Weissensee ijssituatie alternatieve Elfstedentocht

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door nelis, 9 jan 2016.

 1. Leonjill

  Leonjill Member

  Tijdens de tocht was het ijs goed.
  Wel veel scheuren die al flink dik waren.
  Het ijs was gisteren nog keihard maar net was het al behoorlijk minder.
  Ik ben blij dat ik gisteren de 200 km had en niet dinsdag. Die 100 km dinsdag met me dochter gaat een uitdaging worden ben ik bang.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik ben er inmiddels. Komende dinsdag wordt inderdaad een uitdaging. Ik vermoed dat ik een weekje te laat ben. Begin vd middag was het ijs nog acceptabel, werd wel wat zacht hier en daar en dus zwaar, maar je kon nog wel glijden. Grote meer daarna was echt prachtig. Terug op het kleine meer rond half 4 was het daar bar en boos. Vergelijkbaar met 2 jaar geleden. Maar dan wel later op de dag, dat scheelt hopelijk. Ik ga vast wel een heel eind komen. Al voorspellen ze wel sneeuw, daar zit ik écht niet op te wachten.
  Duif vindt dit leuk.
 3. nelis

  nelis Member

  Is het een optie om de tocht te verplaatsen naar het grote meer. Minder risico op vallen dan het kleine meer. Of is dat logistiek niet te doen qua opstapplaats etc....
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dat lijkt me logistiek een grote uitdaging. In elk geval gaat het niet gebeuren. Maar als het ijs morgen is zoals vandaag, teken ik voor! Maar goed, ik was zelf om 12 uur al van het ijs af. Hoorde rond half 3 nog wel anderen dat het ijs eigenlijk niet slechter werd. Laat dat morgen ook maar zo zijn.
  nelis vindt dit leuk.
 5. nelis

  nelis Member

  Hoe waren de ervaringen vandaag ? Regen is dat gunstig voor de scheuren . Wij rijden vrijdag ...
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Wat een bagger vandaag... Echt, de hele week vriest het 's nachts nog behoorlijk, afgelopen nacht kwam het niet onder 0. Bij de start al water op het ijs. Dat is op zich niet zo erg, maar de delen sneeuwijs dooiden ook. Drama!

  De eerste 4 rondes gingen heerlijk. Voor mij zou het spannend zijn of ik de tijdslimiet zou halen, na 4 rondes lag ik een kwartier voor op schema. Dat ging dus goed. 5e ronde werd al zwaar maar kon ik mijn voorsprong behouden, 6e ronde was het ijs dusdanig dramatisch dat ik in 1 klap mijn hele voorsprong kwijt was. Na 100km ben ik gestopt. De 200km zou ik toch al niet meer halen. Ik had nog wel een ronde gekund en misschien nog wel een 2e, maar het risico op valpartijen werd me te groot. Heb meerdere mensen afgevoerd zien worden. En schaatsen waarbij de halve ronde niet te schaatsen is, is niet leuk. Dus waarom nog risico nemen? Ben de rest van onze groep gaan aanmoedigen.

  Mixed feelings hierzo. Aan de ene kant kwam ik hier voor veel meer dan 100km. Aan de andere kant heb ik nu mijn afstand van 2 jaar geleden evenaard in vergelijkbare omstandigheden, maar dan wel 2 uur(!) sneller. Da's toch ook iets om trots op te zijn.

  Vooruitzichten voor de rest van de week zijn weer prima. Het gaat 's nachts weer gewoon vriezen. Ik ga er dus vanuit dat er vrijdag weer een mooie tocht geschaatst kan worden. Dan ben ik alweer in NL, maar ik hoop donderdag nog wat km's te maken voor we in de auto stappen.
  Camila, Leonjill en Duif vinden dit leuk.
 7. Leonjill

  Leonjill Member

  Vandaag met me dochter (11 jaar)de 100 volgemaakt. Wat je hierboven zegt proeme. Alle tourtochtdagen en de dagen ertussen waren om je vingers bij af te likken en persee vandaag wanneer me meisje voor de 100 ging was het bar en boos. Idd vergelijkbaar met 2 jaar terug. Voor de mensen die vrijdag gaan. Het zit er goed uit waarschijnlijk een mooi glad baantje mede door het slechte weer van vandaag.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  net nog even op het grote meer geweest. Prachtig ijs. En ik begreep van anderen dat dat op het kleine meer nu ook zo is. En gezien de voorspellingen blijft dat zo, dus wie vrijdag rijdt: dat komt goed!

  en voor wie, net als ik, alleen gisteren reed: we hebben écht heel veel pech gehad... Nou ja, dan moet ik nog maar een keer terug komen ;)
  mi vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  Donderdagochtend nog prachtig over het grote meer gereden en daarna naar huis vertrokken. Vanmorgen om 4.15 was ik thuis. Onze halve groep zit daar nog en één van de jongens reed vandaag opnieuw 200km. Met de uitputtingsslag van dinsdag nog in zijn lijf reed hij nu 5 kwartier sneller! Respect voor hem!

