Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik zette het er wat ongelukkig neer, maar ik bedoelde eigenlijk dat ik mij niet kan voorstellen dat ze na de vorige Spelen een vierjarig contract heeft gekregen en kan mij ook niet voorstellen dat je haar contract op dit punt nog verlengt. Dit seizoen was beter dan de vorige drie seizoenen, maar nog steeds zit ze echt héél ver van haar oude niveau, laat staan het niveau van de huidige Nederlandse top. Maar goed, het is voor mij gissen naar de exacte constructie die ze zijn overeengekomen.

  Wat ik mij heel goed voorstellen is dat IKO graag op persoonlijk gebied Visser wil blijven ondersteunen en sponsoren richting de volgende Spelen. Zeker als ze boven zichzelf uitstijgt en dan bij het OKT het merk van IKO op haar been staat. Tegelijk lijkt het me dat je dat dan wel buiten de teamstructuur doet (zoals IKO Sandrine Tas bijvoorbeeld ook sponsort) en dat ze dan niet voor de teambegroting meetelt. Onder de structuur van vorig seizoen was ze echter wel één van de 14 schaatters aangesloten op de teamlicentie. Dan is het toch zonde als die 14e schaatser eigenlijk helemaal geen onderdeel uitmaakt van het team en niet kan bijdragen in de trainingen. Dan heb je toch liever een extra schaatser erbij die wel bij het team aansluit, zo lijkt mij. Zeker nu er een heel aantal goede dames nog zonder ploeg zit en ook een aantal heren een goede optie zouden zijn.
 2. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Serge Yoro maakt de overstap naar Team NOVUS: Bron
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De Keizer en Duif vinden dit leuk.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Interessante transfer wel eigenlijk, en van beide partijen prima te begrijpen
 5. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Wauw, die zag ik niet aankomen! Vooral ook omdat TJV weinig met buitenlanders werkt. Aan de andere kant: zonder Krol, N'tab, Yoro (en Verbij?) moest er niet alleen kwaliteit in die ploeg komen, maar ook kwantiteit. Hier halen ze in ieder geval beide.

  Voor Novus wel jammer, Vosté leek enorm op zijn plek bij NOVUS en ging daar dan ook als de brandweer. Zijn laatste maanden waren indrukwekkend. Hopelijk kan hij die vorm vasthouden en doortrekken. Voor Vosté een gave stap, maar persoonlijk hoop ik dat hij er niet minder van wordt..
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zo'n 1000 meter als in Inzell zou in Salt Lake City toch wel richting iets als 1:06.5 moeten kunnen. Als hij dit niveau vol kan houden gaan we nog leuke dingen van hem zien.
 7. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik vond het tekstje van Voste bij de aankondiging toch wel een steek onder water naar Novus bevatten.
 8. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Doelend op het alleen trainen en de kar moet trekken?
  Tja, feitelijk zal het zo zijn. Kersten was geblesseerd en Farstad heeft het hele jaar amper een uitslag neergezet. Dus dan moet je het inderdaad met de vrouwen doen.. Plus: financiële zekerheid is ook wel lekker!

  Ik hoop in ieder geval dat Orie het lek boven krijgt!
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Sanne in 't Hof verlaat het Team Gold van Johan de Wit en keert weer terug bij Gewest Fryslan (waar ze vorig seizoen toch al vaak trainde).

  Bron: Instagram (Schaatsgekkies / Team Gold)
  Laatst bewerkt: 14 apr 2024
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tsja, in ‘t hof was (vond ik) als stayer ook wel een beetje vreemde eens in de bijt bij Team Gold.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Lijkt mij vooral onhandig als de rest van de ploeg allemaal hun uitvalsbasis in Azië hebben. Vorig seizoen opereerde Gold voornamelijk vanuit Obihiro. Dan vlieg je in de voorbereiding niet even heen en weer voor een zomerijsperiode van 1-3 weken. En de fiets- en skeelertrainingskampen moest ze toch al solo in Livigno doen als enige stayer van de ploeg.

