WB-finale Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 31 jan 2016.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  Stefan bedankt.
  held!!!!
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zit hier traantjes weg te pinken.
  chicagodude vindt dit leuk.
 3. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Dag Bokito, met je lange armen.
  Met die prachtige WK titel sprint waarin je even naar de 1.06 knalde.
  Met die schitterende WK titel op de 1000 meter toen maatje Nuis 2e werd in een krankzinnig wordend Thialf.
  En wat gunde ik jou de TITEL der TITELS, die gouden plak op de 1000 meter op de OS>
  Zo vaak vierde, zo vaak pech en dan......BAM! GOUD!!!
  Passion-for-Skating en EenBrabander vinden dit leuk.
 4. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Wauw.

  Ik heb alvast aan mijn basis gewerkt op de fiets. Dus ik kom binnen. Pak op mijn gemakje een herstelhapje, zet de tv eens aan en zie Sven heel enthousiast juichend over de streep gaan.
  Blijk ik dus dé rit van het jaar te hebben gemist. Wat een man is het toch ook <3
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het was idd bloedstollend spannend en mooi. En hij was zelf immens blij, ook altijd mooi om te zien.
 6. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Heb net die laatste paar rondes terug gezien. En inderdaad.
  Vooral mooi om te zien dat het allemaal beter kan, hij stond bijna rechtop :p
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Alles is al gezegd, maar wat een heerlijke race tussen Bergsma en Kramer. Man tegen man gevechten zijn nog mooier dan gevechten tegen de klok.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  EenBrabander vindt dit leuk.
 8. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Sodeknetters he. Ik heb even teruggekeken naar de rit tussen Sven en Jorrit. Wat een gevecht. Wat een mooie strijd. Zo wil je het zien. Prachtig. Mooi om te zien dat Sven dan eens echt een keer zijn blijheid toont. Zou leuk zijn als Jorrit eens een keer zou winnen. Gewoon omdat het kan. Maar het kan niet. Sven staat het niet toe. Prachtig gevecht.


  www.passion-for-skating.com
  JohnZero en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Mooi duel Bergsma vs Kramer.... Bergsma komt wel heeeelll dichtbij steeds, maar kan het net niet afmaken. Zal mooi worden volgend seizoen
 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En met TP blijkt weer.... na Wust en Ter Mors...is er toch een gapend gat met de rest van de dames. Leenstra heeft haar max bereikt zo te zien en de Jong is nog jong.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Leenstra heeft denk ik vooral de 3000m teveel laten lopen dit seizoen, om echt goed te zijn op de TP.
 12. Elina

  Elina Well-Known Member

  @alexander79 Wil je morgen een keertje een positief bericht plaatsen over Leenstra?
  Omdat het de laatste dag van het seizoen is. En omdat ze gewoon een goede schaatster is.
  Niet iedereen is Ireen Wüst of Jorien ter Mors...
  ZeeKoei en SprintMaster vinden dit leuk.
 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Maar volgend jaar is Antoinette de Jong wat ouder en waarschijnlijk ook sterker, dus ik zie haar wel als een goede aanvulling voor de TP want ook Leenstra moet je niet afschrijven en dan heeft men weer 4 goede rijdsters (Wüst, Ter Mors, Leenstra en de Jong, ik weet niet hoe het met van Beek zal gaan) voor de TP die de coach in verschillende opstellingen kan inzetten
  Ze heeft nu mooi ervaring op kunnen doen.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  gezien alle fragmenten op NOS.nl heb ik heel wat moois gemist vandaag...
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  o_O... heb ik iets negatiefs gezegd over Leenstra? Ik heb gewoon gezegd dat NL nu momenteel twee supervrouwen heeft en dat de overige vrouwen een stap moeten maken om te kunnen aanhaken.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Leenstra zou ik niet afschrijven, maar ze moet wel aan haar inhoud gaan werken..dus toch meer 3 km's gaan rijden.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Kramer denkt dat het nog harder kan ... Weet ie dan niet dat het al beter ging dan ooit, gezien de zware omstandigheden (1032 hPa)? Met een gecorrigeerde tijd van 6.09.34 duikt hij een paar tienden onder zijn Sochi resultaat en komt de 6.09 grens in zicht. Ook Bergsma verbetert zichzelf net aan. De wereldrecord race is daarmee nu uit de top 10 gevallen. In de top 10 staan nu 5 races van dit seizoen, 3 van Kramer en 2 van Bergsma.

