Wedden op de olympische spelen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door hidden, 26 jan 2014.

 1. IKE

  IKE Active Member

  ter mors 1.75 bij bwin zou daarop inzetten
 2. fudd

  fudd Active Member

  Zhao en Oshigiri waren goede keuzes met leuke quotes, en ook Christ was een winnaar. Rookard (quote 5.75) pakte helaas net verkeerd uit tegen Nesbitt.
  Peeters en Tutt hadden ook leuke quotes, helaas niks gespeeld in die ritten.
  Ik begin wel voor m'n inzet vooraf te vrezen (Wust 1, Leenstra podium).
 3. fudd

  fudd Active Member

  "all other participants than tM" al op 2.2
 4. Kasper90

  Kasper90 New Member

  noooooooooo there goes my money :(
 5. Bokito

  Bokito Active Member

  Unibet had geen quotes voor de beginritten, waar ik super goed zat met mijn voorspellingen. Waar heb jij ingezet @fudd? Al met al wel een kleine winst geboekt vandaag via Lobysheva, Erbanova en het olympisch record. Had ook al op Ter Mors winnaar gezet ver voor de spelen (1:10), maar later mijn geld richting Wüst verplaatst, waardoor ik op dit duel bijna niks gewonnen heb.
 6. fudd

  fudd Active Member

  Ik zit alleen bij BWIN.
  Na de dweil weinig meer gespeeld, nog wel Erbanova meegepakt.
  Maar netto inderdaad klein verliesje door de inzet vooraf op Leenstra en Wust.
 7. Kasper90

  Kasper90 New Member

  Hm.. 1.35 voor bob de jong bij de eerste 3 op 10km. Is dat niet een zeer gunstige bet ?
  Wie zou bob de jong ooit uit de top 3 kunnen krijgen ?
 8. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Bob zelf, zoals al enkele malen eerder is gebeurd (Vancouver en recent de 5k in Berlijn).
 9. Kasper90

  Kasper90 New Member

  Okay, maar zelf al rijdt die slecht. De concurrentie is gewoon zo belabberd.
  Ik bedoel Jan Blokhuizen, Douwe de Vries,Arjen van der Kieft, Ted Jan Bloemen, Robert Bovenhuis, Koen Verweij, zij doen allemaal niet mee.
  Dan heb je Skobrev die wel mee doet. Zijn beste tijd dit seizoen is 13.14,43.
  De laatste keer dat Skobrev onder de 13 minuten heeft gereden, dat is in 2011 in calgary.
  Ik zie niet in hoe Skobrev een kans maakt, zelfs op een slechte dag van bob de jong.

  Seung-Hoon Lee, is de enige schaatser die ik kan noemen, die een lichte kans maakt.
  Is hij dit jaar in vorm ? Hij stelde op de 5km niet zoveel voor. Of is de 10 km meer zijn afstand ?
  Laatst bewerkt: 16 feb 2014
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Grote winst vandaag met het live betten op Unibet (Olympisch record en een aantal heads to heads, waaronder de eerder geposte Erbanova).

  Maar ook groot potentieel verlies. Ik had op BWIN een combibet waarin ik speelde op Wust wint 1500 en 3k en Wust haalt medaille op de 1000 en 5000. Dat zou me honderden procenten rendement opleveren. Helaas, die is weg. Al mijn geld is daarmee weg bij BWIN (waar ik niet live wedde). Wel 800% rendement op Unibet (waar ik bijna alleen maar live wed).