  Ze heeft wel een beetje pech met de Nederlandse topploegen. Daar heeft ze duidelijk het niveau voor, met hinderlijke blessure was haar niveau toch opmerkelijk hoog afgelopen seizoen, maar is ze net even teveel afhankelijk van haar 5000m. AH Zaanlander was qua trainingsfilosofie een perfecte fit en daar ontstond ook plek door het stoppen van Schouten. Echter is Conijn voor hen een slimmere keuze (met waarschijnlijk net wat meer potentie op meer afstanden); hebben ze Groenewoud al en zijn er nog een aantal dames met degelijk 5km-potentie onder contract. Bij IKO hebben ze met Beune al een wereldtopper op de 5000m; hebben ze met Groot potentie en hebben ze met Visser al een pure specialist onder contract. De andere ploegen hebben geen lange afstand-dames meer. Dan ben je al snel weer op het Gewest aangewezen, waar overigens niets mis mee is als je een a-status hebt.
  Marcel Vos en fransvanbakel vinden dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ook wel interessant voor het grote aantal jonge schaatsers met potentie, maar zonder ploeg, is dat er een nieuwe schaatsploeg komt o.l.v. Henk Gemser en Johan Dekens: Team Oranje Noord. Vanaf 20 april a.s. maken ze de selectie voor volgend seizoen bekend.

  Zal vooral een team in opbouw zijn, en daarmee misschien niet veel interessanter dan een Gewest of marathonteam voor talenten van de orde Vijn en Jade Groenewoud, maar wellicht wel een interessante optie voor de talenten die doorstromen naar de senioren, maar geen plek kunnen vinden bij de topteams.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En een dag later al een surprise: ze keert inderdaad terug bij een oude ploeg, maar niet bij het Gewest. Ze rijdt vanaf volgend seizoen weer voor Orie: https://schaatsteamjumbovisma.nl/in...ur-bij-jumbo-visma-na-terugkeer-op-oude-nest/

  Verrassende stap vanuit beide partijen. Orie nam afscheid van al zijn lange afstand dames (al dan niet gedwongen), terwijl In 't Hof niet bepaald positief was over haar eerste periode bij JV jaren terug.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik ben nogal sceptisch, maar ik wil eerst zien hoe goed ze is volgend jaar voordat ik mijn oordeel vel.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het voelt een beetje als een losse toevoeging om toch nog ergens een potentiële medaillekandidaat aan het team toe te voegen. Echt passend bij wat er nu staat is het namelijk niet. Vanuit teambuilding perspectief snap ik de move dan ook niet zo goed. JV leek het nu compact en gespecialiseerd te houden. Heren sprint, heren lange afstanden en dames sprint (en dan nog een heren marathonploeg apart). Mooi overzichtelijk. Nu heeft Orie al zijn lange-afstandsdames eruit gegooid en zijn Rijpma-de Jong en Conijn uit zichzelf vertrokken. Gaat In 't Hof dan een compleet eigen programma in haar eentje draaien? Op Jade Groenewoud (en misschien Arianna Pruisscher) na is er ook niet zo veel beschikbaar op lange afstanden gebied. Gaat ze dan primair solo trainen en soms aansluiten bij de heren marathonploeg (waar tot op heden eigenlijk 0 samenwerking mee is)?

  Hoe dan ook, ik ben benieuwd hoe het uitpakt.
  mi en Duif vinden dit leuk.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Eerste gedachte toen ik dit las: oh leuk, In ‘t Hof en Conijn samen in een team. En toen realiseerde ik me dat Conijn bij Anema zit nu.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Eens. Het voelt voor beide partijen niet als een keuze uit weelde eerlijk gezegd.
  Duif vindt dit leuk.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  sceptisch ben ik ook. Ik snap niet zo goed wat ze bij JV moet. Maar ik hoop dat ik ongelijk heb.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 20. mi

  mi Well-Known Member

  Ondertussen is La Leerdam nog steeds in the US als je de socials mag geloven. Nog geen spoor van een contract terwijl zij toch het meest kansrijk lijkt voor een medaille in Milaan van haar team.
  Wat voor andere opties zouden er voor haar bestaan?

Deel Deze Pagina