Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vooruitziende blik, want BDM-BTZ (thans PuurICT-BTZ) wordt de nieuwe ploeg van Evelien Vijn. https://teambdm-btz.nl/evelien-vijn-en-veerle-van-koppen-versterken-team-puurict-btz/

  Vijn wordt dus ploeggenote van Esther Kiel en Gioya Lancee en gaat op diezelfde manier marathons en langebanen combineren zoals ze in de jeugd al succesvol deed. Ik heb veel vertrouwen in deze keuze van Vijn. Dit team pakt het goed aan en eigenlijk bloeit iedereen daar snel op. Veerle van Koppen wordt de vierde rijdster van het team. Zij maakt de overstap vanaf Gewest Fryslan en reed vorig jaar een aantal sterke marathons. Tevens een prima langebaanschaatster.

  Getalenteerd ploegje zo, waar veel veranderd. De jarenlange sterkhouders en natuurijsspecialisten van de ploeg zijn gestopt (Ineke Dedden en Merel Bosma), terwijl Elsemieke van Maaren - de cupwinnares van afgelopen jaargang - de ploeg lastminute heeft verlaten. Dat komt onverwachts en er wordt niet gesproken over stoppen. Eigenlijk is de enige promotie die ze binnen de marathoncompetitie kan maken een overstap naar AH Zaanlander, maar die zou ik vrij out-of-the-box vinden. Wordt ongetwijfeld vervolgd...
  fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, interessant om over te speculeren. Is het een sponsording? Leerdam is inmiddels groter dan het hele Jumbo team, dus misschien heeft zij al een serieuze sponsor-kandidaat, maar niet eentje die het hele Jumbo-team erbij wil? Of er uit wil stappen als Leerdam weg wil.

  Of verkast Jutta al naar Amerika? Vraag me af of ze dan mee mag trainen met de nationale ploeg Of dat ze het met een clubtrainer moet doen? Shani Davis? Of in Quebec?

  Verreweg het mooiste zou ik aansluiting bij Johan de Wit vinden. Waarmee ze haar naam ook in Azië kan vestigen. En neemt ze dan ook Verbij mee?
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Volgens teletekst gaat Verbij ok weg bij Jumbo. Interessant genoeg schijnt hij nog na te denken over de volgende stap. Zou hij ook erover denken te stoppen? zou wel jammer zijn, ik zou hem heel graag bij De Wit zien.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Mij schoot dan weer door het hoofd dat met het vertrek van Verbij er waarschijnlijk meer budget openvalt om Jutta te behouden. Dat zou ook mede-oorzaak van vertrek Verbij kunnen zijn gezien het late moment en het ontbreken van witte rook tav Leerdam.
  Maar goed, dit zijn volkomen speculaties natuurlijk.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 5. cifu

  cifu New Member

 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  "niemand is groter dan het team" las ik bij het AD. Dat klinkt alsof de eisen van Jutta gewoon veel te hoog waren.

  maarja, wat heeft JV nu dan over?
 7. CasperW

  CasperW Well-Known Member

  Is er nog iemand over daar? Persoonlijke begeleiding van Orie voor Huizinga, Wennemars en In 'T Hof. Team Gold intussen groter?
 8. MAB

  MAB Active Member

  Ik vind de bewoording van Sven Kramer. wel interessant: "Wij proefden vanuit Jutta niet de overtuiging en het commitment dat in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen zijn. Daarop hebben wij vorige week besloten de gesprekken te stoppen en de samenwerking te beëindigen."
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik vrees dat de carrière van Jutta langzamerhand weleens een stille dood zou kunnen sterven. 100% focus op het schaatsen lijkt ze niet meer te hebben. Teveel aandacht voor neven activiteiten, een vriend aan de andere kant van de wereld, heel veel reizen. Iets wat ook uit de woorden van Kramer blijkt.
  De Keizer en Marcel Vos vinden dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Hier op schaatsen.nl
  https://www.schaatsen.nl/nieuws/2024/april/contract-jutta-leerdam-niet-verlengd/

  Het klinkt een beetje truttig eerlijk gezegd. Het niemand is groter dan het team snap ik heel goed. Maar als je kijkt wie er nog schaatsen bij Jumbo dan moet je toch ook snappen dat Jutta in een andere categorie valt commercieel gezien dan Sanne In ‘t Hof.
  Ze zeggen ook: ‘wij hebben de onderhandelingen afgebroken’. Het klinkt een beetje als:’foei dat jij je kop boven het maaiveld steekt, strafwerk voor jou!’

  Ik denk dat het commercieel gezien cruciaal was om Jutta te behouden. Met Huizinga, Wennemars en In t Hof heb je nog niet zomaar medaillekansen en dus is de exposure beperkt, dat wist Jutta natuurlijk ook. Welke sponsor gaat zich aan dit karkas van een ploeg verbinden?

  Vanuit haar optiek snap ik het wel: als je haar op de socials volgt zie je hoe happy ze is in de VS. Het zou mijn leven niet zijn maar waarom zou ze in fucking Friesland gaan zitten waar Sven Kramer en Jac Orie zich lijken te storen aan haar manier van leven als je ook andere opties hebt. Want reken maar dat die er zijn hoor. Ze weet precies wat ze nodig heeft volgens mij en met gaat commerciele waarde kan ze echt wel wat organiseren.

  Wat ik ook nog niet wist:’ze zijn Visma kwijt als sponsor’ naast de aflopende deal met Jumbo.
  Hannah en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 11. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Jutta doet een Koen Verweijtje.....
  Ik zou haar graag bij Johan de Witt zien. Samen trainen met Miho en wellicht Verbij ernog bij.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Haha, mooi. Ik bedoel hetzelfde maar zie een ander effect. Ik denk juist dat zij waarschijnlijk beter functioneert als ze ruimte krijgt. Misschien niet, we gaan het volgen!
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Zou leuk zijn. Maar ook wel een strak stramien. Zou Peter Mueller bij deze extravaganza passen?
 14. MAB

  MAB Active Member

  Jaap stalenburg heeft nog wat extra details:
  - Jutta kwam vanmorgen niet opdagen bij het trainingskamp
  - Kosta Poltavets wordt genoemd als haar nieuwe coach
  - Ze wil alles richten op Olympische 1000 meter
  - Jake Paul legt een skeeler baan aan op zijn landgoed in Puerto Rico
  - Ze staat in NL alleen nog in de belangstelling van IKO

  https://twitter.com/JaapStalenburg/status/1782412253909688371

  .
  SprintMaster, HaagscheBluf en Duif vinden dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nickel, SprintMaster, Lotte Meijers en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik volg dit allemaal met grote interesse. Jutta Leerdam is de eerste schaatser die wereldwijde beroemdheid via social media kent, dus we gaan dingen zien die nog nooit eerder gebeurd zijn. Wat ze nu gaat doen is eigenlijk veel interessanter dan als ze gewoon bij Jumbo was gebleven.

  Ik denk dat ze in Amerika in Salt Lake City gaat trainen.
  ZeeKoei, CasperW en mi vinden dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik zou IKO in ieder geval adviseren om dit circus lekker aan zich voorbij te laten gaan. Zij willen heel graag doorgroeien, dat begrijp ik ook na het succes van Beune, maar ik zou dat niet op deze manier doen. Kost een hele hoop gemanage.
 18. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Ze wil heel heel graag dat wereldrecord en heeft het er ook vaak over (in podcasts). Op de 1000m staat het ook niet heel scherp, en het is in Amerika. Dus het zal me niet verbazen. En ohja, vriendlief wordt daar wel toegestaan op het middenterrein ;)
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Oh, dus ze zijn ook nog Visma kwijtgeraakt als sponsor.
  Wat heeft de commercieel directeur dan gedaan afgelopen seizoen? Misschien tijd voor iemand anders op die plek, want niemand is immers groter dan het team.
  Oh wacht, behalve de eigenaren dan.

  EDIT: de website heet inmiddels teamjumbo.nl en bij de sponsors ontbreekt inderdaad Visma. Maar ook mis ik daar Campina en Hema, die vorig jaar toch op het pak stonden.
  Laatst bewerkt: 22 apr 2024
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 20. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Wat voor dingen die nog nooit eerder gebeurd zijn dan? Ze gaat gewoon ergens trainen toch, al dan niet in een commerciële ploeg, al dan niet bij een bestaande trainingsgroep, al dan niet in Nederland en al dan niet met een privetrainer. Allemaal dingen die in het verleden al vaak genoeg gebeurd zijn toch?

  Ze zal geen moeite hebben om persoonlijke sponsoren aan te trekken, dus geldproblemen zullen niet zo snel opspelen. Hoogstens wordt het lastig om trainingspartners van niveau te vinden, wellicht dat ze dat kan opvangen op de Esmee Vissermanier, met matige mannen.

Deel Deze Pagina