijn reactie.
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 4. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  De zin was: ‘Ik denk persoonlijk dat DaiDai Ntab ook gewoon geen wereldtop is, en het niet gaat worden’.

  IS & GAAT WORDEN. Volgens mij kan je daaruit opmaken dat ik het heb over NU & in de TOEKOMST. Verder heb ik ook niet gezegd dat hij nooit wereldtop is geweest? Dat je iets interpreteert, met zijn tijden in je achterhoofd.. Betekend niet dat het aan de verwoording ligt. Als je letterlijk leest, ipv die gedachte eraan koppelt, weet je dat het gewoon gaat over hoe die NU presteert. Maar goed, anderen weten het altijd beter. Net zoals mensen zeker wisten dat Michelle de Jong niet naar IKO zou gaan toen ik daarmee kwam ;). Ik merk sowieso veel mansplaining op dit forum. Misschien een goed moment om er vanaf te gaan.
  Thijs1410 vindt dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Als je zo gevoelig bent en zo snel het modewoord ’mansplaining’ gebruikt is dat misschien beter ja.

  als je eerlijk was geweest had je gewoon toegegeven dat voor jouw gevoel Ntab nooit wereldtop is geweest, want je weet zelf ook wel dat je dat oorspronkelijk bedoelde. Dat je nu er via semantiek een draai aan geeft dat je echt alleen nu en toekomst bedoelde, en dan daarbij het direct op mansplaining gooit is hammer. Maar ja, past wel in de huidige tijd van mansplaining, Karens, Chads, double doen ipv iets toegeven, etc.

  peace out allemaal, de lol is er al een tijdje af
 6. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Mansplaining: “door een man op een neerbuigende, bevoogdende manier uitleggen aan een vrouw".
  Jij: want je weet zelf ook wel dat je dat oorspronkelijk bedoelde.

  Ja toch, want jij kan in mijn hoofd kijken, zien en uitleggen aan mij wat ik bedoelde. En dat noemen ze nou mansplaining lieverd. Het maakt niet uit wat ik zeg, of eigenlijk zelfs NIET heb gezegd. Jij weet toch beter wat ik ermee bedoelde. Niemand geeft er een draai aan, ieder mens die kan lezen snapt het. Maar veel mannen kunnen helaas niet tegen een tegenovergestelde mening van vrouwen. En die gaan dat ook nooit toegeven.

  En over gevoelig, ik heb wel meer discussies gehad op dit platform zoals zovelen. Niet erg, dat hoort op een forum. Maar als je nu niet eens iets kan zeggen, omdat andere mensen daar hun eigen interpretatie aan gaan geven en zelfs als je het uitlegt en je LETTERLIJKE woorden beschrijft, alsnog beter weten wat je bedoeld, ja dan weet je volgens mij niet wat mansplaining is. Je had ook gewoon kunnen vragen ‘dus je hebt Ntab nooit wereldtop gevonden??’ Was er niks aan de hand geweest.

  Maar voor iedereen die nog wel happy wordt van dit platform, veel plezier! Ik vond het super leuk om tijdens het seizoen iedereens mening te lezen. En mijn schaatsinteresse met jullie te delen. Succes verder iedereen :)
  Thijs1410 vindt dit leuk.
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik zie Ntab niet zo snel meer de aansluiting pakken met mannen als Gao, Stolz en Morishige op de 500 meter. Hij moet van wel erg ver komen, zo'n beetje een volle seconde op de 500 meter lijkt het. Dat is erg veel zelfs als het rugprobleem wordt opgelost.
  Laatst bewerkt: 4 mei 2024
 8. zorro

  zorro New Member

  Lotte moet blijven!!
  Lotte Meijers vindt dit leuk.
 9. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Ik heb het idee dat Team IKO bij veel mensen overschat wordt. Buiten Joy Beune is niemand dit jaar een stuk beter geworden. Ook hebben de relatief oudere schaatsers, zoals Ter Mors, Blokhuijsen en Visser niet meer hun oude niveau gehaald tijdens hun IKO jaren. Ik verwacht dat Ntab dit ook niet gaat lukken
  Duif vindt dit leuk.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Groot heeft zichzelf wel duidelijk verbeterd.
 11. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Jammer dat je weg gaat Lotte. Marcel Vos en Chiagodude moeten eerst goed lezen voordat ze reageren, ik las ook gewoon dat hij nu en ik de toekomst geen wereld top is. Ik vind het wel complete onzin dat ze anders zouden reageren omdat jij een vrouw bent.
  Lotte Meijers vindt dit leuk.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik had mij voorgenomen me niet meer in deze discussie te mengen, maar ik denk dat ik toch nog iets nuttigs te zeggen heb.

  De reden dat ik persoonlijk (kan niet voor de anderen spreken) ervan uit ging dat je bedoelde dat N'tab nooit wereldtop is geweest is omdat het voor mij vrij duidelijk is dat hij dat op dit moment niet is, dat heeft geen verdere discussie nodig, en dus dacht ik dat je het had over iets waar wel over gediscussieerd kan worden, en dat is of hij ooit wereldtop is geweest. Dit heb ik dus verkeerd geïnterpreteerd, en bij deze mijn verontschuldigingen.