  Mijn eerdere punt wordt dus bevestigd; het is zeer moeilijk om rendementen te halen uit staande quotes. Die zijn vaak al enorm goed uitgekristalliseerd. Of, in ieder geval, ik ben daar niet goed in. Misschien dat anderen daar een beter neusje voor hebben. Het geld zit echt in de live bets. Ik heb het idee dat iedereen hier daar ook vooral geld op wint. Waarom? Omdat de quotes dan nog vaak enorm scheef zijn (OR 1:3.5, echt absurd) en dan is schaatskennis/voorbereiding echt een enorme voorsprong.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ik had opnieuw een pooltje gemaakt. Wedden op meerdere schaatsers tegelijk, Gisteren leverde datr op 3/1000 een vrerlies.
  Nu zat ik goed, met podium voor ter Mors, Leenstra én van Beek. De twee winst leverden per saldo wat op (33%)
  Mooi om mijn toch forse Wust-verlies te compenseren. Zeker ook omdat ik na de rit van ter Mors bijgezet heb,
  Toen ik Leenstra de eerste twee doorkomsttijden zag evenaren, wist ik dat Wust dat ook kon. Maar helaas is ze onder de druk
  wat slordiger gaan rijden.
  verder nog wat bijgewonnen met Curus>Njatun, met het OR en met Erbanova>Schussler.
  vervelend ook weer te zien dat at weer met hele ruime mate was. Als ik gelijk krijg is het heel dik, als het om het even is, verlies ik net.
  maar per saldo de winst van gisteren weer opgemaakt.

  @dedeut: als je wint, en je verhoogt de stakes steeds, zoals je klaarblijkelijk gedaan hebt, dan gaat het een keer mis ja.
 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Niet gedaan. Bij unibet zet ik nu al 6 dagen ongeveer hetzelfde bedrag in. De eerste twee dagen ging het inderdaad om iets kleinere bedragen. Bij BWIN had ik gewoon vrijwel alles bij het verkeerde eind.
 13. Bokito

  Bokito Active Member

  Ik denk dat het punt vooral is dat je er snel bij moet zijn als quotes geplaatst worden. Het zou goed kunnen zijn dat als je vlak voor de wedstrijd nog op staande quotes gaat inzetten het het niet meer waard is (in ieder geval heb ik daarmee verloren). Wacht je te lang met inzetten (of dat nou live of a priori quotes zijn) dan gaat een groot deel van je potentiële rendement verloren. Voor de 1500 meter dames (Ter Mors wint 1:10), 1000 meter dames (Zhang wint 1:21, Boer podium 1:5), 1000 meter heren (Mulder podium 1:4), 3000 meter dames (Wust wint 1:2), 500 meter heren, 500 meter dames (Fatkulina podium 1:2,5) heb ik een positief rendement gescoord met vooraf wedden bij gunstige quotes (in de zin van dat de quotes daarna de richting op gingen die ik vooraf voorspelde zonder dat er extra informatie beschikbaar kwam). Alleen bij de 1500 heren (Yuskov had moeten winnen) en 5000 heren (Swings had podium moeten halen) heb ik verloren (terwijl de quotes wel 'mijn' richting op gingen). Voor het overige denk ik met jou dat je bij live wedden wel meer kunt winnen dan bij a priori wedden. Benieuwd wat de 5 km dames wordt waar ik Nauta podium (1:4, winst 1:25) en Graf podium (1:6) gunstig heb kunnen meenemen.
  dedeut vindt dit leuk.
 14. fudd

  fudd Active Member

  Op basis van n=2 dagen spelen: live-bets en de"kortere" staande quotes (bwin opent sommige staande quotes pas op de dag zelf) gaan veel beter dan de al langer staande quotes.
  Voor de komende dagen heb ik ook alleen nog Graf staan (podium 1:5), ik ga het meer op de dag zelf doen.
  Maar ik mis ook de echte kennis en data om een hoop te gaan doen. Al kom je een eind met de geweldige data in de topics op dit forum, en met de kennis van eerdere afstanden in Sotsji.

  Behalve quotes die nog niet uitgekristalliseerd zijn, komt het ook voor dat ze een onlogische kant op gaan?
  Ik vroeg me bij de 1500m mannen af of er een kudde Russen was geweest die overdadig op Skobrev en Yesin in had gezet. Maar wellicht waren hun beginquotes al hoog hoor.
 15. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik heb nog niet vaak gezien dat de quotes de foute kant opgaan. Als dat zo is, dan heb je waarschijnlijk verkeerd ingezet. Behalve tijdens de ritten bij de lange afstanden, dan passen de quotes zich meestal aan in de richting van degene die voorop ligt, maar dat kan natuurlijk ook komen omdat de ander vlakker rijdt. Echt veel kennis heb je niet nodig bij het live betten. Ik heb vanochtend ook flink mijn huiswerk moeten doen (bekijken alle laagland-PRs, laagland-SBs, kijken naar tijden eerder gereden in Sochi, kijken naar 1500 meter tijden eerder gereden dit seizoen, en dan een inschatting maken en hopen dat Unibet een quote aanbiedt die hoger ligt dan jouw inschatting).
  fudd vindt dit leuk.
 16. Bokito

