Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nee, de Telegraaf is altijd voorbarig. Er staat nog niets op papier.

  Maar Leerdam heeft verder ook geen keuze, dus het zal wel gaan gebeuren.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Vanaf seizoen 2002/03 heeft Jac Orie een eigen schaatsploeg. En sinds 2012 had hij elk seizoen onafgebroken een schaatser die wereldkampioen of Olympisch kampioen werd. Dat duurde tot dit seizoen. Met Patrick Roest en Femke Kok (beide Reggeborgh), Joy Beune (IKO), Irene Schouten en Marijke Groenewoud (beide Zaanlander) had Nederland genoeg wereldkampioenen, maar daar zat niemand van Orie bij.

  2003: Erben Wennemars, Gianni Romme
  2004: Erben Wennemars, Marianne Timmer
  2005: Erben Wennemars, Mark Tuitert
  2006: Marianne Timmer
  2007:
  2008:
  2009:
  2010: Mark Tuitert
  2011:
  2012: Stefan Groothuis, Diane Valkenburg
  2013: Diane Valkenburg
  2014: Stefan Groothuis
  2015: Sven Kramer, Douwe de Vries
  2016: Sven Kramer, Douwe de Vries
  2017: Sven Kramer, Kjeld Nuis, Jan Smeekens, Douwe de Vries
  2018: Kjeld Nuis, Sven Kramer, Carlijn Achtereekte
  2019: Thomas Krol, Sven Kramer, Douwe de Vries, Kjeld Nuis
  2020: Kjeld Nuis, Sven Kramer, Douwe de Vries, Thomas Krol
  2021: Thomas Krol, Kai Verbij, Antoinette Rijpma-de Jong, Patrick Roest, Marcel Bosker
  2022: Thomas Krol
  2023: Jutta Leerdam, Antoinette Rijpma-de Jong, Beau Snellink
  2024: -

  Mochten er correcties nodig zijn, dan hoor ik het wel.
  fransvanbakel, Marcel Vos en proeme vinden dit leuk.
 3. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ze heeft wellicht weinig keuze in Nederland. Ze kan ook in een ander land gaan trainen theoretisch. Denk niet dat het gaat gebeuren maar die keus kan ze prima maken.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Team Frysk heeft de selectie van 2024-2025 bekend gemaakt. Zie hier: https://teamfrysk.nl/nieuwe-aanwinsten-voor-aankomend-seizoen/

  Veel getalenteerde versterkingen. Reina Anema was bekend, maar met name Jasper Krommenhoek (komt over van TalentNed en reed al 6.28) is een goede aanvulling op Marwin Talsma en Colin Duivenvoorden. Daarnaast vallen Michiel de Groot (ook TalentNed) en Sanne Oosterwijk (nog zo'n talent die op de langebaan, marathon en skeelers uit de voeten kan) op. Zeker bij de heren lange afstanden heeft Siep een heel aardig clubje serieuze talenten bij elkaar gekregen die over een paar jaar zeker niet misstaan bij de topploegen en nu tenminste fijne trainingsmaten zijn voor Talsma die uitzicht wil blijven houden op de Spelen.

  Daar staat het vertrek van Paulien Verhaar tegenover, die het lange tijd goed deed bij Team Frysk. Met name in de marathons succesvol, maar kon niet echt constant leveren door gezondheidsproblemen en blessures.
  Duif vindt dit leuk.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Aveline Hijlkema blijft dus wel actief. Ik had eigenlijk gedacht dat zij zou stoppen na een toch teleurstellend seizoen, waarin ze de aansluiting met de Nederlandse subtop is kwijtgeraakt.
  Lorca vindt dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ze loopt ook al richting de 30. De meesten zijn dan al gestopt als ze de stap naar de top 5 van Nederland niet kunnen maken. Pure liefhebberij, zo lijkt mij.
  Thijs1410 en Duif vinden dit leuk.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Stalenburg/Woerts hadden de primeur die geen primeur bleek te zijn. Precies de reden waarom je nieuws pas moet brengen wanneer dat nieuws is (of een dikke disclaimer aanbrengen). Alleen past dat natuurlijk niet in hun verdienmodel. Wel erg gênant dat de sportredactie van De Telegraaf daar schaamteloos achteraan marcheert.