  Dat hele mansplaining gedoe vind ik wat raar. Het zou goed kunnen dat ik (en misschien anderen) soms wat overdreven dingen uitleggen en teveel van ons eigen gelijk overtuigd zijn, maar dat heeft niets te maken met man of vrouw zijn. Ik heb mannen dit naar andere mannen zien doen, en ik heb het ook vrouwlijke leden naar zowel mannen als vrouwen zien doen. Dit is iets menselijks, niet iets mannelijks of vrouwlijks.
  Laatst bewerkt: 4 mei 2024
  Jeronimo1, tostiees-31, rhalbersma en 3 anderen vinden dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Groot is één van mijn ''breakout'' kandidaten voor volgend seizoen. Je voelt aan alles dat het nu opeens hard kan gaan met haar niveau (ik zie wel wat parallellen met Dul). Anderzijds vond ik haar de afgelopen twee seizoenen ook weer niet heel briljant als ik eerlijk ben. Ze rijdt PR's, maar dat mag je ook verwachten van een groot talent van 23 die inmiddels al vier jaar in de molen van de topploegen zit. We hebben het over een meervoudig wereldkampioen junioren die ook op technisch vlak al op jonge leeftijd sterk was. Analyseren we dan (hyper)kritisch, dan vind ik de verbetering op haar beste afstanden toch wat marginaal voor een schaatser van haar potentie. Ze heeft zich ten opzichte van haar laatste Jumbo seizoen in twee seizoenen IKO verbetert van: 1.57,1 naar 1.56,54; 4.04,3 naar 4.02,7; 7.20 naar 7.00.

  In twee jaar tijd dus alleen op de 5000m een forse verbetering, maar dan hebben we het ook over de afstand waar trainingsarbeidjaren het meest tellen. Anderzijds wel opnieuw een bevestiging (naast Beune) voor de begeleiding van IKO dat de extra duurtrainingsarbeid die in de dames wordt geïnvesteerd zich uit laat betalen. Conditioneel aantoonbaar sterker geworden. Ze hebben ook allebei zichtbaar goed doorgekregen hoe ze hun stabiele slag op de 5000m kunnen benutten om zo laat mogelijk hun inmiddels ''moeie'' benen het afmaken van slagen te laten beïnvloeden. Esthetisch rijden ze die 5 kilometers erg mooi.

  Wat mij overigens ook opviel vorig seizoen is dat Groot eigenlijk alleen tijdens het NK Afstanden goed voor de dag kwam. Enfin, slechts kortstondig héél goed zijn, daar hadden veel meer jonge schaatsers last van (denk bijvoorbeeld aan Diniz, Speijers en Wierda)
  Laatst bewerkt: 4 mei 2024
  Duif vindt dit leuk.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Brengt me trouwens wel op een idee voor een lazy sunday-projectje. Misschien interessant om een nieuw topic te openen om eens op een rijtje te zetten met welke PR's (of Thialf PR's) alle topteams het seizoen '23-'24 ingingen en met welke (nieuwe) toptijden ze het seizoen hebben beëindigd :)
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 15. Forza

  Forza Active Member


  Modbreak SprintMaster: dit soort opmerkingen mag je voor je houden.
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 mei 2024
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Is dit nou nodig?
  Marcel Vos en Nickel vinden dit leuk.
 17. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Dankjewel Marcel! Dat waardeer ik enorm. Wat betreft het mansplaining, misschien heeft het inderdaad niks te maken met man/vrouw en is die term dan door mij ook incorrect gebruikt. Het voelde overigens wel (niet van jou persé) als iemand iets vertellen hoe het zit, terwijl het niet zo is. Vandaar dat ik doelde op de term. Maar als meerdere aangeven dat het niks te maken heeft met man-vrouw dan ga ik daarvan uit, en zal het zo zijn. In ieder geval bedankt voor je excuus. Uiteindelijk was het een discussie over iets wat ook niet heel relevant is. We gaan het allemaal wel zien. Dankjewel voor je berichtje (en die van anderen).
  tostiees-31, Duif, Thialf en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 18. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Typ ik net een bericht naar Marcel, over dat het man/vrouw mansplaining verkeerd gebruikt was door mij…. Lees ik dit. I tried guys. Ik wil best geloven dat het vanuit jullie niets te maken had met man/vrouw, maar je kan Forza’s reactie echt niet loskoppelen van ‘de vrouw’. So I’m out.
  En voor jouw informatie Forza, ik ben niet ongesteld en wordt daar ook niet emotioneel van. Maar natuurlijk weet jij beter dan ik zelf, hoe ik ermee deal. Wie weet kom ik wel terug in het volgende seizoen als het normaal kan gaan, maar met zulke reacties als Forza kan ik weinig. En daarnaast is deze discussie die inmiddels al niet meer over Ntab gaat denk ik voor de mensen op dit forum ook niet interessant en leuk om te lezen.
 19. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  Mansplaining is hier niet aanwezig imo, wel snobisme. Een aantal (zelfverklaarde) experts maken op dit forum de dienst uit en nieuwkomers hebben het daar lastig mee, is ook mijn ervaring. Ik kom hier daardoor ook nog maar zelden.
  VorstM, tostiees-31 en Thijs1410 vinden dit leuk.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zullen we alsjeblieft aardig tegenover elkaar blijven en de sfeer goed houden? Verschillende meningen horen bij discussies en het kan altijd voorkomen dat er een misverstand ontstaat. We moeten vooral niet willen dat mensen denken over het verlaten van het forum: uiteindelijk komen we hier allemaal omdat we van schaatsen houden. En zeker in het weekend van 4 en 5 mei lijkt het me belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan.
  Jeronimo1, mhp1988, Nickel en 8 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina