Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nog meer nieuwtjes in dat artikel:
  - primaire focus van JV is dat Jutta Leerdam bijtekent, maar daarover is nog geen nieuws te melden;
  - rondom Kai Verbij blijft het stil;
  - Ntab zou kunnen rekenen op interesse van IKO.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zou JV nog wel blijven bestaan? Iedereen gaat weg, moet weg of wil weg zo lijkt het. Er is ook nog geen nieuwe sponsor bekend.
 4. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Leerdam zal wel willen weten wie er op haar pak komt te staan.
  Sponsoren zullen wel zeker willen weten of Leerdam in hun pak rijdt.

  Leerdam is in Amerika, dus gaat die onderhandelen met een NL sponsor nu?
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De financiering voor volgend seizoen is gegarandeerd. Mede vanwegde de zachte overgang die Jumbo heeft gegarandeerd. De crux is alleen wel dat de toppers een tweejarig traject ingaan richting de Spelen en toch wel absolute zekerheid nodig hebben in dat traject. Je wilt niet in de zomer voorafgaand aan de Spelen bakkeleien over contracten of gedwongen elders onderdak te zoeken. Tel daarbij op de mindere individuele prestaties, de continue negatieve sfeer die rond de ploeg hangt (zelfs het prima NK weekend van twee weken terug lijkt niets geholpen te hebben), de voortdurend geïrriteerde Orie, het vertrek van een hoop schaatsers die goed lagen (Vijn vloog zelfs voor Rijpma-De Jong mee naar Salt Lake als trainingsmaatje) en dan is het vertrek van Rijpma-De Jong toch wel eenvoudig verklaarbaar.

  Ben heel erg benieuwd of een Conijn nog geneigd is bij te tekenen nu werkelijk de gehele allround vrouwenploeg vertrekt. En ook bij Leerdam maar de vraag is of ze blijft.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Geen mooie ontwikkelingen en ook slecht voor het schaatsen. Die nieuwe sponsor had er toch al wel mogen zijn.
 7. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Ik hoop stiekem dat Conijn naar Zaanlander gaat. Denk dat IKO misschien nog wel beter past, maar misschien niet helemaal gewenst met Beune nu als kopvrouw. Ik denk wel dat zowel IKO als Zaanlander veel meer uit Conijn kunnen halen.

  Wat leerdam betreft, misschien pakt JV het wel gewoon aan als Reggeborgh. Een sprint tak mannen en vrouwen. Leerdam zou de kopvrouw kunnen worden ala Joy Beune bij IKO. Deed ze bij worldstream niet slecht. Zolang het niet écht concurrenten van haar zijn. Verder traint ze toch voornamelijk met de mannen of alleen. Ik zie Leerdam ook wel gewoon iets voor zichzelf doen, maar ook dat brengt weer onzekerheid mee. We gaan het zien.
 8. Arvid

  Arvid Member

  Reggeborgh wordt wel groot zo, zullen ze gaan schaven binnenkort?
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Reggeborgh heeft vooral veel mannen in de ploeg. Aantal vrouwen valt wel mee. Kok, Fledderus en Michelle de Jong. Daar past grote zus Antoinette wel bij.
 10. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Ik vraag me wel af of Michelle de Jong blijft. Nergens wordt gesproken over dat ARDJ nu bij haar zusje in het team komt. Op schaatsen.nl staat ze komt nu (mogelijk) bij haar zusje MDJ in het team. Zij heeft een aflopend contract. Zij had ook geen wedstrijden en dus de tijd om te verlengen. Ze opende 10.4 dit jaar, dus misschien heeft ze het idee dat er meer inzit en wil ze ook een soort kopvrouw worden ofzo? Bij IKO misschien met Pien Hersman en anderen? Nou zie ik haar niet direct Kok aanvallen, maar het kan haar misschien een boost geven. Aan de andere kant zitten haar vriend en zus nu in haar team. Kan positief maar ook negatief zijn denk ik.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In het artikel van de Telegraaf merkt Antoinette zelf op dat ze bij haar zusje in de ploeg komt. Althans, als haar contract verlengt wordt. Tikkeltje saillant natuurlijk... Niettemin hoop en verwacht ik dat ze het contract van Michelle gewoon verlengen. Heeft dit seizoen wat tegenslag gehad; net een operatie ondergaan. Die geef je een faire kans (ja, ik weet het: topsport is hard, maar Wijfje kreeg van Zaanlander ook een langdurig contract terwijl ze onder het mes moest).