  Toch humor dat nota bene clickbaitsite Sportnieuws.nl er dichter bij zat dan de zelfbenoemde ''toonaangevende bronnen''. Die berichtten dinsdag al dat een deal nog heel ver weg was.

  Anyway, het blijft nog een interessante zomer zonder dat er ook maar geschaatst wordt :)
  SprintMaster, VorstM, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Uiteindelijk is het "schaatsloze seizoen" best wel kort. In april en soms tot in mei is het interessant met seizoensoverzichten en transfers, en in augustus (soms juli al) krijg je de eerste wedstrijden alweer.
 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Toch geen IKO dus voor ms Paul. Die combi heb ik altijd toch een beetje apart gevonden, dus niet geheel verrassend.
 11. Elina

  Elina Well-Known Member

  chrissiewizzie vindt dit leuk.
 12. mi

  mi Well-Known Member

 13. cifu

  cifu New Member

  Toch Poltavets?
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik ben heel benieuwd hoe de individuele route eruit gaat zien. Ze zal toch een team om zich heen moeten verzamelen. Maar als er iemand is die een dergelijk iets kan laten slagen is het Leerdam. Dit is wel een stoere move.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Martin ten Hove vertelt tegen diverse kranten dat IKO compleet is. Ze zoeken geen ''vervanger'' voor Leerdam. Dat wil dus zeggen dat ze met een kleinere groep van 12 de voorbereiding zijn ingegaan. Jade Groenewoud, Esmee Visser, Gijs Esders, Zeno de Ponti en Armand Broos zijn vertrokken. Michelle de Jong, Mats van den Bos en Dai Dai N'tab zijn erbij gekomen.
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Voor de plaatjes op Instagram zou ik Peter Mueller wel een passende trainer voor haar vinden. En sportief misschien ook wel: hij kan voldoende tegengas geven en mensen motiveren.
 17. chrissiewizzie

  chrissiewizzie New Member

  Ik denk dat Mueller en Leerdam een “train wreck waiting to happen” is.

  Mueller is in mijn ogen heel goed in het snel op de rit krijgen van schaatsers, maar de “magie” is eigenlijk altijd van korte duur. Één of twee jaar en dan klapt het weer. Zijn ego neemt vaak teveel ruimte in. Maar richting de spelen zou dat misschien net kunnen.

  ik denk dat Jutta meer heeft aan een hernieuwde samenwerking met Poltavets. Daar is een goede vertrouwensband en hij werkt veel meer op de achtergrond in dienst van de sporter.

  Stoere stap van Leerdam, ik hoop voor haar dat het zich gaat uitbetalen.
  Jeronimo1 en Duif vinden dit leuk.
 18. chrissiewizzie

  chrissiewizzie New Member

  De komst van N’tab bij IKO is goed nieuws voor de jonge Mats van den Bos. Leren van een ervaren sprinter en Dai Dai is nog steeds heel snel. Hij maakte de laatste jaren alleen meer en meer technische foutjes waarvan ik niet begrijp dat dat er bij Jumbo nooit uitgehaald is. Bochten werden niet meer aangevallen, maar halfslachtig ingeschaatst (Verbij ook). Hopelijk krijgt hij dat bij IKO weer op de rit.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Kai Verbij: sabbatical, gaat stoppen? Is wel een roemloze aftocht als hij echt is gestopt.
 20. Thialf

  Thialf New Member

  Mooi trainingsmaatje voor Leerdam... of team Gold? Had eigenlijk verwacht dat hij naar team Iko zou gaan samen met Ntab. Hoop in ieder geval dat hij doorgaat!

Deel Deze Pagina