  Maar het balen van het slechte ijs dinsdag gaat daar niet van over... :O
  mi en Camila vinden dit leuk.
 10. nelis

  nelis Member

  Vrij 31/1 AEW gereden gestart op prima ijs tot een uur of 13.00 lekker doorgereden. Zon kwam pas laat te voorschijn ijs werd laatste uren wel pittig zacht en meer schuurpapier ook waar je doorheen trapte. Nog ff gestayerd achter de zamboni heerlijk om 16.00 binnen. Om 17.00 nog 2 extra rondjes gedaan om mijn schaatsmaten ook de 200 te laten finishen. Laatste km mijn schaatsen geleend aan een Oostenrijker waar het beugeltje van zijn salomon was afgebroken. Rennend op zijn salomons naar de finishlijn om te vieren dat ons kwartet allen de 200 hadden voltooid! A. de eerste keer. R de 3e en T. en ik de 2e keer! Wat een dag schitterend decor en super georganiseerd!! Ook Margot de boer en gretha Smit en Bob de jong hielpen!!
  Camila en proeme vinden dit leuk.
 11. nelis

  nelis Member

  Klasse 11 jaar en dan al 100 op zo’n zware dag !!
  Leonjill vindt dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  oh, dat zinnetje van die dochter van 11 had ik gemist blijkbaar. Inderdaad respect hoor, om op die dag 100km uit te rijden als je nog maar 11 bent.
  Leonjill vindt dit leuk.
 13. Leonjill

  Leonjill Member

  Dank je!!! Pappa was ook dik trots. Ik heb der wel uit de wind gehouden en een beetje geholpen. Maar ik voelde eigenlijk weinig extra weerstand daarvan. Na 70 km begon ze te huilen van de pijn en toen zei ik het is genoeg geweest zo. Pappa is al trots op je dat je zover gekomen bent. Ja dag ik ga nou echt niet meer afstappen hoor pappa. En ze ging weer verder. 20 m verder viel ze door een scheur en een buikschuiver door het ijswater heen . Toen brak ze helemaal. Ik zei nog een keer dat het genoeg geweest is maar ze moest er niks van weten. De laatste 12.5 km heeft ze bijna alleen maar gehuild maar ze heeft het gered. Ben echt mega trots op der. Stiekem wou ik zelf afhaken ik had ook nog teveel last van de 200 km van die vrijdag ervoor. Maar ik kon me dochter niet alleen laten rijden met die wind en die ijssituatie.
  Toen we in de avond in het huisje op de bank zaten gaf ze me een knuffel en vertelde ze dat ze dit echt het allermooiste vind wat ze met mij beleefd heeft en dat ze dit nooit zal vergeten. Over 2 jaar wilt ze de 200 doen dus ze moet nog even aan de bak.
  VVA, Tuttifrutti, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  prachtig!

  Kan me niet herinneren dat ik een meisje van 11 voorbij heb zien komen. Wel een jochie van 10/11 ofzo. Die ploeterde ook al zo dapper door.

  Dat doorzettingsvermogen kunnen velen wat van leren.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  nou, wij hadden het zwaar op de Weissensee die ene dag, maar in Lulea is het ook afzien vandaag. De wind is zó hard dat ze het rondje hebben ingekort naar 3,6km. Ze zijn bang dat op de grote ronde de deelnemers niet meer terug kunnen komen tegen de wind in...

  En dan is er ook nog sneeuw en regen voorspeld.
 16. VVA

  VVA Member

  Wow! Gefeliciteerd met zo'n kanjer van een dochter en ook gefeliciteerd met je meer dan geslaagde opvoeding, want zoiets komt niet uit de lucht vallen...
  Leonjill vindt dit leuk.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik zag dat er afgelopen week nog gewoon is geschaatst op de Weissensee.
 18. verghenathan

  verghenathan New Member

  Ik vind het toch maar sneu dat er niet word gezocht naar een alternatief!! Ik was namelijk in Brugge en daar zag ik een synthetische ijsbaan dat prima werkte! het product heete Glice...
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  de Weissensee... daar zou toch al niks georganiseerd worden dit jaar. Maar ik lees nu dat er überhaupt geen ijs is. Er is te veel sneeuw gevallen voor een fatsoenlijk ijsvloer.

  Ik zou morgen die kant op en vrijdag de tocht schaatsen. Dat was dus ook zonder corona niet gelukt...
 20. Skelis

  Skelis New Member

  Morgen 31 januari gaat de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee door. Ben benieuwd naar jullie ervaringen. Rondje van 9 km

Deel Deze Pagina