  Bokito Active Member

  @fudd : ik zie wel een effect dat quotes kort voor de start van een rit nog snel de kant van de laagst gequoteerde opgaan. Ik heb onder andere dit zien gebeuren bij Yesin-Beckert, Nesbitt-Rookard, Mesentsev - Spieler Nilsen. Een onlogische kant opgaan is moeilijk te zeggen, want daarmee zou je jezelf altijd aan de kant van de logica scharen; bovendien houd er ook rekening mee dat de quotes in eerste instantie de richting kunnen opgaan van de kant die je ondergewaardeerd vond, maar dat ze dan ook kunnen overschieten en in die zin weer onlogisch worden ;).

  Heb ik dit meegemaakt? Jazeker! Bart Swings versus Havard Bokko was eerst 2,40 - 1,50 zoiets. Interessant om op Swings in te zetten (wat ik deed). De quote draait vervolgens naar 1,40 - 2,50. Wat mij betreft overshooting. Later kwam ik erachter dat ik in deze situatie natuurlijk op Bokko had moeten inzetten. Daarmee een mooie marge veilig kunnen stellen en een vrije vermenigvuldingsfactor op combibets had gehad. Wat voelde ik me dom ;).

  Het hele spannende is dat het er niet om gaat wie je denkt dat gaat winnen, maar dat je kijkt naar wat ondergewaardeerd is t.o.v. wat je zelf denkt :). Grappig is om te vertellen dat ik mensen ken die bij quotes van 1:1,85 en 1:1,95 inzetten op nummer 2 bij 50/50 ingeschatte kans ;), omdat de bookmakers 2 te laag hebben ingeschat.
  Laatst bewerkt: 16 feb 2014
  leenstrafan, fudd en dedeut vinden dit leuk.
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Overschieten heb ik ook zien gebeuren inderdaad.
 18. fudd

  fudd Active Member

  Die vrije vermenigvuldigingsfactor, ik snap hem nu. Ik zag vanochtend dat niet-Wüst-op-1 een dusdanig hoge quote had gekregen (1:4) dat ik mijn eerdere gok op Wüst ermee kon compenseren, zodanig dat ik nooit verlies draaide. Helaas niet gedaan, was immers niet nodig, ze ging toch wel winnen. o_O
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, zo zeg ik het ook precies. Daarmee is het een stap lastiger dan het VSS, of een simpel toto-spel, daar gok je altijd voor de topfavoriet. Alleen als a. de mrkt het anders inschat dan jij, en b) dat ook nog eens oplevert dat er precies een ander daardoor de grootste kans krijgt, alleen dán moet je anders gokken dan de markt.
  Zo doe ik mee aan een voetbal-voorspelspel., gewoon een 1-2-3 voorspellen, maar dik 300 van de 500 wedstrijden gokt iedereen hetzelfde.

  De ervaring leert ook, dat mensen maar heel moeilijk precies een kans in kunnen schatten. groter of kleiner dan 50% lukt wel, maar het verschil tussen 20 of 33% schijn tlastig uit te drukken te zijn.

  ik heb vandaag geprobeerd tijdens de ritten in te zetten, maar ik was een paar keer te laat. Zetten duurt net drie seconden, dan moet je nog tien seconden afwachten of de quote niet verandert. Wel vrij vroeg in haar rit podium van Beek nog gezet. na 500-600 m was dat wel duidelijk.
 20. bartvz

  bartvz New Member

  Staan er nog leuke h2h's volgens jullie? Wat vinden jullie van Bergsma > de Jong @ 1.45?!

Deel Deze Pagina