Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Netjes.Stolz gooit er na zn onwijs drukke weekend nog even een 1000m achteraan: 1.07,03. Eerste ronde in 24,7, slotronde 26,0.
Schitterende tijden op de buitenbaan van Shibukawa: Kazuya Yamada en Taiyo Nonomura leggen hun 1000 meters af in 1:09.35 en 1:09.46. Het WR buitenbanen is 1:08.68, maar het baanrecord op die baan was 1:10.60, van Kojima.
Ik zou dit toch liever de baan van Ikaho noemen. Ikaho ligt weliswaar in de buurt van de grotere stad Shibukawa, maar is echt een apart dorp en niet een buitenwijk of zo. De ijsbaan zelf ligt niet in het dorp, maar op een bergplateau. Daar kun je of met een weg vol haarspeldbochten heen, of via een kabelbaan. Mijn nieuwe avatar heb ik trouwens ook daar vandaan.....
Geldt dat gebrek aan financiële steun ook voor het WK sprint?
Howe en Blondin reden niet bij de Canada Cup trouwens. Bloemen ook niet. Die zal toch ook wel het WK allround willen rijden?
Ja, voor de WK allround en WK sprint geven de Canadezen geen financiële steun. Voor de WK afstanden wel, maar die zijn in Canada, haha.
De geplaatsten voor het WK sprint zijn volgens mij:
Mannen: Laurent Dubrueil, Yankun Zhao en Cooper Emin.
Vrouwen: Maddison Pearman, Brooklyn McDougall en Rose Laliberté-Roy
De vrouwen reden ook nog een heel spannende 5000 meter, waarbij Isabelle Weidemann 0.07 voor Maltais bleef.
Bij de Amerikanen lijken geplaatst: Stolz, McDermott en McLeod; Jackson, Goetz en Bowe.
hoe vaak is deze combinatie überhaupt geprobeerd in 18 jaar tijd?Stolz schaatst met ruim verschil de snelste 500/1000/10000 meter combinatie ooit hier, en rijdt Hedrick na 18 jaar eindelijk uit de boeken.
Gezien de tijden van Babenko op nr 10, duidelijk niet heel vaak, en bijna nooit Nederlanders (behalve TJ Bloemen 2x bij de Oval Finale). Waar Amerikanen als Stolz, Davis, Kuck, etc gewoon alle afstanden kunnen rijden op het NK gaan Nederlanders dat nooit doen. Ten eerste kan iemand die 36.50 rijdt op de 500 meter zich niet plaatsen voor het NK, maar de schaatser zou het toch niet doen vanwege de plaatsingsdruk op de andere afstanden.hoe vaak is deze combinatie überhaupt geprobeerd in 18 jaar tijd?
De voormalige ijsbaan van Asama is nu een wielerbaan. Afgelopen mei probeerden we er te komen na bezoek aan Matsumoto, maar de smalle bergweg was afgesloten voor autoverkeer. Het was te ver omrijden om via een andere kant een poging te wagen.
Zoals veel kunstijsbanen in Japan zijn ze gebouwd in de buurt van bergmeertjes, waar daarvoor dus al ijsclubs actief waren. Die van Asama ligt bijvoorbeeld aan de oever van het Misuzo-meer (-ko is meer in het Japans, dus Misuzu-ko). Vlakbij Ikaho ligt Haruna-ko en vlakbij Koumi ligt Matsubara-ko. Bij Suwa-ko liggen zelfs twee kunstijsbanen: Okaya op hoogte en Chino in de vallei.
oh, mee eens dat dat heerlijk is om te zien. En als vervolg daarop geniet ik ook altijd van je statistiekjes.Gezien de tijden van Babenko op nr 10, duidelijk niet heel vaak, en bijna nooit Nederlanders (behalve TJ Bloemen 2x bij de Oval Finale). Waar Amerikanen als Stolz, Davis, Kuck, etc gewoon alle afstanden kunnen rijden op het NK gaan Nederlanders dat nooit doen. Ten eerste kan iemand die 36.50 rijdt op de 500 meter zich niet plaatsen voor het NK, maar de schaatser zou het toch niet doen vanwege de plaatsingsdruk op de andere afstanden.
Ik vind het mooi om te zien als iemand dit doet als het mogelijk is, want het getuigd van een liefde voor de sport. Davis hoefde geen 10 kilometer te rijden op het Amerikaanse kampioenschap, maar hij deed het toch. Bloemen reed in 2009 in vijf dagen een sprintvierkamp en een allroundvierkamp bij de oval finale. Dat is heerlijk om te zien.
De Amerikanen en Canadezen gaan dus wel voor het maximum aantal startplekken van 3? Iemand postte hier laatst de WB-selectie van Japan. Daaruit dacht ik te concluderen dat die 2 tickets voldoende vinden.
sub 1.40 moet ook nog wel kunnenGoh, wat indrukwekkend! Stolz zou zomaar iemand kunnen worden die sub-34, sub-1.41, sub 6.10, en sub-13 kan combineren in de toekomst.
Ik heb wel het idee dat omdat het allrounden minder belangrijk is geworden men het minder vaak doet, maar voor hard bewijs zou ik hier verder onderzoek naar moeten doen, en daarvoor heb ik op het moment niet de data.oh, mee eens dat dat heerlijk is om te zien. En als vervolg daarop geniet ik ook altijd van je statistiekjes.
Maar daarom vroeg ik me dus af wat die "18 jaar" betekent. Betekent dat dat er heel lang niemand dergelijke liefhebberij heeft getoond of betekent het dat al die eerdere liefhebbers niet in de buurt van Babenko kwamen (wat me niet per se logisch lijkt)?
Volstrekt logisch dat schaatsers, zeker in NL, zich op hun specialisme richten. Maar wel jammer soms.