  De aflopende contracten bij Reggeborgh zijn uit mijn hoofd: Michelle de Jong; Marit Fledderus; Wesly Dijs; Louis Hollaar; Hein Otterspeer; Mats Siemons en Lex Dijkstra. Die hoeven niet allemaal te blijven en dat creëert vanzelf ruimte voor een extra dame erbij.
  Lotte Meijers vindt dit leuk.
 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik ga ervan uit dat Jutta Leerdam haar onderhandelingen niet zelf doet, maar daarvoor een manager heeft. En je kunt tegenwoordig ook digitaal vergaderen van (bijna) waar ook ter wereld.
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Als het Ories/Kramers bedoeling was om de ploeg flink in te krimpen, dan is dat iig al gelukt. We wachten nog op het nieuws dat Angel Daleman naar de ploeg gaat.
  Zouden ze er voor kiezen om de dames met de lange afstand heren mee te laten trainen?
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik vraag me af of ze Daleman nu al mogen aantrekken? Het binnenhalen van Versteeg lijkt mij mede met het oog op het creëren van een warm nest voor Daleman (Versteeg is overigens ook gewoon een hoog aangeschreven techniekcoach), maar ze is de komende twee seizoenen nog juniore. Volgens mij mogen junioren onder voorwaarden best als stagiair meedraaien bij een commerciële ploeg, maar een juniore daadwerkelijk op de loonlijst zetten druist volgens mij in tegen de collectieve overeenkomst die de merkenteams met de KNSB hebben gesloten. Giswerk van mijn kant hoor.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Leuke en vooral prikkelende column van Ben van der Burg op Schaatsen.nl. Zijn terugblik op 4 dagen Inzell, maar vooral zijn blik op het reilen zeilen bij de grote ploegen en de samenstelling daarvan voor volgend seizoen. Met name die op de ploeg Orie.
 16. Yorick_1996

  Yorick_1996 Member

 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik denk dat Dul eerder doorschuift dan Rijpma.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Mwaoh, dat weet ik niet. Het is niet alsof Patrick vanuit Reggeborgh de TP op handen draagt.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Antoinette is individueel een fantastisch goede schaatsster. Dat maakt haar nog geen TP-specialist. Zeker niet in de nieuwe stijl. Ze had toen er nog niet geduwd werd al voortdurend moeite met de bochten en er moest achter haar ook altijd ruimte gehouden worden (met haar kickback's).

  Dul past er precies goed tussen, heeft een verfijnde stabiele slag (past echt goed achter Beune), is vanuit het inlinen en marathonschaatsen al zeer behendig en was al eens een verademing toen ze een wereldbeker reed met Beune en Groot. Ik denk dat er met Beune-Dul-Groenewoud zo wéér een geweldig op elkaar ingespeeld trio staat dat volgend jaar al voor goud gaat. Sowieso moeten Zaanlander en IKO dit in eigen beheer samen kunnen oplossen, want IKO heeft Groot en Jade Groenewoud nog, terwijl Anema ook nog eens Wijfje en Kerkhoff binnen de gelederen heeft. Zat potentie om dit samen richting de Spelen op te pakken. Hopelijk blijft Ritsma daar goed op sturen.
  G1ant en alexander79 vinden dit leuk.
 20. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member


  Ik denk dat het met Dul inderdaad prima opgelost kan worden. Als ARDJ wil, vind ik wel dat ze de kans moet krijgen. Leuk dat Groot, Wijfje en Kerkhof stappen maken. Maar laten we eerlijk zijn, die zijn echt nog niet zo goed. Ja, je moet in het treintje passen. Maar Beune, Groenewoud en Schouten waren ook wel écht HEEL goed. Ook individueel. Op de lange termijn zie ik Groot best in dat treintje. Maar ik denk ook dat Orie en zijn idee over hoe de TS invloed heeft op individuele afstanden heel erg in het hoofd van ARDJ zat. Ze geloofde daar echt in. Hetzelfde zie ik bij Leerdam, die al weet ik veel hoe lang geen TS had gereden. Als ze écht wil, verdient ARDJ een nieuwe kans. Ze is wel 3e op het WK allround achter de twee dames en heeft de snelheid. Ben wel benieuwd of ze het zelf wil, of dat ze alleen gaat focussen op het investeren in de 1000/1500.

Deel Deze Pagina