Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Mats van den Bos naar IKO. Opvallend in het bericht van schaatsen.nl:

  ‘Naast Esders en Broos vertrekken ook Zeno de Ponti en Jade Groenewoud bij Team IKO.’

  Zover ik weet was het vertrek van Jade Groenewoud nog niet bekend. Benieuwd waar zij terecht komt.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Mja, Jade Groenewoud liep eigenlijk tegen dezelfde problemen aan als Evelien Vijn bij Jumbo. Een stagnerende ontwikkeling, niet eens meer de tijden halen die ze bij de junioren bijna fluitend reden.
  De andere 3 zijn wel logisch. Elders is al 30 plus, de Ponti rijdt al 2 jaar nauwelijks wedstrijden. Broos deed het nog wel naar behoren, maar wordt vervangen door de weer een paar jaar jongere van den Bos.
  Lotte Meijers en Lorca vinden dit leuk.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Duif noemt een paar terechte punten, maar toch een verrassend vertrek. Kan me niet voorstellen dat dit op initiatief van IKO is, nu je dit soort piepjonge talenten minimaal een jaar of twee de tijd gunt (en je ook niet zo snel van een doorlopend contract afkomt zonder medewerking van de schaatser). Tekende vorig jaar nog een contract voor drie jaar, dus daar moet toch wat meer achterzitten. Benieuwd waar ze naartoe trekt.

  Voor IKO is er nu ruimte voor de komst van Ntab (en misschien ook wel Verbij). Ook is er nu ruimte om bijvoorbeeld een Michelle de Jong en nog een sprintdame erbij te nemen. Of één van Vijn / Myrthe de Boer.

  Bij Jumbo-Visma blijft het ook lang stil. Leerdam, Conijn en Verbij hebben kennelijk nog steeds niet bijgetekend.
  Lotte Meijers vindt dit leuk.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik zie nu dat Jade nog maar 1 seizoen IKO achter de rug heeft. In mijn beleving waren dat er al 2. Maar dat betekent dat ze dus 2 contract jaren inlevert. Dat doe je niet zomaar.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Op Schaatsen.nl: Wesley Dijs heeft zijn contract bij Reggeborgh met 2 jaar verlengt.

  Tot nu toe bij hem steeds het idee gehad dat er meer in zit dan er uitkomt. Iets wat ik ook altijd bij Simon Kuipers had. Hoewel Kuipers dichter tegen de echte top aan zat.
  Misschien kan Dijs de allerlaatste stap alsnog zetten.
  fransvanbakel en chicagodude vinden dit leuk.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Schaatsen.nl heeft wel primeurtjes vandaag: Jorrit Bergsma op z'n oude dag terug naar AH Zaanlander. Voor 2 jaar zelfs.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Joep Wennemars heeft zijn doorlopende contract met één jaar verlengd t/m de Spelen van 2026, aldus Jumbo op haar social media profielen.
  chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Benieuwd waar Peter Mueller nu weer heen trekt. Van der Wulp lijkt het vanuit de jeugdopleiding in Duitsland behoorlijk goed te hebben gedaan de afgelopen paar jaar, maar het lijkt mij ook een slangenkuil om in deze hoedanigheid voor de Duitse bond te werken...

  AH Zaanlander moet overigens ook opzoek naar een nieuwe (assistent-)coach. Henk Hospes (67) vertrekt daar. Heeft de pensioenleeftijd, maar wil nog wel door. Had bij AH Zaanlander ook wel een erg marginale rol als thuisblijvende coach en vertrekt dan ook wegens gebrek aan uitdaging. Op zich een mooi idee om zo'n rol voor hem te creëren in de begeleidingsstaf, maar het aantal schaatsers dat zich prepareerde op de Holland Cup wedstrijden was altijd marginaal. De schaatsers van AH Zaanlander verkozen meestal liever een marathon boven de HC-wedstrijden.
  Laatst bewerkt: 27 mrt 2024
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dit was toch allang bekend? Op dezelfde dag als het bericht dat hij JV verliet. Dat het een contract voor 2 jaar betreft is geloof ik wel nieuws.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Vwb Mueller vond ik wel verrassend dat hij vertrekt eigenlijk. Was toch wel een insider met Pechstein en juist nu lijkt het met best wat schaatsers in de lift te zitten.
  Maar goed, hij zal ongetwijfeld bij een ander land als BC aangenomen worden. Polen? Qazaqstan?ergens anders?
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Volgens mij stond al wel een paar keer in Duitse artikelen aangegeven dat de chemie tussen Mueller en de Duitse bond over en weer behoorlijk weg was.
  chicagodude vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Michelle de Jong gaat naar IKO, zo maakt Reggeborgh bekend. Fledderus tekent daar voor twee jaar bij.
  chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 14. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Ik zat er toch niet ver vanaf ;)
  Michelle de Jong naar IKO.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Merel Conijn stapt over naar AH Zaanlander. Ze tekent voor twee jaar.

  Passende combi, denk ik zo.
 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Oei, dat is toch wel pijnlijk voor Jumbo. Conijn is eigenlijk de enige van de ploeg die zich in de loop van het seizoen weer naar een aanvaardbaar niveau heeft teruggevochten met een sterk NK allround als resultaat. Had dus eigenlijk wel verwacht dat ze bij Orie zou blijven.
  Nu als opvolgster van Irene naar AH Zaanlander, dat zijn zware schoenen om te vullen.
 17. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Hele leuke stap! Denk echt dat Anema veel meer uit Conijn kan halen dan tot nu toe is gebleken en daar ook gebrand op zal zijn. Persoonlijk zie ik haar op de lange afstanden met haar afbouwende schema’s, mits ze echt in vorm is, als de grootste bedreiging voor Beune op de 3km en 5km. Hoop voor haar dat het er allemaal uitkomt! :)
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zal het eerste jaar wel aanpoten worden. Zeker met de gezondheidsproblemen die Conijn de afgelopen twee jaar had. Van lange fietstrainingen en veel krachttraining, naar skeelersessies van 2+ uur in de Friese veenpolders; hoogtestages en korte intensieve fietstrainingen bergop. Compleet andere wereld, zeker voor een pure schaatser tussen al die sterke skeeleraars. Niettemin denk ik dat Conijn het meest profijt zal hebben van het verbeteren van haar fysieke basis, zodat ze eerder haar versnelling gelijk durft in te zetten. En daarvoor ben je bij Anema aan het juiste adres.

  Staat met Groenewoud, Dul, Wijfje, Conijn, Kerkhoff, Verweij, Pruisscher en part-time Schouten ook een razendsterke trainingsgroep.
  Duif vindt dit leuk.
 19. Duif

  Duif Well-Known Member

  Is er iemand die weet of Hein Otterspeer's contract bij Reggeborgh afloopt, of nog een jaar doorloopt ? En wil hij überhaupt nog blijven schaatsen ? Met Bergsma is hij het ouderdomsdeken van het Nederlandse schaatsen.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Aflopend. Net als Hollaar, Siemons, Dijkstra en - volgens mij ook - Slotegraaf.

Deel Deze Pagina