  Bowe reed ook beestachtig snel. Haar 500m corrigeert tot 37.51 en daarmee zit ze gelijk aan de beste Heerenveen prestatie van Sang-Hwa Lee (WK afstanden 2012). Op de seizoenslijst staat ze op 4, op de allertijden lijst top 15.
  Haar 1500m was misschien nog wel indrukwekkender: met 1.53.78 is het de derde Thialf prestatie ooit, de vijfde allertijden en de tweede van het seizoen net achter de wereldrecord race van Richardson-Bergsma.
  Als ze dit nivo vasthoud dan gaat ze op de 1000m richting haar beste prestatie ooit (WK afstanden vorig jaar). Daarvoor zou ze dan 1.14.37 moeten rijden. Ter Mors zal zichzelf sterk moeten verbeteren (ca. 0.5 sec) om dan van haar te winnen.

  Tot slot komt Nuis met 1.08.63 op plek 7 in de jaarlijst. Hoeveel zou Yuskov hebben laten liggen met die kruising? 0.5 seconde? Dan zit ie nog op het nivo WK afstanden en gaat het net wel/niet onder de 1.45 worden op de 1500m. Het zou me niet verbazen als ie zich expres laat overkruisen door Nuis.
  HaagscheBluf en De Goudsche Doorloper vinden dit leuk.
 18. Mey

  Mey Well-Known Member

  Je kunt je afvragen of deze prestaties niet een reden moeten zijn om je modellen wat te kalibreren. Dat gejojo in de rondetijden van Kramer maken dit echt niet zijn beste rit ooit op de 5km. En dat Bowe net zo snel is als de beste van Lee kan er bij mij ook niet in eigenlijk.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het is meer dat Kramer bijna nooit een uitdager op dit niveau heeft op de 5 km, waardoor hij voluit moet, wat vroeger niet hoefde. Hij rijdt nu 6:11, dat is een kleine twee seconden boven het baanrecord van vorig jaar, maar de luchtdruk is nu verschrikkelijk hoog door het lenteweer, waardoor het niet meer dan logisch is om deze prestatie te vergelijken met die. Dat Kramer wisselde met rondetijden was omdat hij op Bergsma reed, en niet alleen tegen de klok. En zeg nou zelf, wanneer heb je voor het laatst iemand 28.3 op een laagland-5 km zien rijden? O ja, wacht, begon Peter Michael op het WK afstanden niet met 27.9?
  En ook die rit van Bowe was uitzonderlijk sterk, maar 5-honderdste boven het baanrecord van Lee. Dit was een rit zonder grote fouten, waar Bowe haar kracht heel goed kwijt kon. Het zag er mijns inziens ook heel sterk en snel uit.
  Maar juist niet iedereen rijdt snel. Winnende tijden van 34.9, 4:08 of 1:08.9 waren jaren geleden al schering en inslag. Echt niet iedereen rijdt snel. Daarom springen de prestaties van Kramer, Bergsma, Bowe en ook de TP-vrouwenploeg eruit.
  JohnZero en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Iets zegt mij dat oorzaak en gevolg net andersom liggen. Maar voor de rest heb je gelijk. Daarom zou ik graag zien dat Kramer straks het vliegtuig naar Calgary neemt, en volgende week onder de 6 minuten rijdt.
  Nickel, HaagscheBluf, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina