Waar schaatsen & Langlaufen

Discussie in 'IJs' gestart door CaseHoog, 21 jan 2024.

 1. CaseHoog

  CaseHoog New Member

  Wij zijn van plan om rond 3 februari 2024 richting Oostenrijk/Tsjechië te vertrekken om schaatsen en langlaufen te combineren.
  Los van de Weissensee vinden we geen locaties waar goed (onderhouden) ijs ligt om een lange tocht te maken. De Weissensee hebben we al een aantal keet gedaan, maar de langlauf mogelijkheden zijn daar zeer beperkt.
  Heeft iemand een tip waar goed schaatsijs te vinden is met mogelijkheden in de buurt om te langlaufen?

  Groet,
  Kees
 2. ReneW

  ReneW Active Member

  Leuk! Deze plannen heb ik ook met een collega voor volgend jaar. Na wat zoeken op internet kwam ik uit bij de Hopfensee in zuid Duitsland. Maar zeker weten doe ik het niet. Ik heb 12 januari navraag bij camping Hopfensee gedaan of schaatsen al mogelijk was. Toen nog niet. Begon toen ook pas net te vriezen. Afgelopen weken hebben ze daar wel goede vorst gehad. Hoorde dat het bij de Weissensee deze week ook 7 graden kan worden overdag dus dat zal voor zuid Duitsland ook weinig goeds betekenen. Lipnomeer Tsjechië schijnt ook erg mooi te zijn. Mocht je ergens goede ervaringen opdoen of iemand anders ergens dan hoor ik dat graag. Zuid Duitsland vonden wij erg aantrekkelijk omdat het wat afstand betreft goed te doen is. Wij zouden graag zoveel mogelijk low budget gaan.

  https://maps.app.goo.gl/CsCgSytguMUUE6x19
 3. ReneW

  ReneW Active Member


  https://www.lipnowintersport.nl/

  http://www.loipen-allgaeu.de/loipen.php?name=Hopferau / Hopfen am See

  Ook langlaufen dus....

Deel Deze Pagina